Не ме възприемайте като бъдещ евродепутат, отсече Станишев

Местните лидери на БСП се обявили срещу АБВ
19 яну 2014 18:00,
177
Не ме възприемайте като бъдещ евродепутат, отсече Станишев
Сергей Станишев. Снимка: БТА

Не ме възприемайте като бъдещ евродепутат, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той добави, че може да бъде еврокомисар и без тези избори. В последните дни се появих слухове, че Стаишев ще оглави листата на левицата за евровота през май и ще стане еврокомисар след това. Лидерът на БСП каза още, че няма намерение да бяга след изборите и да предава партията в този момент.

Активът на БСП от цялата страна се събра на национално съвещание в Пловдив. Лидерите на БСП по места се обявиха категорично срещу проекта АБВ, обясни Станишев.

Още по темата

След срещата стана ясно, че до няколко дни ще бъде взето окончателно решение за това какви действия ще бъдат предприети срещу Георги Първанов и Ивайло Калфин заради намеренията им да участват на евроизборите с алтернативна лява листа.

„Разочарован съм от решението на Ивайло Калфин, защото то е груба политическа грешка и е неясно мотивирано”, заяви пред журналисти Сергей Станишев.

Според него проектът АБВ ще обслужва единствено интересите на ГЕРБ и ще подкопава основите на правителството.
На националното съвещание не са били поканени лидерите на структурите в Монтана, Плевен и Добрич – Емил Константинов, Румен Петков и Владимир Калчев, които са обявили, че ще работят за проекта АБВ.

„Твърде лицемерно и нахално е да се правиш на репресиран, при положение, че играеш за другия отбор”, заяви председателят на парламента Михаил Миков.

В БСП са категорични, че няма разцепление в партията. Някои от членовете са дали и колоритно определение на проекта АБВ.

„Кръстоската между гръцки кон с балканско магаре ражда троянско муле”, преразказа фразата са духовити социалисти Сергей Станишев.

Станишев даде и оценка на сегашния кабинет, като обясни, че министрите не се делят на партийни квоти.
„Участвайки на срещи с депутати и министри наблюдавам, че се формира един реален оркестър с един диригент – Пламен Орешарски.”, каза още Станишев.

Той заяви, че БСП ще се бори да бъде първа политическа сила на евроизборите. Срещу тези, които работят срещу БСП ще се прилагат пакет от мерки.

„Няма да ги мажем с катран и да ги валяме в пера”, категоричен е парламентарният шеф Михаил Миков.
До няколко дни ще стане ясно дали Георги Първанов и Ивайло Калфин са нарушили устава на партията и какви ще бъдат последствията за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
12
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Я го вижте Гергов като потичва като пуделче да не си навреди на бизнеса.Сега Първанов не е президент и какво да прави при семейния приятел.Сега е важно да е около обществените поръчки.
76
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коя Моника,онази дето винаги ползва 3 стола,че от 2 се пада на земята?
75
2
 
13
 
! Отговори
Пундю преди 10 години
Този го попитайте с кои пари си купи апартамент в центъра на Брюксел. Вие си му вярвайте, но един ден ще каже, че Вече не му се занимава с политика и ще си отиде на спокойствие.
74
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Моника, предателите вън! Да идат при Бойко, там и без това е пълно с ***, шестаци и техните дечица!
73
2
 
7
 
! Отговори
xxxx преди 10 години
Преди малко четох,че искали да вдигат производ. ток.Ако това се случи цените на хранителните стоки моментално ще скочат,а обикновено се случва даже при пускането на новината. За "голямата" радост на пенсионерите /4.50лв./,да ги питам до къде ще им стигнат?
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички политически партии в България произлизат от БСП,както и всички бизнесмени.Просто с времето настъпват промени в лидерството.Фактите обаче сочат,че България се обезлюдява и икономиката замира.Нормалните хора образоват децата си за да им дадат шанс да живеят в по-добра държава.Ще ви попитам искрено:Вие виждате ли друг изход от ситуацията освен двата терминала на летище София?
71
2
 
10
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
До БАСТА За каквото и да е учил Сергей ,видно е че за политик не става.Евентуално става за комсомолски секретар, но такива постове отдавна няма.
70
2
 
25
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Вижте снимката, хора! Две оядени прасета. Те нямат проблем със сметките за тока. ЗА бензина също. ЗА храната да не говорим........за тях веригите супермаркети са неизвестни. Те не пазаруват от там. При тях нещата са различни.............Полет до Рим.......омари подбрани, стриди от особен вид, малко шопинг;" Страшни ботушки си купих евтино..саааамо 1130 евро"....Тези две прасета самодоволни харчат на ден пенсиите на 100 пенсионера. И не им пука.......
69
3
 
25
 
! Отговори
някой преди 10 години
Станишев е като въшка, насмукала се и изпълзяла на челото.Ще се пукне от надуване .А иначе не става. Да управляваш на инат ....:(
68
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев, Манолова и *** около тях са много уплашени че се появи истинския лидер на столетницата. Абв са истинските социалисти
67
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов ти ни го натресе този мафиот, сега ти се оправяй с него. В тв7 Пеевски е пуснал клип как стреляш по мафията. Оня дудук дето представлява България без цензура на Пеевски как ли ще се изходи по въпроса. Аз бих казал: Първанов стреля по мафията и нейния лидер.
66
2
 
21
 
! Отговори
иво калпазанов преди 10 години
Забележете как оня див петел Волен изчезна от новините.Пуснаха му чадъра и го покриха.Ние не че не знаехме какво ще стане ама все пак.
65
19
 
5
 
! Отговори
БАСТА преди 10 години
Какво е учил СТАНИШЕВ - ЗА ПОЛИТИККакво е работил СТАНИШЕВ - ПОЛИТИККакъв е СТАНИШЕВ - ПОЛИТИККакъв не е бил СТАНИШЕВ:мутрамафиотлекарадвокатмияч на чинии, а после експерт по всичко
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кликата около Станишев, Манолова и Пеевски убива България, бавно и мъчително. АБВ само може да изтрие омърсеното лице на партията подложила се на турци и националисти.
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов си отстреля гей! По места местните организации свързани с кликата около гея не подкрепят абв. Ние другите социалисти дето не сме обвързани с мафията около Станишев не се разграничаваме от Калфин и Първанов а напротив имат пълната ни подкрепа. В АБВ са истинските независими от турци и нацисти ,социалисти.
62
14
 
3
 
! Отговори
хахахаааааа преди 10 години
Как сте гладни Гербаджии?Фидосова препича телеса на Сейшелите ! Искра Фидосова използва всяка депутатска ваканция, за да заведе семейството си на някое екзотично място. Зам. председателката на ПГ на ГЕРБ последно посети Сейшелските острови заедно със съпруга си Томислав и сина си Франсоа . И докато депутатката няма желание да запечатва моментите от семейните ваканции, то мъжът й не пропуска да се наснима навсякъде.
61
17
 
3
 
! Отговори
Ужасни факти преди 10 години
Малко факти ! През 2005 год. фискален и валутен резерв 4.5 милиарда. Идва Станишев и 2009 год. резерв 8.5 милиарда . След 3 год. и 7 месеца управление на Борисов резерва е 3.5 милиарда. Та Борисов имам само един- едничък въпрос ! Къде изхарчи тези 5 милиарда ?????????? Къде Борисов ? Магистрали няма,няма Белене,пенсии неиндексирани,безработицата расте главоломно. Къде са парите крадецо ?
60
8
 
1
 
! Отговори
фактите преди 10 години
Ето защо се говори, че съществува идея за проекта Борисов-Първанов, според която се подготвя съставянето на коалиционно правителство за следващите избори между ГЕРБ и БСП. То ще получава скрит вот на доверие и от партията на Доган ДПС. Не случайно Бойко Борисов подготви почвата на експрезидента след края на последните избори, заявявайки, че за в бъдеще реалната му конкуренция ще бъде не Станишев, а ГОЦЕ...*)))
59
12
 
2
 
! Отговори
фактите преди 10 години
Бойко и ГОЦЕ са задкулисни приятели и играят двойна игра. Фактът, че излизат на лов заедно, показва за маската, която си поставят пред обществото и тази, която е действителна. Пред хората ГОЦЕ се обяви като едва ли не най-големият враг, който ще срещне Бойко Борисов в негово лице. В същото време отиват като бойни другари в ловното стопанство Тунджа. Да излезеш на лов с опозицията, говори за това, че тя всъщност не ти е опозиция, а по-скоро партньор.
58
3
 
18
 
! Отговори
Весо преди 10 години
Тоя гнусен хамстер,25 години смучи от кръвта на народа!!!