Окървавихте столицата, каква е тази нервна система?

Бойко Борисов поиска за пореден път оставка на кабинета
Обновена: 25 юли 2013 14:15 | 25 юли 2013 09:54,
219
Окървавихте столицата, каква е тази нервна система?
Бойко Борисов Снимка:архив, БТА

Пореден призив за предсрочни избори отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, този път от парламентарната трибуна. Той настоя за категорична оставка на кабинета „Орешарски“.

„През февруари вие ни призовавахте да си отидем. И ние си отидохме, подадохме оставка и върнахме властта на народа. Сега вие окървавихте столицата“, ядоса се Борисов. Аз съм убеден, че ако вие не чуете това, което казват хората, ще вкарате държавата в тежка ситуация, допълни Борисов. 

Думите му дойдоха на фона на сблъсъците онзи ден и спокойния протест вчера. Лидерът на ГЕРБ призова лидерите на други политически сили да си припомнят изказванията си от февруари и да направят същото, за което са призовавали тогава.

„Сутринта като дойдох, видях как ви е обсаден парламентът. Аз не знам как ви е приятно това да го изживявате. Каква е тази нервна система?, каза още Борисов. 

Още по темата
По думите му единственият изход е да направим предсрочни избори и после всички партии да уважат волята на избирателите. 

Оттук нататък си е ваше право да вземете каквото и да било решение. Аз апелирам към мъдрост, ако можете да я проявите. Аз такива скандирания чух сутринта, че не знам как идвате на работа, каза той. Ексминистър-председателят се обърна и към наследника си Пламен Орешарски, тъй като почти целият кабинет е днес в пленарната зала заради актуализацията на бюджета.

Господин Орешарски, имате още шанс да останете в позицията си на човек уважаван – финансист и икономист. Ваш избор е кой път ще изберете. През февруари месец аз си подадох оставката, пак припомни Борисов. 

По негови думи нови избори не биха възпроизвели сегашното положение в НС. Според Борисов при лидера на БСП Сергей Станишев властта е на всяка цена.Той обясни още, че и той може да прати 50 души пред домовете на Лютви Местан и Сергей Станишев да подвикват сутрин.

Аз съм си извадил много поуки, но за съжаление вие летите със страшна сила не само да ни повторите, но и да ни надминете в тези грешки, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
10
 
0
 
! Отговори
Dolu Boiko преди 10 години
Boiko da spre da plashta na protestirashtite da se pravqt na cirkadjii. A teq zabludenite okolo platenite sa nai-prostite hora na sveta !
185
6
 
3
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Нови избори и какво промяна няма да има ще бъдат още по нагли и безочливи. В България няма държавници и както продължаваме с негативната енергия към всяка инициатива скоро няма да се възстановим икономически. Проблема е в миналото и в омразата насадене от години в съзнанието на хората. Работи се малко и то основно в сивия сектор. Няма съдебна система няма финансов контрол. Много раздут щат в държавните и общинските служби и на всичко отгоре са неефективни.
184
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едните биещи правят забележка на другите :)Питам се кое е по-лошо да биеш хората на паметника Левски или пред НС Смешници сте всички
183
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато ГЕРБ подадоха оставка се зарадвах, но и се страхувах кой ли ще дойде. Нямам търпение ГЕРБ да се върнат. Ужасът БСП НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!!
182
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя наглец ли говори за окървавяване ??? че той и неговия авер Цецо окупираха паметника Левски на 19 февруари и изпопребиха сумати народ за нищо.Мълчи мутро, не искам да те слушам
181
19
 
10
 
! Отговори
verato преди 10 години
Г-н Борисов защо се нервираш от сегашното правителстволВ него има достатъчно добри специалисти и ще се опитат да възстановим държавнаста тл ел уважението към институциите Не им пречете по скоро мълчаливо ги подкрепете
180
17
 
50
 
! Отговори
деси преди 10 години
Борисов подаде оставка веднага и хората се прибраха от улицата.Той има право да казва на БСП да подават оставка. А те най нагло се правят на слепи и глухи. Когато Борисов подаде оставка площада се напълни с хора от цялата страна в негова подкрепа и той им каза да се прибират а тези ги подкрепят една шепа хора.....смешна работа... Хората не ги искат...да подават оставка
179
35
 
21
 
! Отговори
Rrr преди 10 години
Кръдецът вика - дръжте крадеца! Хайде да дадем още малко пари за нови избори, та да дойдат същите ***...
178
5
 
10
 
! Отговори
Do t0read0r преди 10 години
Mnogo si zle,4estno!Ne nqmat tova za koeto spomenava6. Slu6at pesnite na Mi6o 6amara,nosqt bastuni, za6toto edvam hodqt,piqt redovno hap4eta za visoko kravno I vsi4ki do edin imat 4eneta.HaHa nali se se6ta6 koi sa!?Dano bog gi dari s po-dalag jivot 4e neznam koi 6te glasuva za serGEI!?Boiko si e nomer edno!
177
6
 
34
 
! Отговори
пепи преди 10 години
Наистина е много унизително за депутатите при влизане в парламента да бъдат освиркани , осмивани и т.н. Това нормално интелигентен човек не може да го изтърпи.От една страна тези тупузи се считат за избраници на народа , но от друга страна този народ не само че не ги иска и мрази , той ги ненавижда и те продължават да правят наначения , актуализации на бюджетаи да се държат като управляващи по някакво право..Може би наследствено , защото родителите им са били управляващи, а отричат монархията.
176
15
 
26
 
! Отговори
Georgieva преди 10 години
Bravo na Boiko!Pak 6te spe4eli na sledva6tite izbori!A tiq potur4eni komunisti naistina da vzemat ve4e da se razkarat!Da ne se pravqt na gluhi I slepi,a haide mar6!
175
7
 
13
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До жоропредполагам същите тези 50 слушат чалга, пият ракия, имат дълги ноктенца на малките пръстчета и участват активно в колене на прасета
174
24
 
19
 
! Отговори
Тиква преди 10 години
А забрави ли Катуница мутро проста!?Как биехте вие тогава?
173
26
 
26
 
! Отговори
жоро преди 10 години
Не знам,но ние сме предприятие с около 50 човека и почти всички предпочитат Бойко пред който и да е друг.Не ,че го харесват много ,но не виждат от досегашните някой, които да краде по малко от него.Поне той остави нещо построено след него.
172
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе Боко кви са тия мръсни пидали, то колеги кат колеги ли са, вярно, че беше им орязал влаченето ама то немое така, и тая дебелата без да те пита кви ги е надробила с тоя изпразнения х***й цвъки, я стегни малко редиците, още веднъж ги замеряме с павета и погледай пак ше летим с 28.
171
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До TulskiМомче, не е лошо от време на време да четеш и вестници! За Асанж и неговата дейност доста неща се публикуваха! И съвсем не от Позитано! Та не е лошо понякога да поглеждаш над политическата си заслепеност. Но де толкова ум?
170
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До bgsoldierДобре де, а тези почти четири години дето ги изкара на власт защо нищо не извади? Или си дрънкаш колкото да се намираш на работа?
169
10
 
16
 
! Отговори
Франц Кафка преди 10 години
Бриджит Бардо обича да чува само своя глас, в такава атмосфера ми е чудно, как може да се води диалог с него?! Само една реплика: "Писна ми, комунистите да режат лентички на магистрали, които аз съм построил". Те и *** знаят, че магистрала "Тракия" се строи вече 30-години, има- няма 50-60 са километрите построени по негово време, всичко друго е късо опашата лъжа. А колко малки фирми фалираха по край неговото управление, и колко фирми се нагушиха, нека не премълчава.
168
7
 
12
 
! Отговори
Han Solo преди 10 години
Boko e Reptil
167
4
 
24
 
! Отговори
nelineli9 преди 10 години
Всички,които са били във властто до сега, са оцапани и от един дол дренки.За да има някакъв шанс за нещо ново и различно трябва и нови и свестни хора,другото е агония!