Не ме възприемайте като бъдещ евродепутат, отсече Станишев

Местните лидери на БСП се обявили срещу АБВ
19 яну 2014 18:00,
177
Не ме възприемайте като бъдещ евродепутат, отсече Станишев
Сергей Станишев. Снимка: БТА

Не ме възприемайте като бъдещ евродепутат, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той добави, че може да бъде еврокомисар и без тези избори. В последните дни се появих слухове, че Стаишев ще оглави листата на левицата за евровота през май и ще стане еврокомисар след това. Лидерът на БСП каза още, че няма намерение да бяга след изборите и да предава партията в този момент.

Активът на БСП от цялата страна се събра на национално съвещание в Пловдив. Лидерите на БСП по места се обявиха категорично срещу проекта АБВ, обясни Станишев.

Още по темата

След срещата стана ясно, че до няколко дни ще бъде взето окончателно решение за това какви действия ще бъдат предприети срещу Георги Първанов и Ивайло Калфин заради намеренията им да участват на евроизборите с алтернативна лява листа.

„Разочарован съм от решението на Ивайло Калфин, защото то е груба политическа грешка и е неясно мотивирано”, заяви пред журналисти Сергей Станишев.

Според него проектът АБВ ще обслужва единствено интересите на ГЕРБ и ще подкопава основите на правителството.
На националното съвещание не са били поканени лидерите на структурите в Монтана, Плевен и Добрич – Емил Константинов, Румен Петков и Владимир Калчев, които са обявили, че ще работят за проекта АБВ.

„Твърде лицемерно и нахално е да се правиш на репресиран, при положение, че играеш за другия отбор”, заяви председателят на парламента Михаил Миков.

В БСП са категорични, че няма разцепление в партията. Някои от членовете са дали и колоритно определение на проекта АБВ.

„Кръстоската между гръцки кон с балканско магаре ражда троянско муле”, преразказа фразата са духовити социалисти Сергей Станишев.

Станишев даде и оценка на сегашния кабинет, като обясни, че министрите не се делят на партийни квоти.
„Участвайки на срещи с депутати и министри наблюдавам, че се формира един реален оркестър с един диригент – Пламен Орешарски.”, каза още Станишев.

Той заяви, че БСП ще се бори да бъде първа политическа сила на евроизборите. Срещу тези, които работят срещу БСП ще се прилагат пакет от мерки.

„Няма да ги мажем с катран и да ги валяме в пера”, категоричен е парламентарният шеф Михаил Миков.
До няколко дни ще стане ясно дали Георги Първанов и Ивайло Калфин са нарушили устава на партията и какви ще бъдат последствията за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
този когато се научи да роботи и има поне един смислен работен ден тогава може да иска нещо от народа на България
56
11
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
ОТ НЯКОЛКО СЕДМИЦИ ПО ФОРУМИ,СОЦИАЛНИ МРЕЖИ,НОВИНАРСКИ САЙТОВЕ СЕ ПРОВЕЖДА МАСИРАНА,КООРДИНИРАНА,СМАЗВАЩА АНТИГЕРБ КАМПАНИЯ ! СЛЕД НЯКОЛКО СЕДМИЧНА ОФАНЗИВА РЕЙТИНГА НА ТАЗИ КРАДЛИВА ХУНТА И КЛИКА ВЕЧЕ Е ПОД 8 ПРОЦЕНТА СПОРЕД РЕАЛНИ ПРОУЧВАНИЯ. ЗАЩОТО ИМА ОГРОМНА ИСТИНА В ДАННИТЕ И ФАКТИТЕ КОИТО СЕ ИЗНАСЯТ. ЯВНО С ТАЗИ ВЪРХУШКА НАРЕКЛА СЕ ГЕРБ Е СВЪРШЕНО ОКОНЧАТЕЛНО. ПО - ГОЛЕМИ КРАДЦИ БЪЛГАРИЯ Е НЯМАЛА В НОВАТА СИ ИСТОРИЯ.
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
снимката е отвратителна все едно е от едно време даскала, попа и кмета оядени а селянките и селяните на полето с воловете
54
10
 
2
 
! Отговори
през гербаво време преди 10 години
За сравнение колко са тези 120 милиона за една година:- увеличиха пенсионната възраст за да спестят 56 милиона за 4 години- това е бюджета на БАН за две години- Това е 2/3 годишна субсидия за БДЖ- това е фонда за лечение на деца в чужбина за 12 години напред ( той е 9 милиона годишно и има "таван" от 180 хил. лева на дете)- толкова струва завода за преработка на отпадъци които вече 8ма година чакаме от Боко!
53
7
 
2
 
! Отговори
през гербаво време преди 10 години
ГЕРБ са единствената партия която не е индексирала пенсиите поне частично заради инфлацията, първата от 14 години насам която не е давала коледни надбавки към пенсиите, първата партия в историята на България която национализира пари за пенсия (проф. пенсионни фондове), пари за здравеопазване - резерва на НЗОК... И понеже тези пари бяха национализирани защото "нямало пари" - само за 2011година - в условия на бюджетен дефицит, служби на бюджетна издръжка излапаха 120 милиона за "бонуси" -
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако Първанов не беше станал президент знаете ли кога щеше да позволи на тоя търтей да оглави бсп а той /сергей / погуби партията той се захласна по парите и забрави защо първанов го остави начело на партията
51
1
 
3
 
! Отговори
през гербаво време преди 10 години
Стратфор за България през 2011 г.: Повсеместна мафия! Организираната престъпност в България е инвазивна и играе голяма роля в правителството и бизнес операциите. Корупцията в кабинета и полицията е всеобхватна, практически безнаказана, част от обществото.Това са част от заключенията в проучване, изготвено за България през 2011 г. отамериканската аналитична компания "Стратфор", наричана още "ЦРУ в сянка", става ясно от кореспонденцията на фирмата, публикувана в Уикилийкс, съобщи сайтът "Бивол".
50
5
 
2
 
! Отговори
въпрос към Боко преди 10 години
Боко да те питам ?Да намалиш ДДС на лекарствата било популизъм,да увеличиш пенсиите на възрастните хора било популизъм,а кое не е популизъм - да раздаваш пари на футболни клубове,да строиш стадиони по време когато хората обедняват и остават без работа.Но мутрата си е и остава мутра - никаква жалост към низшите-те са долна класа с тях няма какво да се занимават тия от върховете,те са богопомазани.Тя раята какво й трябва,няколко сладки приказки и е готова пак да гласува за тях.Наистина сме калпав народ.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
може ли някой да отговори на въпроса какво е работил Сергий Дмитриевич?какъв е той ? първанов му даде една готова партия в ръцете и тоя си надигна главата този е най -големия лентяйникога нищо не е работил през живота си
48
4
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
Това е дежурният лаф на герберастите. Който им посочи некадърността им и ги уличи в лъжите им, веднага го наричат комунист. А като ги погледнеш - те до един са членове, уж бивши на БКП-БСП.Давам само няколко фрапиращи примера - Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Искра Фидосова, Лъчезар Иванов - все отличници на БКП-БСП.Новоизбраният Президент също не прави изключение. За да станеш Първи секретар на ДКМС, каквъто той беше в Окръжния комитет в Благовеград, беше необходимо да си член на БКП.
47
3
 
10
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Сниката е супер! Евала на фотографа. Две мазни , оядени мутри. Между другото...едната от тия оядени мутри си правеше ПР и купуваше рокличка на дъщеря си от битака! И 20 платени фотографа го филмираха! Само да попитам.......простичко..........: "Вие вярвате ли, че червенобузия Станишев облича дъщеря си с дрешки от битака в Димитровград"?????????????????????
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
другарю станишев като виждам как се страхуваш от Борисов не те имам за никъкъвти си един лешояд ти си най -мързеливия човек в държавата никога нищо не си работил 25 год само лежиш в парламента и цоцаш народни паритакъв навлек в политиката никога не е имало МЪРЗЕЛИВ ЧОВЕК
45
4
 
4
 
! Отговори
Комунист преди 10 години
Досега като комунист винаги съм гласувал за БСП ,но оттук нататък винаги ще гласувам за герб защото:1- Истинските и твърди комунисти са в ГЕРБ2- Имахме близо 4 години премиер заклет комунист а в момента ни е премиер Костовист,седесар3- всички министри в момента са бивши костовисти,царисти,зелени а в предния мандат бяха почти всички бивши комунистиБлагодаря че ми отворихте очите и ГЕРБ вече има гласовете и на моето семейство комунисти защото се оказа че са истинските наследници на БКП
44
2
 
2
 
! Отговори
Ужасссссссссс преди 10 години
То почти цялото ЦК на БКП се е събрало в ГЕРБ!И какво се оказа? Че децата и внуците но тодорживковското ЦК на БКП, до един станали гербаджии, че и активисти на мутренската сикаджийска групировка! Ега ти майтапа! Впрочем, ега ти трагедията на българския народ, с който за пореден път се подиграха престъпната и кървава БКП, в лицето на уродливите си гербаджийски отрочета!
43
4
 
1
 
! Отговори
Комунистите в ГЕРБ? преди 10 години
Вежди Рашидов - получил приз от Илия Павлов - "Главен мултак".Ивайло Московски - първа щатна работа в "Мултигруп".Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.Томислав Дончев - министър за еврофондовете - от 2000 до 2004 г. е главен секретар на Клуб "Отворено общество"- Габрово, програмен директор на фондация "Отворено общество" (2004 -2007).Дончо Барбалов - зам.-кмет на Столична Община - син на най-младия генерал от ДС ръководил службата за подслушване - Петър Барбалов.
42
3
 
1
 
! Отговори
Комунистите в ГЕРБ? преди 10 години
Николай Младенов - министър на външните работи, син на служител на ДС от засекретено ниво, програмен директор на фондация "Отворено общество" - София (1996-1998).Сергей Игнатов - министър на образованието, син на секретар на Окръжния Комитет във Видин, ректор на Соросовия "Нов български университет".Аню Ангелов - партиен секретар, делегат на 14-тия конгрес на БКП.Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.Лиляна Павлова - внучка на партизанин от бригада "Чавдар", по-късно с пост в ЦК на БКП, министър на химическата промишленост и личен приятел на Тодор Живков.
41
2
 
2
 
! Отговори
Комунистите в ГЕРБ? преди 10 години
Бойко Борисов - приет в БКП, шеф на катедра във факултет "Държавна сигурност" на Школата на МВР в Симеоново.Цветан Цветанов - син на шофьора на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС - V главно управление - ЦИОУРосен Плевнелиев - син на ръководен кадър в ОК на БКП - Благоевград..Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния Съвет в Плевен.Менда Стоянова - партиен секретар на звеното "Приходи от народното стопанство" в Окръжния Народен Съвет в Пловдив.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко премиер!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
моля ,обърнете вече внимание на бабите си ,вразумете ги да не гласуват за сергея
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УСПЕХ на първанов