Подкрепяме политиката на "отворени врати“ на НАТО!

Президентът разговаря в Мюнхен с премиерите на Черна гора и Грузия
Обновена: 1 фев 2014 17:56 | 1 фев 2014 17:39, Анисия Иванова
40
Подкрепяме политиката на "отворени врати“ на НАТО!
Росен Плевнелиев. Снимка, архив: Булфото

В рамките на 50-ата юбилейна конференция по сигурността, която приключва работата си днес в Мюнхен, президентът Росен Плевнелиев проведе разговори с министър-председателите на Черна гора и на Грузия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
На срещата си в баварската столица президентът Росен Плевнелиев и министър-председателят на Черна гора Мило Джуканович споделиха позицията, че Югоизточна Европа може да се развива успешно само на основата на европейските ценности, а регионът може да бъде стабилен, само когато задълбочи интеграцията си. Черногорският премиер изказа благодарност за последователната българска подкрепа на България за евроатлантическата интеграция на страната и изрази надежда на срещата на най-високо равнище на НАТО през есента във Великобритания Черна гора да получи покана за членство в Алианса.
 
Президентът Плевнелиев заяви, че България подкрепя политиката на „отворени врати“ на НАТО и очаква този подход да намери реализация на предстоящата среща на върха. Държавният глава даде висока оценка за постигнатия от Черна гора напредък в процеса на европейската интеграция. Според него ускорената евроинтеграция на страната би била добър пример за другите страни от региона да продължат с усилията за необратими политически и икономически реформи.
 
Процесът на евроатлантическа интеграция на Грузия беше във фокуса на разговорите между президента Росен Плевнелиев и министър-председателя на Грузия Иракли Гарибашвили. Грузинският премиер посочи силната подкрепа на грузинските граждани за стратегическата ориентация на страната - 85% от населението подкрепя сближаването с Европейския съюз, а 81 на сто са „за“ бъдещо членство на Грузия в НАТО.
 
Българският държавен глава поздрави грузинския премиер за договореното Споразумение за асоцииране и Споразумението за дълбока и всеобхватна зона за свободна търговия с ЕС по време на Срещата на върха по Източното партньорство във Вилнюс през ноември 2013 г. България подкрепя идеята споразумението да бъде подписано в рамките на мандата на сегашната Европейска комисия, беше подчертано по време на срещата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
зико преди 10 години
Тази мушмола нещо на последък много се разприказва,и много акъл взе да дава. Той не виждали че империята ЕС НАТО взе да се разпада.
31
0
 
12
 
! Отговори
22 преди 10 години
Може ли най-накрая някой да формулира европейските ценности!? Звучи красиво, но добре е да знаем, какво точно са.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен--16 ***
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен--29; Най загубен президент беше ловеца ГОЦЕ.Никой не писка да се срещне с него,
28
1
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Е, да, не е като да пуска *** вицове за троянски магарета и да се подиграва на протестиращите. За това се иска да си роден, какъвто е Станишев.
27
0
 
1
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До Анонимен--14 ;Европа е до УРАЛ.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашата подкрепа като страна с изключителен авторитет в НАТО и ЕС е много важна.Само една наша дума и Черна гора и Грузия веднага ще бъдат приети ,тъй като нашите'' евроатлантически партньори'' и по специално САЩ не вземат нито едно важно решение без да се допитат до нас.
25
0
 
12
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
До Анонимен 27,Янукович Е търговец, който ще продаде пари на евреи...!!!1. Свали цената на газа със 100 долара и взе 15 милиарда от ПутинСлед това2. Ще подпише договор с Е.С., но не днешния унизителен "български" пакет, а не по-лош от Полския...- От Е.С. се усещат и затова платиха на украинските "седесари" да ИСКАТ "БЪЛГАРСКО" РАЗОРЕНИЕ НА УКРАЙНА...- Е да, ама не...!!!.
24
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До румен221Янукович с референдум ли иска да вкара Украйна в руската кошара?
23
0
 
15
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
ХА-ХА-ХА...,Лъжльо Офшорналиев,- КАКВО СТАНА С ХИМИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ ИЗПОЛЗВАНО ОТ АЛ,КАЙДА, нали щеше да ги НАКАЗВАШ И БОМБАРДИРАШ?Лейбъристите твърдят, че британска компания е получила разрешение за експорт на химически вещества за Сирия (ОТ КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ ЗАРИН) десет месеца след началото на въоръжения конфликт (но не за Асат). - ПРИЗНАХА СИ! - ВИНОВНИ ЗА АТАКАТА СЪС ЗАРИН СА БАНДИТИТЕ ОТ АЛ,КАЙДА И ЛОНДОНОФШОРНАЛИЕВ, - "И...КВО ЧЕ ПРАЙМ СЕГА, НАЧИ"...? ШЪ ТРЯАА НАЧИ ДА УДАРИМ ЛОНДОН С ТРИТЕ ИЗПРАВНИ САМОЛЕТА!?- ***!!!.
22
0
 
18
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Изпълнението на Договора с НАТО е ПРОТИВОКАНСТИТУЦИОННОЗащото:- Отстъпва НАРОДЕН СУВЕРЕНИТЕТ, а не е утвърден с референдум! Конституция - Чл. 1. (2) ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА. Тя се осъществява от него НЕПОСРЕДСТВЕНО и чрез органите, предвидени в тази Конституция.(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция (ПАРЛАМЕНТА Е САМО ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ) или отделна личност (ПРЕЗИДЕНТА) не може да си присвоява осъществяването на НАРОДНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ..
21
14
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До АнонименАми всички честни хора в България и Европа го уважават. Само изметта - русофилите от Атака и БСП плюят.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха, ха, ха ..."Плевнята е уважаван политик..."Как разбра, че е уважаван тоя послушко?Вицът на годината!!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО sche pobedi RUSIA kolkoto DIANKOV gi NAPLIASKA
18
15
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Плевнята е уважаван политик за разлика от полуукраинеца-полуевреин Станишев, когото никой не бръсне за слива. НАТО трябва да смачка руския империализъм, това е основната задача днес.
17
0
 
12
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ СЕГА. ПРЕДИ 1990 Г КАЗВАШЕ ТОЧНО ОБРАТНОТО...... НАЛИ СЕ ТВЪРДЕШЕ ОТ Н А Т О , ЧЕ С ЛИКВИДИРАНЕТО НА ВЪРШАВСКИЯ ПАКТ ЩЕ СЕ ЗАКРИЕ И Н А Т О . ДА АМА НЕ.....
16
2
 
13
 
! Отговори
Освен да подкрепяш преди 10 години
какво друго можеш да кажеш. Като са ни натикали в миши дупки с това НАТО и ЕС, какво друго да кажат мишоци като Плевнята. То за да имаш собствена политика се иска и поне малко мъжество. Ама нашите политици - всичките, не само Плевнята са като папагали, повтарящи Брюкселските и Вашингтонските директиви.
15
1
 
12
 
! Отговори
Отлуната преди 10 години
Абе тебе кой те бръсне за слива?
14
1
 
6
 
! Отговори
681 преди 10 години
Ти пък къде се буташ в честото, бе?Когато атовете се ритат магаретата теглят така, че земи се скрий мишок!
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт на НАТО