МВР шефът към гръцкия си колега: Благодаря за Салахедин!

Нападателят на Вики ще си понесе отговорността, обеща Йовчев
Обновена: 6 ное 2013 13:23 | 6 ное 2013 13:22,
101
МВР шефът към гръцкия си колега: Благодаря за Салахедин!
Цветлин Йовчев. Снимка: Булфото

Веднага след нападението на 20-годишната Вики нападателят й Салахедин Бин Аладин е потърсил начин да напусне страната и да премине на гръцка територия.

Това стана ясно от думите на вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Още по темата
По-рано днес нападателят, който наръга студентката в центъра на София, беше задържан на територията на южната ни съседка и предаден на родните граничари.

"Успяхме да задържим лицето и то ще си понесе отговорността", категоричен бе Йовчев, който благодари на гръцките си колеги за съвместната операция и я определи като успешна.

МВР шефът благодари по-специално на гръцкия вътрешен министър и на гръцката полиция.

"Мисля, че това беше едно доказателство за нашето добро сътрудничество", похвали се Йовчев.

Както Dnes.bg вече писа, самоличността на нападателя беше установена с помощта на камерите в магазина, където е станало нападението. Преди два дни МВР разпространи и негова снимка.

Салахедин Бин Аладин е алжирец и към момента няма статут на бежанец.

Пострадалата Виктория все още е в "Пирогов" с няколко рани по лицето и шията, като състоянието й вече е стабилизирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
14
 
! Отговори
не знам преди 10 години
Някой може ли да ми каже на какви условия трябва да отговаря една територия за да се нарича "независима държава"?
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Мисля, че това беше едно доказателство за нашето добро сътрудничество", похвали се Йовчев.ne govori za kolko sa dobri gryzkite polizai a ne BG tyrtei ...***
34
1
 
23
 
! Отговори
... преди 10 години
а питали ли сте се защо аджеба" пръскат налява и надясно бежанците", по цялата Българска територия, а не ги оставят по границата?Пари!Ислямизация!Безредици!Недай си боже Гражданско неподчинение(Воина)!и всичко за да ни разединят...
33
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре че бяха гърците иначе щяха да му видя "опинците" нашите. Срамота
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да приложат законите на Шериата, той не е български гражданин, няма статут на бежанец, не съществува за дэржавата.Шериата казва в тоя случай да му се отреже дясната ръка- така е справедливо по неговите норми на поведение.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Главният секретар поясни, че сътрудничеството се изразява в договореностите между вътрешните министри на двете страни.В конкретния случай - освен предоставянето на данни за лицето, също информация за местонахождението му, като последните данни са били - в с. Мезек, Свиленградско. Нали за това сме ЕС, Фронтекс, контактни центрове и др. Гърция от известно време разполага с над 1000 души гранична охрана по р. Марица, построи и ограда.Нашите са много по малко и на предимно на турската граница.
30
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тия *** не могат да хванат 20 хлапе а какво остава за изпечени престъпници.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цвети, Цвети, ходи бери гъби некъде...
28
2
 
19
 
! Отговори
MVR преди 10 години
Тия наште колко са зле... за кво сме с най-много полицаи на глава от население... за да ни вършат работа съседските полицаи ли.... и то на тия мързеливци гърците... Всички вън от парламента.... нови закони.. затваряне на границите, за да не влизат терористи по кръв и душа като тоя Аладин.... деееба и тъпата държава... вече няма бъдеще за никой... не искам децата ни да отраснат в циганизирана държава, пълна освен всички с радикални ислямисти!
27
23
 
2
 
! Отговори
млaд социaлист преди 10 години
***, освен " остaвкa" и тежки ЛИЧНИ обиди към Вътрешния министър не знaят! Зa кaквa остaвкa говорим в случaя при свършенa рaботa, aми след евентуaлнaтa присъдa нa Съдa, пaк ли ще крещите остaвкa, че извършителя бил зaловен в Гърция! Aми кaкво от товa? В ЕС службите нa стрaните членки сa в тясно сътрудничество, именно зa дa се подобри борбaтa с престъпносттa! Хa сегa пaк попитaй.., " зaщо се излaгaм" кaто говоря истинaтa?
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не вземем нещата в свой ръце ,а именно да излезем тази зима масово на улицата ,ама не със *** и вовузели ,а с колове и кирки и да пометем тази продажна политическо-мафиотска пасмина която за гнусна печалба от 24 г.изпълнява стриктно плана ран-ът ,план за унищожението на българския род няма да се оправим.Ясно е ,че всички управлявали в България са следвали стриктно плана ,само националистите не са от статуквото,ама на тях с (избори) няма да ги допуснат до власта ,затова само с тоягата
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А вие сега го оправдайте, или му дайте условна, нене дайте му 2 3 години да набере малко злоба и го пуснете не да ръга и да взривява.... и убива...
24
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кого си успял да задържиш, бе некадърник смотан?Тази наша МИЛИЦИЯ за нищо не става! Тя единствено защитава интересите на мутрите.Полицаите от Гърция за часове си свършиха работата!
23
0
 
24
 
! Отговори
2013 преди 10 години
Разграден двор - алжирци, афганистанци, и кой знае още какви ли не си влизат и излизат когато си искат. А младия социалист от пост 15 даже се и гордее с правителството
22
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Операцията по задържането била успешна, само че е заловен в Гърция. Този министър е пълен ***, трябва веднага да бъде уволнен!
21
2
 
25
 
! Отговори
позор преди 10 години
още едно доказателство че нещо става/не става по нашата граница, а и службите на МВР...ОСТАВКА !!!трябва нещо да се направи по въпросите с бежанците и с така отслабената ни южна раница.А сме били готово за шенген...
20
6
 
7
 
! Отговори
пинко преди 10 години
И слaвa богу държaвaтa ни въпреки лудостите по улици, форуми и университети рaботи!А сега уволнение и затвор за тия дето го пуснаха през границата в гръцко
19
1
 
13
 
! Отговори
мики маус преди 10 години
До млaд социaлистЩо се излагаш?
18
0
 
12
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
I ako mi kaje kak e minal granicata ot bylgarska strana i zashto ne e sprian ...
17
1
 
24
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 10 години
И в момента го гледам как мънка по Канал 1. Имал план някакъв. А "неканените гости" достигнаха вече 10 000 / по неговите думи/. С какви пари ще се изхранват, с какви пари ще се отопляват, с какви пари ще се лекуват. Европа вече ни каза, че сами ще трябва да се справяме. А ние сме само около милион и половина читави работоспособни българи, работещи в нормални фирми. Нещо сметката ми не излиза.