Марков под клетва: Пари не съм взимал, за да се махна от ГЕРБ

Дни преди да напусне прокуратурата прекратява проверка срещу него
Обновена: 4 дек 2013 11:06 | 4 дек 2013 09:16,
70
Марков под клетва: Пари не съм взимал, за да се махна от ГЕРБ
Георги Марков. Снимка: ГЕРБ

Напусналият депутат на ГЕРБ Георги Марков се закле, че никой не му е предлагал пари, за да напусне най-голямата парламентарна група в 42-рото Народно събрание.

Според някои слухове, плъзнали още вчера и раздухани от лидера на РЗС Яне Янев, Марков е взел между 200 и 500 хиляди лева, за да предприеме това свое действие.

"Не искам да говоря за "памперсите", които правят тези коментари. Не искам да падам на тяхното ниво. Разбира се, заклевам се, че не съм взимал пари. В каквото кажете мога да се закълна", категоричен бе той в ефира на Нова тв.

Георги Марков се възмути от факта, че като народен избраник е бил проверяван от прокуратурата по сделката за Свищовската автогара.

Още по темата
Оказва се, че от 2004 г. срещу него тече производство за данъчен кредит и източване на ДДС, а дни преди той да напусне ПГ-то на ГЕРБ проверката е била прекратена.

"Обяснете ми как мога да бъда народен представител и да бъдат провеждани такива проверки срещу мен? Нямат право, прокуратурата ме разследва въпреки имунитета ми", настоя той.

"Сделката е в миналото, платени са данъците, явно искат по този начин да ме контролират, да ми сложат нашийник", заключи той темата и отказа да назове хората, които искат да го контролират.

Връщайки се отново на мотивите за напускането си, Георги Марков за пореден път обяви, че депутатите в ГЕРБ нямат никакви възможности за самостоятелност, защото конците в парламентарната група дърпали хората, седящи на първите банки.

"Той (депутатът – бел. ред.) влиза, регистрира се и по заповед на хората отпред гласува по определен начин", каза той. Независимият вече избраник обяви, че в парламента ще гласува по съвест, както правел и досега.

"Г-н Сидеров да не се притеснява – ще е необходим. Аз не напускам партия ГЕРБ, само парламентарната група. Ако ГЕРБ не се регистрира, и аз няма да се регистрирам, за да се получи кворум", завърши Марков.

На свой ред бившата шефка на парламента Цецка Цачева бе категорична, че напускането на Георги Марков няма да се случи и с други представители на партията.

"Дано Георги Марков има успех като независим народен представител, да разгърне потенциала си и да работи в интерес на хората, които са го избрали, макар и с листата на ГЕРБ. Г-н Марков няма да напуска редиците на партията, а ако говорим за "люспи", трябва да погледнем ДПС, където изключиха Христо Бисеров", добави тя.

Цачева отказа да разсъждава в посока сделка, сключена с Марков от една или друга политическа сили за подкрепа в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
15
 
! Отговори
БОНО ШКОДРОВ преди 10 години
КОГАТОДЕПУТАТ НАПУСНЕСВОИТЕ ИЗБРАНИ ОТ ГЛАСОВЕТЕ НА НАРОДАТОЙ СЕ САМОРАЗТРЕЛВА...КАТО ВЪВ ЗАКОНА...ЗА БЕСНИТЕ КУЧЕТА!
61
0
 
14
 
! Отговори
БОНО ШКОДРОВ преди 10 години
ТИ СИ ПРАСЕ!КОЕТО РОВИ ПОД ОГРАДАТА... ЧЕРВЕНАТА... СЪСЕДИТЕТЕ С НАТОЧЕНИ НОЖОВЕ И ЯТАГАНИДЕБНАТ ДА ТЕ РАЗПОРЯТ...ДА ИЗВАДЯТ И ЧЕРВАТАЗА ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ!ГЕНЕРАЛЕН НА П АС Е С.С.
60
0
 
18
 
! Отговори
вени преди 10 години
Вън от пaрлaментa,нещaстник!
59
0
 
16
 
! Отговори
Прокурор преди 10 години
Дебелата Цаца не никакъв прокурор а политически интригант- веднага в затвора за прикриване на престъпление на депутат, манипулиране на изборите , фалшифициране следствието за бюлетините от Божурище, купуване на депутатско место, прикриване далаверите на още по-дебелия мафиот Пеевски.
58
4
 
14
 
! Отговори
До "Коки" преди 10 години
Само да те питам, как баш Б.Б. ще ги подлага на тест за интелигентност? Ще иска да му преразкажат "Винету" ли?
57
1
 
21
 
! Отговори
garan4e преди 10 години
Като не си "земал" пари, отивай на полиграфа па ще видим токава кон боб яде ли... Селски каубой такъв.
56
2
 
21
 
! Отговори
Коки преди 10 години
тоя е егати и цЪрвула ... как си е купил мястото не е ясно! като го слушах по телевизията - бих го допуснал само да копае градинки и носи тухли ...Бойко, следващия път ги подлагай на тест за интелигентност - обща култура история, литература, природни науки ...
55
12
 
16
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Еееей,аз мислех, че в ГЕРБ има само тикви. А то имало и умни хора. Дано и други се осъзнаят. ПОКАЖИ, ЧЕ НЕ СИ ТИКВА, А УМЕН ЧОВЕК! НАПУСНИ ГЕРБ ОЩЕ СЕГА!
54
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мотивите на напусналия са ясни. прекратено е следствено дело среху него за източване на ддс.сделката е сключена,спираме делото,а ти напускаш герб и когато ни трябва твоя глас го ползваме. съд,прокуратура,данс са в пълна услуга на станишев и доган
53
2
 
23
 
! Отговори
otcheto преди 10 години
закълни се в Дачев!
52
3
 
26
 
! Отговори
ист преди 10 години
Пари не е вземал, Дали са му,
51
1
 
23
 
! Отговори
stanick преди 10 години
MARKOV kolko hora glasyvaha za teb.Zashto parvo na se sreshtna s tyah da kazesh prichinitei togava gordo da napysnesh,no predatelstvoto e v dyshata ti lichi ti po YSHITE
50
3
 
21
 
! Отговори
герп преди 10 години
да бе, не си ...
49
2
 
40
 
! Отговори
Радост преди 10 години
Нямах представа, че в парламента пускат да влизат такива ***, а той дори бил депутат!
48
4
 
44
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 10 години
"Дни преди да напусне прокуратурата прекратява проверка срещу него." ЗНАЧИ ТОВА Е ЦЕНАТА ЗА НАПУСКАНЕТО НА ПП "ГЕРБ" ПРЕКРАТЯВАТ РАЗСЛЕДВАНЕТО С/У НЕГО А ТОЙ НАПУСКА ПАРТИЯТА !!!ПРЕДАТЕЛ !!! ИЗМЕННИК !!! НАПУСНИ ПАРЛАМЕНТА ВЕДНАГА ЩОМ СИ НАПУСНАЛ ПАРТИЯТА ОТ КОЯТО СИ ИЗБРАН !!!
47
1
 
39
 
! Отговори
Някой преди 10 години
"Обяснете ми как мога да бъда народен представител и да бъдат провеждани такива проверки срещу мен? Нямат право, прокуратурата ме разследва въпреки имунитета ми" ти на това разчитай п*д*раси мръсни. Всичките са за разстрел....
46
2
 
30
 
! Отговори
клетвата на депутата преди 10 години
"В каквото кажете мога да се закълна"...т.е. ако кажа, че си взел пак ще се закълнеш. Пределно си ми ясен.
45
5
 
38
 
! Отговори
ДА ,БЕ...ХА,ХА,ХАААА преди 10 години
...СЪБУДИ СЕ И РЕШИ --ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СИ ОТ ГЕРБ!!!!"КОЙ -КАКВОТО ЩЕ ДА ТИ РАЗПРАВЯ --ЗНАЙ ,ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ"В СЛУЧАЯ , СТАВА ДУМА ЗА ...МНОГО ПАРИ!!!!!!*** СЕ БОРЯТ ЗА ВЛАСТТА ---СЪС ВСИЧКИ СРЕДСТВА!!!БЕЗ ВЛАСТТА --ТЕ ПРОСТО ЗАГИВАТ!!!/без бюджетния биберон----БКП, УМИРА ДИРЕКТНО!/
44
4
 
33
 
! Отговори
Комунистът преди 10 години
БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТ?!?! И....... ПОД КЛЕТВА?!?!............. Ха ха ха ха......... Това са две доста НЕсъпоставими неща!!!!............ Все едно - Магаре и Космос !!!......... :)))) ............. Друго би било да се каже......... примерно............. БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТ= ОФШОРКИ= СМЕТКИ В ШВЕЙЦАРСКИ БАНКИ ......... Така звучи значително по- ИСТИНСКО........ :) ;) :)
43
5
 
34
 
! Отговори
VB преди 10 години
Снели били обвиненията - огънал се е сладурът.