Не ме възприемайте като бъдещ евродепутат, отсече Станишев

Местните лидери на БСП се обявили срещу АБВ
19 яну 2014 18:00,
177
Не ме възприемайте като бъдещ евродепутат, отсече Станишев
Сергей Станишев. Снимка: БТА

Не ме възприемайте като бъдещ евродепутат, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той добави, че може да бъде еврокомисар и без тези избори. В последните дни се появих слухове, че Стаишев ще оглави листата на левицата за евровота през май и ще стане еврокомисар след това. Лидерът на БСП каза още, че няма намерение да бяга след изборите и да предава партията в този момент.

Активът на БСП от цялата страна се събра на национално съвещание в Пловдив. Лидерите на БСП по места се обявиха категорично срещу проекта АБВ, обясни Станишев.

Още по темата

След срещата стана ясно, че до няколко дни ще бъде взето окончателно решение за това какви действия ще бъдат предприети срещу Георги Първанов и Ивайло Калфин заради намеренията им да участват на евроизборите с алтернативна лява листа.

„Разочарован съм от решението на Ивайло Калфин, защото то е груба политическа грешка и е неясно мотивирано”, заяви пред журналисти Сергей Станишев.

Според него проектът АБВ ще обслужва единствено интересите на ГЕРБ и ще подкопава основите на правителството.
На националното съвещание не са били поканени лидерите на структурите в Монтана, Плевен и Добрич – Емил Константинов, Румен Петков и Владимир Калчев, които са обявили, че ще работят за проекта АБВ.

„Твърде лицемерно и нахално е да се правиш на репресиран, при положение, че играеш за другия отбор”, заяви председателят на парламента Михаил Миков.

В БСП са категорични, че няма разцепление в партията. Някои от членовете са дали и колоритно определение на проекта АБВ.

„Кръстоската между гръцки кон с балканско магаре ражда троянско муле”, преразказа фразата са духовити социалисти Сергей Станишев.

Станишев даде и оценка на сегашния кабинет, като обясни, че министрите не се делят на партийни квоти.
„Участвайки на срещи с депутати и министри наблюдавам, че се формира един реален оркестър с един диригент – Пламен Орешарски.”, каза още Станишев.

Той заяви, че БСП ще се бори да бъде първа политическа сила на евроизборите. Срещу тези, които работят срещу БСП ще се прилагат пакет от мерки.

„Няма да ги мажем с катран и да ги валяме в пера”, категоричен е парламентарният шеф Михаил Миков.
До няколко дни ще стане ясно дали Георги Първанов и Ивайло Калфин са нарушили устава на партията и какви ще бъдат последствията за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев ако отстраните Първанов от БСП веднага ще съсипете партията.
96
2
 
10
 
! Отговори
Социалист социален преди 10 години
Коко единствения честен и безкористен лидер на бсп може да е само Първанов.
95
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сбогом Сър-гей! Вече и в ПЕС разбраха че си зависим от нациолисти и етническа партия.
94
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Социалистите от Видин се разграничаваме от Станишев и припознаваме абв и Първанов като честните и независими социалисти.
93
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Усеща края и в бсп и в пес. Плъховете първи усещат. Дори данс, йовчев и пеевски няма да могат да те спасят. Ти се самоуби с дпс и фашистите на ибрика. Збогом сър- гей. Абв победа!
92
14
 
3
 
! Отговори
Коко преди 10 години
БСП е стара и опитна партия, ще намери подходящ начин да реши този въпрос.Тези, които високомерно я оценяват от своята камбанария нямат представа, че просто не са наясно с много неща.
91
2
 
10
 
! Отговори
2014 преди 10 години
паразитната организация БСП е в дълбока ,но закономерна морална ,нравствена и политическа криза. Дори самите членове го усещат, но са много объркани.
90
2
 
8
 
! Отговори
ЗА УСТАВА ИМ преди 10 години
"До няколко дни ще стане ясно дали Георги Първанов и Ивайло Калфин са нарушили устава на партията и какви ще бъдат последствията за тях. "И НА ТОВА ДА МУ КАЗВАТ "УСТАВ"??ЗА ВСЕКО "НАРУШЕНИЕ "УСТАВА"ИМ НЯМА РЕШЕНИЕ.ТЪЛКУВАНЕТО Е ВЪВ ФУНКЦИЯ ОТ ИНТЕРЕСА НА ТЪЛКУВАЩИЯИ ТОВА Е БИЛО"ПАРТИЯ-СТОЛЕТНИЦА".ХВАНАЛИ СА СЕ ЗА ГУШИТЕ
89
2
 
14
 
! Отговори
голям майтап преди 10 години
Ние изобщо не го възприемаме, то даже и евродепутат му се струва малко! Аман от ***! Майка му да си го прибере вкъщи, щото много поразии прави туй смотаното сергейче...
88
2
 
11
 
! Отговори
Тъпчилещов преди 10 години
Субект като Съселов без хоризонт и самообладание, който се втурва да рие с настървение земята, я хвърля върху собствената си глава и губи двете най-важни неща - посоката и хигиената около себе си !
87
1
 
11
 
! Отговори
Факти преди 10 години
"Ръководството на БСП изпълнява решения, които се вземат другаде, то е в тежка зависимост". Решенията се вземат от един много тесен кръг посветени, даже ако щете и не от ръководството на БСП. Ръководството на БСП е в тежка зависимост - казвам думата съвсем ясно и убедено. Кой е този, който разпъва медиен чадър над председателя на БСП? Отговорът на този въпрос ще даде отговор на въпроса - кой направи злополучната номинация за шеф на ДАНС през лятото на миналата година"
86
1
 
11
 
! Отговори
гешев преди 10 години
демек очаквайте страшна компроматна война, истерия, флашки, тефтерчета и употребявана тоалетна хартия, ревове, плюене и драйфане срещу опонентите!
85
1
 
9
 
! Отговори
Двама руски комунист преди 10 години
Една и съща приказка.Единия в Москва-Не бил вкопчен във властта.Другия-син на руската еврейка Дина Сергеевна Мухина щял-Да изрови земята бсп да спечели евровота.С копито ли?Защо ли навсякъде комунистите са едни и същи?Затова и ги наричат хора без Родина-БЕЗ Р.....Пък и не могат да живеят без врагове,сега ВРАГЪТ С ПАРТИЕН БИЛЕТ.Може би,утре целия народ.Как да ги наричаш,предатeли,както ги нарича съпартиеца им Румен Петков.
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма да допуснем, Възмутен и поне още сто профила - не ти ли писна да копи-пействаш бе?
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-умният, най-ученият, най-красивият! Да си купи еднопосочен билет и да се маха! Откраднал е милиарди (той, по наследство и с умна съпруга) и може да си изживее стоте живота! Халал да са му!
82
1
 
11
 
! Отговори
сергей преди 10 години
Вече съм толкова умен, че съм в състояние да осъзная собствената си глупост.
81
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
115, фактите са, че Серго няма спечелени избори. Дори при цялото зверско о.иране на Пожарогасителя той пак не успя да събере повече депутати от него. Не успя да спечели дори изборите за кмет на Варна - градът, който беше най-антибойковски. Учил е за политик Серго, ама друг път. Само знае как да прави апаратни игри и да си пробутва гей-протежетата за министри. На избори и Боби Турбото ще го бие.
80
2
 
14
 
! Отговори
иво калпазанов преди 10 години
Кръстоската между гръцки кон с балканско магаре ражда троянско муле, преразказа фразата на духовити социалисти Сергей Станишев.А кръстоската между украински борсук с очилат лалугер какво ражда?
79
1
 
17
 
! Отговори
АДОЛФ HITLER преди 10 години
АУУУУУУ ;АМА ТИЯ ЧЕРВЕНИ ВИСШИ ДЕМОКРАТИ И *** БЕЕЕ???!!! АМА ЩО ТАКА РИПАТ СРЕЩУ ЕДНА ''НОВА'' ПАРТИЗАНСКА ЧЕТА НА БОЛГАРСКИЯ НЕБОСКЛОН БЛАТЕН?? Я ГЛЕДАЙ ТИ КАКВИ АНТИДЕМОКРАТИ БИЛИ,КАКВИ ЧЕРВЕНИ ФАШАГИ БИЛИ- СЪСЕЛА И НЕГОВАТА БАНДА?! АБЕ НАЛИ ТОВА СА ВАШИ ДРУГАРИ ОТ МАФИЯТА БКП-ДС БЕ ГЕЙСКИ СЪСЕЛЕ??НЕ БАЛАМОСВАЙТЕ ХОРАТА- ВСЪЩНОСТ СЕ ПРЕГРЪЩАТЕ И ЦЕЛУВАТЕ СЪС СЕДЕФЧЕНОТО ГОВНЕНЦЕ,А ПОСЛЕ ЩЕ СЕ СЪЕДИНИТЕ В ОБЩА БАНДА- ЗА БЛАГОТО НА ПАРТИЯТА ВИ МАФИОТСКА ПРЕСТЪПНА!! И ПРОТИВ СТРАНА И НАРОД!
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
94, то това му е на Серго проблема - че е учил за политик. И само това знае.Ако беше поработил нещо поне малко, па ако ще и мафиот, щеше да е много по-светнат за действителността. А не да се излага всеки ден с малоумното си фразьорство.