Политиците да чуят гласа на гражданите!

Според Джонатан Алън у нас вече има силно гражданско общество
Обновена: 14 ное 2013 20:44 | 14 ное 2013 20:42,
48
Политиците да чуят гласа на гражданите!
Джонатан Алън. Снимка: архив, Булфото

Хората имат право да протестират мирно, а полицията не трябва да им пречи, коментира пред жарналисти в Пловдив посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън.

По думите му по-важното обаче е, че има вече силно гражданско общество в България.

Според дипломата в тези протести, а и в контрапротестите, има послание за политиците и те трябва да го чуят.

"Отправям въпрос към тях - ако толкова много българи вярват, че има нужда от политическа и икономическа реформа, коя е партията, която ще предложи такива", попита той.

Според Джонатан Алън сигурното е, че всички – и политици и протестиращи, искат едно по-добро бъдеще за страната си.

Само преди три дни, отново в града под тепетата, британският посланик обяви, че през тази година едно от най-впечатляващите неща в България е гражданското общество и свободата на хората да казват това, което мислят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
34
 
! Отговори
хайд преди 10 години
този защо не обясни къде са близо стотината мирно протестиращи в Лондон от миналата година / които си излежават присъдите за нарушаване на обществения ред/ там може , а тука не в полша, франция, белгия, англия, сащ/спомнете си движението да окупираш уолстрийт какъв кютек падна там на подобни заграждения, как ги премачкаха с конете/ там е демократично да се бият, а тук може да се разтурва държавата
37
10
 
39
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Кой е тоя по*риско,за да дава оценка дали има или няма гражданско общество в България и какво е то?Да си гледа там сбирщайна на крадливата си държава!
36
13
 
39
 
! Отговори
гост преди 10 години
Английски ***.
35
8
 
34
 
! Отговори
Силно гражданско преди 10 години
общество имало! Друг път! Когато видя съдебната система да осъжда и вкарва в затвора поне 10 от 100-те водещи политици, ще мога да твърдя такива работи относно силата на обществото.
34
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Казано по принцип е така: никой не пречи на мирни протести, а това "и силно гражданско общество в България" което ни показват медиите не са нито мирни, нито са протести. Хората ве1е не могат да бъдат излъгани
33
10
 
40
 
! Отговори
dp преди 10 години
Същественият му въпрос е очевидно реторичен, колкото и да се правят тукашните нанеразбрали. "Коя е партията?" дето би направила нещо свястно е въпрос с очевиденотговор, няма такава. В БГ има една партия - тая на мафията/държава с кадриот определено ниво нагоре назначавани от Москва, от 1944 досега.После имало "избори", страхотен избор - между това или онова ченге, ей сегаще се затичам да им легитимирам агентите с гласа си.
32
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ху дъ фак из Джонатан Алън ивън?!
31
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като коледен *** ли? хохо, това е забележително. защото на мен ми приличаше на коледна пуйка, когато се изсрах в устата й. баба ти ще я пробвам по-догодина, когато ферментира.
30
17
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ние сме граждани и подкрепяме правителството. К'о пра'им с'я.
29
12
 
33
 
! Отговори
до 33 преди 10 години
Лъжльо , каза ми , че си скопен като коледен ***, ставаш само за дъвка на баба ми!
28
14
 
37
 
! Отговори
до 32 преди 10 години
преподавам правопис на *** ти майка. плаща ми с духане. заслужавам повече уважение.
27
15
 
36
 
! Отговори
до 30 преди 10 години
Единствената ти надежда е да се облекчиш тази заран леко и гражданственно, ***!
26
16
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото кажат ингилизите, умножете по минус едно и ще получите вярната посока.
25
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...обяви, че през тази година едно от най-впечатляващите неща в България е гражданското общество и свободата на хората да казват това, което мислят.---не най-впечатляващото -- това е единственото нещо, което си заслужава СПОМЕНАВАНЕТО за последната година. добре че поне поражда някакви надежди.
24
11
 
35
 
! Отговори
бивш селянин преди 10 години
Верно е, на 07.08. 13 , в 13.50 мин на 7-ми коловоз се роди отроче от среден род - то , гражданското общество. До тази свещена дата в България бродеха тъмни балкански субекти, без мозък, без име, без култура, без история! Благодарение на светлите тълпи това лято ние вече станахме хора, "история имаме и станахме народ"! Пайсий, Ботев , Левски, Вазов, Алеко ,могат само да се срамуват, че не можаха да направят това, което едни прости момчета от паважа свършиха за 6 месеца!
23
13
 
51
 
! Отговори
А преди 10 години
Абе Жонатан я марш у Лондон
22
15
 
38
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Линкът за студентските протести в Лондон youtube/watch?v=jz0Z5_h_CtY
21
10
 
43
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До tomahawkНяма как да видиш "свестен" български политик. ТЕ всичките са отнесени от вихъра на желанието за издигане, постове, власт, пари и удовлетворяване на личното си ЕГО.Лошото е, че издигат за свои последователи хора със същия манталитет, като тях, защото амбициозните слушкат, за да бъдат възнаградени. После, от амбициозни прасенца, стават политически ***, без чувство за дълг, чест, почтенност, народолюбие. Подобни добродетели са чужди за българските политици.Свински черва. Влачат се
20
11
 
46
 
! Отговори
tomahawk преди 10 години
Днес за голям мой ужас видях един от страхотните Български колоездачи да метат листа в една баровска къща !!!Браво на Всички "политици", как пък един свестен не се роди след Цар Борис и Симеон бре ?Пфууу само мошенници бре ! Явно турците са избили всичко свястно в таз държава !
19
18
 
48
 
! Отговори
Северин преди 10 години
Правителството няма да падне! Скоро "ранобудните студенти" ще бъдат изпъдени най-позорно от Университета, защото там не им е мястото, а погромаджиите и подстрекателите към насилтвена смяна на властта ще получат заслужено наказание. Правителството ще управлява успешно и ще изкара пълен мандат. Ще бъдат излекувани тежките рани, нанесени от предишните управляващи, страната ще бъде стабилизирана и тогава благодарният