Скок на осигурителната вноска с 2%? Не гледаме с добро око

Орешарски: Имаме ангажимент да не натоварваме данъчно-осигурителната тежест
Обновена: 20 сеп 2013 16:46 | 20 сеп 2013 15:31,
32
Скок на осигурителната вноска с 2%? Не гледаме с добро око
Снимка: БТА

Намирам, че вотът на недоверие, който ГЕРБ внесоха, е изграден върху хипотеза, че Министерството на инвестиционното проектиране няма да работи. Така премиерът Пламен Орешарски коментира внесения вчера вот на недоверие.

Основният довод на опозицията е, че новосъздаденото министерство на инвестиционното проектиране не работи.

Министър-председателят обаче допълни, че гледа сериозно на всяка критика на опозицията.

Премиерът каза още, че не гледа добре на препоръката на Световната банка да се вдигне с 2 на сто осигурителната вноска.

Още по темата
Не гледам позитивно на тази препоръка, защото ние имаме ангажимент да не натоварваме данъчно-осигурителната тежест, заяви Орешарски.

Той подчерта, че замразяването на възрастта за пенсиониране е временна мярка, за да има правителството време да състави по-устойчив модел на реформата в този й аспект.

Може би има нещо вярно, опитваме се, но ако оценката отстрани е, че невинаги се справяме добре, взимаме си бележка и ще мислим за по-добро публично представяне на действията на кабинета и моите лични, посочи Орешарски.

Премиерът коментира и идеята да се въведе втори стълб в здравното осигуряване.

Обмисляме различни варианти, каза той и уточни, че една от идеите е успоредно с функционирането на обществената каса да се въведе втори стълб, който да подпомага здравеопазването.

Премиерът пое ангажимент, че това ще бъде обсъдено с гражданските и пациентските организации.

Ще си спестя конкретни имена. Ако следите водещи издания, ще разберете сами кой създава антиреклама за инвестиционния климат у нас. Това заяви Орешарски по повод думите си в пленарна зала, че трябва да се спрат интервютата в чуждестранни медии, в които се критикува страната ни и тя се представя в негативна светлина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
4
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Волен ще ви оправи, вервайте му!
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОЛИГАРСКИ гледа като натровен коч от див лапад! Слугата на ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ...ОСТАВКА на ***!
24
2
 
12
 
! Отговори
Секира преди 10 години
Предлагам да се реши проблема с един замах! От утре 50 от администрацията с предизвестие за съкращение, но тъй като сме такова стадо, че веднага ще започне правене на списъци със "свои" и "чужди", трябва принципът на съкращение да е солидарен. Всеки с четна или нечетна втора цифра на ЕГН-то да бъде съкратен, т.е. хората родени в четни или нечетни години. Веднага се освобождават 200 хиляди души, за захранване на частните фирми и се спестяват милиард годишно от бюджета!
23
1
 
18
 
! Отговори
бг преди 10 години
Орешарски, не търси под вола теле, и не мънкай с недомлъвки!Най-неативната информация в чуждестранните медии я направи отдавна твоя водач - СърГей Станишев! Да хвърляте *** по цял свят срещу държавата си, а после да искате да работите на чисто, няма как да стане! Сега ще берете горчивите плодове на всичко което ПЕСа сътвори, за да очерни ГЕРБ.България е една, а вие сте натрапници!
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю Олигарски,не мислех че ще паднете толкова ниско,съжалявам че гласувах за вас,вземете си СерГей заедно с Местан и неговите биячи които останаха ненаказани-за което потвърдихте че вие с ДПС И СЪДА СТЕ ЕДНО СЯЛО ВЕЧЕ 23Г.-но хората няма да ви простят И ЕДИН ДЕН ВСЕКИ ОТ ВАС ЩЕ СИ ПЛАТИ ЗА ОТКРАДНАТОТО,ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ НЕ СИ ЗНАЕТЕ ИМЕНАТА НА МИНИСТРИТЕ И КОЙ ГИ НАЗНАЧАВА
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА бе гадни червени *** и фесляци
20
1
 
17
 
! Отговори
посетител преди 10 години
До Ш0пХората в тези райони, умишлено оставени без поминък с години вече са склонни да се убиват, само и само мъжът в семейството да бъде нает да цепи и реди камъни до пътя по цял ден с надеждата, че ще му платят някой ден. И когато вземе оскъдните пари след месеци, вече задлъжнял отвсякъде и към всички, той се чуди какво по-напред да плати. Така че бладогадаря! Спрете с пропагандата на гладен стомах. Тази тактика, дето виждаш 1000лв за 10 години, получавани през 6 месеца по 50лв вече се износи
19
4
 
12
 
! Отговори
;БУ ДА ЛИ преди 10 години
ами буда е КОМУНИСТ И БАЩА МУ Е ПАРТИЕН ЧЛЕН същият *** като ваще ХЕРСОНСКИ ПИДЕРИ И *** ОТ ДПСТЕРОРИСТИ И незнам кви си МАСОНО КОМУНИСТИЧЕСКИ ***....ВЪРВЕТЕ СЕ ШИБАЙТЕ В ЧЕРВЕНИТЕ ДУПЕТА ВСИЧКИ ПАРТИИ И ПАРТИИНИ ***....
18
1
 
22
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Ако в момента получавам чисто 500 лв възнаграждение (като редови *** на републиката), колко данъци, вноски, осигуровки и други такси плаща работодателят върху тази сума?Иначе казано - колко маймуни изхранвам с моя труд? И въпросът не е пресилен, защото досега солидарност не виждам никъде, даже на пътя или пък в градския траспорт.
17
4
 
15
 
! Отговори
червена мухоморка преди 10 години
УРКО УРЕШАРСКИ пак с некви празни приказки ,абе ей УРКО нали оня *** ДОГАН *** ти казва кво да правиш кво се правиш на МИНИСТЪР БЕ.............НЕ е вярно че *** УРКО беше ДЕМОКРАТ при бай косто *** и хубавато наде му наби шута...сега УРКО станал комсомолец при ВОЛЕН АГА И ДОГАН *** при сарая дава отчет с другият херсонски пидер.......ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА
16
6
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Както не гледате, така ще я увеличите сигурно не с 2 а с 5 процента, за да може да откраднете 3 от тях, червена ***.
15
6
 
17
 
! Отговори
Гуде преди 10 години
ОСТАВКА!!
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЯ НА СНИМКАТА Е ЧЕРВЕН САТАНА!СЛУГА НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!ОСТАВКА!
13
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже Господи, веднага се познава Герберастрията и Тиквопоклонничеството. Поданиците на Царя Тиква въобще не вникват в това което казва премиерът, дори не го четат. Явно вземат пример от него. Ако ще Тиквата да вземе и последната риза от гърба ни, някой садо-мазо елементи ще се кефят и ще викат "искаме още, давай Тикво, малко ни е" Я вземете да направите консултация с психолог бе хора, не е нормално да ти викат куче и ти да се кефиш.Премиера вкарва страната в правия път. Стига вече миезерия.
12
2
 
35
 
! Отговори
ДА преди 10 години
Вместо да ми вдигате осигуровките с 2%,променете закона и всички държавни хрантутници да започнат да си плащат осигуровките!До кога ще ги издържаме и ще ни цакате нас-обикновените данъкоплатци!Хайде сега,давайте с минусите,че тук основно висят точно такива служители!
11
4
 
21
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Не гледал с добро око, уха , че то Мефистофел така си гледа по рождение, па сега като три месеца му ревеме ОСТАВКА направо ни гледа, ни види, ни чува май е спрял и да усеща, че как иначе Местан толкова го обича и винаги стои зад цялото правителство. Орех затова "левите" бурно ти ръкопляскат на мърморенето дето го нарече план, отчет или кво бе там. Ама трябваше да се оплачеш малко от Бойко, че ще разсърдиш Волен а е хубаво и той да е отзадзе на правителството, че бая се намножихте с тези нови мин
10
1
 
16
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
До ЧЕТЕТЕ ЛИ????А-а-а-а това не е изнасилване,това са особености на "РОМСКАТА" култура !!!
9
1
 
19
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
До баба Пенка-РастатаТя държавата отдавна е фалирана,само че кога ще го обявят официално!?!?!?
8
3
 
26
 
! Отговори
баба Пенка-Растата преди 10 години
Както и да го въртиш и сучеш батка,увеличавате разходите,а приходите намаляват.Кой още трябва да ви го каже,че сте тръгнали по гръцкият модел да фалирате държавата,че да се вслушате в думите му.
7
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Некъдърнико,и аз не гледам с добро око на теб! ОСТАВКА!