Не сме сепаратисти, кълне се Моллов от ПОМАК

Вашето е идеологически сепаратизъм, настоя проф. Николай Овчаров
Обновена: 18 дек 2013 10:15 | 18 дек 2013 10:15,
121
Не сме сепаратисти, кълне се Моллов от ПОМАК
Ефрем Моллов. Снимка: БТА

Никой от нас няма да отделя територии, да прави други държави, анклави и т.н., категоричен беше Ефрем Моллов, лидерът на новосформиращата се политическа партия ПОМАК.

От неговия Европейски институт ПОМАК подадоха сигнал заради думите на професор Николай Овчаров по техен адрес, че са сепаратистка организация, което пък му навлече преди два дни привикване за разпит в прокуратурата.

Още по темата
"Дадохме сигнала преди малко повече от месец заради изказванията на професора, че сме сепаратистка организация. Това, че ние сме сепаратисти, той трябва да го докаже", настоя Моллов.

"Не сме сепаратисти, защото някои хора забравиха, че от 2007 г. ние сме в Европейския съюз, където има общи ценности, но няма граници. Не може да говориш за сепаратизъм на територия, която вече обхваща почти целия континент", категоричен бе за сетен път той.

По думите му трябва да се намери подход и модел за обединение на цялото българско общество, нещо, което е залегнало в платформата на бъдещата му формация.

"По отношение на историята ще приключим спора, докато част от нашите историци започнат да четат истинската история. Това, което знаем, е, че ние сме потомци на персийците", заяви още Ефрем Моллов.

"Разиграването с етническата и религиозната карта е най-страшното нещо, което можем да направим в България", отвърна му проф. Николай Овчаров.

Пред Нова тв той подкрепи твърденията си, че ПОМАК са сепаратистка организация, като припомни изказвания на Моллов: "Не сме единна нация, а сме сбор от нации… Смятаме, че сме отделен етнос и нация… многомилионна общност в няколко държави… говорим език, който българите не разбират".

"Това е идеологически сепаратизъм, има обаче и прояви на пряк сепаратизъм", смята археологът, който бе категоричен, че "една лъжа, повторена хиляда пъти, става истина".

Професорът повтори думите си от вчера, че донякъде се радва на подадения сигнал срещу него, защото така има възможност да разкрие истинското лице на партия ПОМАК, която по думите му води агресивна, антибългарска политика, основана върху манипулацията на факти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Наско Шукри ***, как се нарича правната религиозна система, основана на писанията на корана? ШЕРИАТ- ИСЛЯМСКА ПРАВНА СИСТЕМА! Ай си поискал ТОВА за България, ай съм те скъсил с една горна глава!
85
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
ЗА ТОВА- ТРЯБВА ДА ИМА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ПРАВАТА НА ВСИЧКИ РЕЛИГИОЗНИ НЕНОРМАЛНИ ФАНАТИЦИ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА- НОРМАЛНИТЕ ХОРА СРЕЩУ РЕЛИГИОЗНИТЕ ФАНАТИЦИ + ПРОДАЖНИТЕ ПОЛИТИЦИ! ДА ВИДИМ КОИ СА ПОВЕЧЕ!
84
3
 
2
 
! Отговори
Наско Шукри преди 10 години
До софиянецКакъв шериат бе, ненормалник? Ти говориш за шериат, а не аз. Очевидно е, че си с много тежки психически отклонения, а на всичкото отгоре си под въздействието на упойващи вещества.
83
1
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Наско Шукри Така,че -АКО ТИ ИСКАШ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ДА СЕ ВЪВЕДЕ ШЕРИАТ В БЪЛГАРИЯ, ТО ЛИЧНО АЗ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМ ЗАПАСНЯЦИТЕ И ЩЕ СТАВА, КАКВОТО ЩЕ СТАВА- СХВАНА ЛИ? ЗАЩО ЗАБРАВЯШ , ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ОГРОМЕН ПРОЦЕНТ АТЕИСТИ? ЗАЩО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ЩЕ НИ НАЛАГАШ НАСИЛА ДА ПРИЕМАМЕ МЮСЮЛМАНСКИТЕ ПОРЯДКИ И ОБИЧАЙ В СВЕТСКА БЪЛГАРИЯ?
82
2
 
2
 
! Отговори
Наско Шукри преди 10 години
До софиянецОпааа, вече и с оръжие заплашваш. Не е хубаво така, с езика на омразата. Нямаш идея как се правят тези неща.
81
3
 
1
 
! Отговори
Помак преди 10 години
Три жени владеят сърцето на български шейх. 32-годишният Юсеин от Рибново живее под един покрив със законната си съпруга и любовницата си, а всяка свободна минута прекарва в съседното село, при третата си жена.Всички в Рибново знаят Юсеин като Мъжа на двете Фатмета. Двете жени денонощно обгиржват младия бизнесмен. Има и трета. Много жени на едно място обикновено вещаят ревност и скандали. В семейството на Юсеин обаче, цари разбирателство, а жените му са първи приятелки.
80
1
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Наско ШукриАТЕИСТ СЪМ, РЯЗАНО ТУРЧЕ- НА ГЛАВАТА МИ ФЕС НЕ СТОИ! НАД ГЛАВАТА МИ Е СИНЬОТО НЕБЕ, СЛЕД ТОВА- ЗАКОНИТЕ И НИЩО ДРУГО! ВСИЧКИ РЕЛИГИИ СА СМЪРТ ЗА НОРМАЛНИТЕ, ОБРАЗОВАНИ ХОРА НА 21 ВЕК!
79
1
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Харесва ли ви или не- България е секуларна/ СВЕТСКА/ държава и това означава, че шериата НЕ Е ПРАВНАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ. Ако някой си въобразява,че насилствено ще промени нещата и ЩЕ ПРИНУДИ АТЕИСТИТЕ- БЪЛГАРИ- БГ. ГРАЖДАНИ ДА ПРИЕМАТ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО КОЯТО И ДА Е РЕЛИГИЯ, ЩЕ ОПИТА КАЛАШНИЦИТЕ НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ГРАЖДАНИ!
78
3
 
2
 
! Отговори
Наско Шукри преди 10 години
До софиянецК'во става бе, пич? Кажи къде те стяга чепикът, че си толкова нервен.
77
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
СЕМЕЕН КОДЕКС изм. ДВ. бр.68 от 2 Август 2013г.Чл. 4. (1) Само гражданският брак, сключен във формата, предписана от този кодекс, поражда последиците, които законите свързват с брака.(2) Религиозният обред няма правно действие.Пречки за сключване на бракЧл. 7. (1) Не може да сключи брак лице, което:1. е свързано с друг брак;(2) Не могат да сключат брак помежду си:1. роднини по права линия;2. братя и сестри, както и други роднини по съребрена линия до четвърта степен включително;3. лица, между които осиновяването създава отношения на роднини по права линия или на братя и сестри.
76
1
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До *** Наказателен кодекс Глава четвърта. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ БРАКА, СЕМЕЙСТВОТО И МЛАДЕЖТА Раздел I. Престъпления против брака и семейството Чл. 176. (1) Който при встъпване в брак съзнателно укрие от длъжностното лице по гражданското състояние законна пречка за брака, се наказва с лишаване от свобода до две години. Чл. 179. (1) Който при наличност на законен брак сключи друг, се наказва за многобрачие с лишаване от свобода до три години.(2) Същото наказание се налага и на онзи, който сключи брак с лице, за което знае, че се намира в законен брак.
75
3
 
2
 
! Отговори
Помак преди 10 години
Плана Молов за демографската катастрофа:Да се въведе многоженството.Така ще излезем от това положение за остаряване на нацията
74
2
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Ахренин - А сега очаквам Вашето оспорване по същество и то - с юридически аргументи:) Дайте да видим как така ЕС е бил само идеи, но без съществуването на държавни граници между 28тте държави- негови членове:)
73
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 10 години
До $2-дискъвъри-абе,младок,кво ти пречи името Атака,бе?Или по ти е мило звучене като-НФСБ?
72
0
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
2.Р. БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е РАТИФИЦИРАЛА МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР, С КОЙТО СЕ ОТКАЗВА 100% ОТ СВОЯ ДЪРЖАВЕН СУВЕРЕНИТЕТ- НЯМА, НЕ СЪЩЕСТВУВА В ПРАВНИЯТ СВЯТ ТАКЪВ МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР:) От тук нататък САМО КОНСТИТУЦИЯТА НИ ОПРЕДЕЛЯ КАК СТАВА ПРОМЯНАТА В ТЕРИТОРИЯТА НА Р. БЪЛГАРИЯ- ЧРЕЗ СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. а не чрез драсканиците на едно физическо лице - чл.158 ал.2 от КРБ:)
71
0
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Виждам, че някой се затруднява твърде много да ми отговори- да, така е, защото правото на ЕС не се учи във всички факултети в българските университети,а само юридическите фНЕ Е акултети на България:) И така - ето юридически правилните отговори *** моите въпроси в 721. ЕС НЕ Е държава , а е ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ СЪЮЗ НА ДЪРЖАВИ3. В ДФЕС и ДЕС НЯМА, НЕ СЪЩЕСТВУВА ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ ДА ПРЕХВЪРЛЯТ/ ТРАСФЕРИРАТ / 100% ОТ ДЪРЖАВНИЯТ СИ СУВЕРЕНИТЕТ НА ЕС
70
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Ахренин Ще бъдете ли така любезен да ми отговорите по същество? За човек като Вас, който иска да разсее "невежеството" на ВСИЧКИ българи по въпросите за първичното и вторичното ЕС законодателство, това е детска играчка- поне за мен като юрист, изучавал предмета "Право на ЕС" е детска играчка да отговоря в рамките на 2-3 минути на поставените от мен самият въпроси:)
69
1
 
2
 
! Отговори
Мира Радева преди 10 години
Молов е следващия премиер , партията му ще е преди ДПС.2000000 памяци ще гласуват за ПП ***
68
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Ахренин Нека 1во проверим познанията Ви по право на ЕС:1. ЕС държава ли е и притежава ли собствен държавен суверенитет?2. С ратифицирането на кой международен договор България се отказва 100% от своя държавен суверенитет и го прехвърля в пълният му обем- 100% от него- на ЕС?3. Какво знаете за Лисабонският договор, ДЕС и ДФЕС - посочете кои техни членове и параграфи подкрепят Вашето твърдение?Отговорите на тези 3 въпроса са отговорите на Вашият коментар.
67
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Сега некш разгледаме и българският Наказателен кодекс- Раздел I.Измяна Чл. 95. (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.