Не сме сепаратисти, кълне се Моллов от ПОМАК

Вашето е идеологически сепаратизъм, настоя проф. Николай Овчаров
Обновена: 18 дек 2013 10:15 | 18 дек 2013 10:15,
121
Не сме сепаратисти, кълне се Моллов от ПОМАК
Ефрем Моллов. Снимка: БТА

Никой от нас няма да отделя територии, да прави други държави, анклави и т.н., категоричен беше Ефрем Моллов, лидерът на новосформиращата се политическа партия ПОМАК.

От неговия Европейски институт ПОМАК подадоха сигнал заради думите на професор Николай Овчаров по техен адрес, че са сепаратистка организация, което пък му навлече преди два дни привикване за разпит в прокуратурата.

Още по темата
"Дадохме сигнала преди малко повече от месец заради изказванията на професора, че сме сепаратистка организация. Това, че ние сме сепаратисти, той трябва да го докаже", настоя Моллов.

"Не сме сепаратисти, защото някои хора забравиха, че от 2007 г. ние сме в Европейския съюз, където има общи ценности, но няма граници. Не може да говориш за сепаратизъм на територия, която вече обхваща почти целия континент", категоричен бе за сетен път той.

По думите му трябва да се намери подход и модел за обединение на цялото българско общество, нещо, което е залегнало в платформата на бъдещата му формация.

"По отношение на историята ще приключим спора, докато част от нашите историци започнат да четат истинската история. Това, което знаем, е, че ние сме потомци на персийците", заяви още Ефрем Моллов.

"Разиграването с етническата и религиозната карта е най-страшното нещо, което можем да направим в България", отвърна му проф. Николай Овчаров.

Пред Нова тв той подкрепи твърденията си, че ПОМАК са сепаратистка организация, като припомни изказвания на Моллов: "Не сме единна нация, а сме сбор от нации… Смятаме, че сме отделен етнос и нация… многомилионна общност в няколко държави… говорим език, който българите не разбират".

"Това е идеологически сепаратизъм, има обаче и прояви на пряк сепаратизъм", смята археологът, който бе категоричен, че "една лъжа, повторена хиляда пъти, става истина".

Професорът повтори думите си от вчера, че донякъде се радва на подадения сигнал срещу него, защото така има възможност да разкрие истинското лице на партия ПОМАК, която по думите му води агресивна, антибългарска политика, основана върху манипулацията на факти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
2
 
! Отговори
Ахренин преди 10 години
Медийните коментатори на темата за помаците сякаш са забравили, че от шест години България е член на Европейския съюз. Те продължават да разсъждават със стереотипите от времето на Студената война и да плашат зрителите със сепаратизъм. Господа експерти, помаците не са толкова глупави да се отцепват от Европейския съюз, единствения гарант за тяхната идентичност и за техните права.Добре би било патриотичните многознайковци да си сверят часовника, който е изостанал с около стотина години, и да разберат най-накрая простата истина, че помаците са транснационална общност, пръсната в шест балкански дъ
65
1
 
1
 
! Отговори
Ахренин преди 10 години
Ето го виновникът за бедността, за безработицата, за корупцията, за грабежа, за престъпността-Ефрем Моллов ислямста и фундаменталистЗатова за тях появата на Ефрем Моллов е чудесен шанс да оправдаят безсмислието на своето съществуване и огромните средства, които данъкоплатецът налива в гушите им. Плитките мозъци на тези стожери на българщината и националната сигурност, научени да работят по команда и да изразяват чуждо мнение, не могат да допуснат, че на света има хора, които мислят със собствената си глава и действат по собствена воля. Но ако се вгледаме внимателно в този професор и в другите,
64
0
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
И още нещо се разбира от поставените минуси точно на върховният закон на Р. България- българската конституция- че етническото напрежение и заиграването с религиозната и етническа карта в България не са приоритет на българите- бг. граждани- явно част от другите бг. граждани искат да могат да образуват "политически" партии с цел насилствено завземане на държавната власт и на етническа или верска/ религиозна. основа. Е- тогава КОЙ провокира напрежение? Ясно е, че не сме българите...
63
0
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Работата е ясна- щом на коментар 64 , в който се цитира БЪЛГАРСКАТА конституция, има написан минус, значи- някой не е съгласен със цитираното й съдържание. Този "някой" трябва да знае и друго/ ало, разбира се , е бг. гражданин/- КРБ Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.(2) Религиозните и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите.
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този да се обеси. Незабавно!
61
2
 
9
 
! Отговори
ll преди 10 години
Глупости! Това си е нечий проект. Не виждам причина това да се раздухва толкова из медиите. Някой яко плаща това да влиза в новините. Огромен процент от тъй наречените помаци са интегрирани в българското общество. Само в Рибново още 2-3 села има още заблудени.През 17 в. Турция е имала нужда от войска за войната с Венеция за Крит. В турската войска не е можело да служат християни. От тук следва масовото помохамеданчване на Родопите. Това са проверени исторически факти. Има достатъчено документи
60
2
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До *** какво е Именно- КРБ чл.11 (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
59
0
 
7
 
! Отговори
помак какво е преди 10 години
"***" според този е вид ЕТНОС така че партията му би била на етнически признак ако се регистрира- с други думи- НЕ НЕ И НЕ- имаме си Конституция!
58
1
 
8
 
! Отговори
до Родопите преди 10 години
В Гърция и Македония има чисти БЪЛГАРИ!!! Така наречените "помаци", мюсюлмани с български език са генетично най чистите българи!! Няма да ми обособявате райони по разни измислени признаци, а в същото време да ми говорите, че Европа била без граници!! Граници има и всяка държава сама определя охраната им при нужда!!
57
3
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анчо Шукри "Фашист" ще казваш на твия ердоган- аз съм български юрист, КРБ е публикувана безплатно в интеренет и всеки има достъп до нея, може да си я изтегли и да провери реално дали това, което цитирам от нея, е истина или лъжа! Отделно може да си направи справка при юрист дали написаното от мен в коментарите ми е вярно от юридическа гледна точка или не е! Не мисли българите за глупави хора- нашите ИТ не случайно са много уважавани в ЕС!
56
3
 
3
 
! Отговори
до Анчо Шукри преди 10 години
Точно хора като теб целят етническо напрежение, насаждат етническа омраза и искат конфликти в България, за да може да се намесят веднага "спонсорите" ти отвън!!!
55
11
 
4
 
! Отговори
Родопите преди 10 години
Задавам конкретни въпроси но отговор няма, тия в София си мислят, че само столицата е България, голяма заблуда, България е остров на мира и на толерантността на Балканите, можем да извлечем само дивиденти от ***, има ги и в Гърция и Македония, но се иска умни хора, които не се страхуват от предизвикателствата
54
1
 
6
 
! Отговори
Джипсие Вършилова преди 10 години
Много депесета станаха бе, манджа с грозде напра'иха тия талибани.
53
6
 
5
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
До софиянецЕй фашист, колкото и да се пънете ти и чуждестранните ти спонсори, няма да успеете със злокобните си планове да затриете България.
52
1
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.И ТАКА- КЪДЕ КРБ ВЪВЕЖДА ЮРИДИЧЕСКИЯТ СТАТУТ 'РАЯ" НА БГ. ГРАЖДАНИ ОТ БЪЛГАРСКИ ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД? ЗАЩО ГО ПИШЕШ? ЗА ДА ОБИДИШ БЪЛГАРИТЕ И ДА НИ ПОКАЖЕШ ОМРАЗАТА СИ? НЯМА НУЖДА НЯКОЙ ДА МИ ПЛАЩА- ОТВРЪЩАМ ТИ СЪС СЪЩАТА ОМРАЗА БЕЗПЛАТНО!
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ни прави на ***!! Точно сепаратиска партия прави! Пробутва уникални измислици, но не е луд, а купен.И да се провери незабавно КОЙ МУ ДАВА ПАРИТЕ за тази дейност! Защото печатането на книги и измислени букварчета в чужбина иска много пари, а този от нивите с картофи ли ги събра??? Ако се проследят, пак до мюсюлмански източник ще се стигне!!!
50
2
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анчо Шукри Какво " влиянието на чуждите организации, които ти плащат щедро.." , бе ***- ти пишеш- "...Ти си просто част от неграмотната рая..." в коментар 38! ОТ КОГА БГ. ГРАЖДАНИ СА С ЮРИДИЧЕСКИ СТАТУТ "РАЯ'? ТИ КАКВО НАМЕКВАШ, БЕ ?КРБ Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения,
49
0
 
0
 
! Отговори
titi преди 10 години
tia se oskubaha , ...hihih
48
7
 
1
 
! Отговори
Родопите преди 10 години
Аман от толкова сърбофили и русофили, оставете на един чист българин, прабългарин, макар и с прякор *** и религия Ислям да защитава българщината, щото мюсюлмани са и чистите българи от Волжска България, срещу славянофилията, мина се времето на комунизма
47
0
 
9
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Партия *** ви натопи жестоко и ви показа колко е слаба държавата. По тази логика ще може да се учреди и партия "***", "Турчин" и "Таш*ак".