Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу кабинета

Според тях парите за инвестиции се отпускат по политически признак
Обновена: 8 фев 2014 12:53 | 8 фев 2014 12:06,
111
Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу кабинета
Кметовете искат от Чобанов и Орешарски ревизия на процедурата. Снимка: Булфото

"Ние, кметовете на общини, избрани или подкрепени от ГЕРБ, представляващи над 60% от българските граждани и формиращи 80% от брутния вътрешен продукт на Република България, категорично възразяваме срещу начина на разпределение на 500 милиона лева по инвестиционната програма за растеж, устройство и развитие на регионите". Това се казва в декларация на кметовете, публикувана на страницата на ГЕРБ.

Кметовете искат от премиера и финансовия министър пълната документация от процедурата, с която през седмицата бяха разпределени 500 милиона лева от програмата.

В позицията се уточнява, че общините на партията ще получат по 15 лева на човек срещу 90 лева на човек в общините на БСП и 133 лева в общините, ръководени от ДПС.

"Одобрението на проектите беше направено по неясни критерии, без прилагане на обективен анализ и без финансова и икономическа обосновка. Това е поредният пример за непрозрачно, небалансирано и нецелесъобразно разпиляване на публични средства. От всичко това прозира, че критериите, по които са определяни крайните победители, са изцяло партийно-политически, в полза на управляващата тройна коалиция от БСП, ДПС и Атака, пише още в декларацията.

Според кметовете на ГЕРБ „това показва ясно, че политиката на правителството по отношение на общините е крайно и цинично политизирана, и общините, които се управляват от кметове на ГЕРБ, са дискриминирани. С това управляващите отказват да работят за живеещите в тези общини и създават поредното разделение на нацията, наказвайки и собствените си избиратели”.

От БСП отхвърлиха обвинението, че общини са пренебрегнати в инвестиционната програма заради партийни съображения, и изтъкнаха, че правителството е одобрило проекти за милиони лева в София, Варна и други градове, в които кметове са представители на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: ГЕРБкметове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кметовете на ГЕРБ опоскаха бюджета - Бойко пищи като вдовица...Прочети цялата статия тук: Кметовете на ГЕРБ опоскаха бюджета - Бойко пищи като вдовица... - Поглед Инфо
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гошо...Тъпотоидиот
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименБСП никога не са се интересували за доброто на народа, а единствено как те да са на власт! На всяка цена, с всички възножни способи. А простия българин вярва ли вярва, че ще стане по-добре!
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой дали се замисля че така наречените "червени крепости" от години са най бедните и западнали общини? А помислете.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** мекерета комунистически, ДПС общините получават 130 лв на човек, а вие ми се плюнчите за боко, моко и гербаджийските си простотии. Е за това Доган ви управлява, айде обяснявайте сега герб, мерб, цеко, боко и на вуйнави парашутните ***, Доган много ви се кефи. Келемета измекярски ***, докато се плюнчите по форумите без да се усетите ще ви сложат фесовете. Плюйте кучета, агата ви се кефи от сарая си....
81
2
 
7
 
! Отговори
я се спрете малко бе преди 10 години
какви кметовена герб и какви на бсп нали всички тия хрантутници трябва да работят за народа,естествено,че няма да дават на герберугите ,че то на всички е ясно даваш на тотевото 40 милиона ,20 са в неговия джоб,как се дават пари на доказано мутренска партия,обаче най-се кефя ,че тиквата чете и скърца със зъби,смях ще стане беззъба тиква освен ,че е ***,ха-ха-ха,хо-хо-хо
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е голяма тъпотия!!! Естествено, че всичко трябва да е равно и еднакво!!!
79
0
 
2
 
! Отговори
provence преди 10 години
bg periferiata ot bg provinciite spirat bg levove za bg centralnata administracia i bg partiite.celiyat tosi aroganten massov psycho teror nad bg narod spira automatichno.bg mafiotskite medii umirat automatichno.start na bg proizvodstvo po regioni v periferiata! smelo napred BG!
78
0
 
1
 
! Отговори
metodi stoqnov преди 10 години
DO ANONIMNIYA ako stava vapros za merene na nosovete sam saglasen s teb moje tvoya da e po-dalag kato ot prikazkata ti kolko pati izliza izvan balgariya i kolko pati glasuva v 4ujbina shtoto az nykolko pati i nai golyamata izmama ne moga da ya prostya
77
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВРЕМЕ Е ТОЗИ БОБОВДОЛСКИ КЛЮН - СЛУГАТА НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ДА СДАВА ВЛАСТТА...ИЗКРАДОХА БЪЛГАРИЯ И ИЗГОНИХА НАРОДА ОТ НЕЯ! УРУДИ!
76
0
 
1
 
! Отговори
metodi stoqnov преди 10 години
Stamboliiski vsi4ki pari v selata armiyata sega ya nyama *** v trudovi oba4e po-dalgo upravlenie ne kato negovoto tova e reshenieto ima go po4ti vav vsi4ki uj civilizovani i demokrati4ni darjavi
75
0
 
3
 
! Отговори
Кавалджиев преди 10 години
До Димитър Аргиров - Прав си, Димитре,но кажи ми от създаването на БЗНС до днес кога ръководствата на нашия Съюз не са били,, ОВЧАТА КОЖА,, НА БЪЛГАРСКАТА БУРЖОАЗИЯ за експлоатиране на нашего брата СЕЛЯНИНА и неговата ЗЕМИЦА ,Ние с теб също имаме принос за това, но ти се усети и избяга, а аз ,за съжаление, останах и до днес,но,,,,лека ти пръс,
74
10
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Боко бил...събрал кметовете на Герб вчера в Казанлък.Кой си ти бе Боко и кой ти дава право да викаш в работно време кметове,да ги...насъскваш.Сега си само лидер на партия в опозиция,не си премиер.Значи за твоя кеф и политически конспиративен инатлък,може да отклониш хора от работните им места в работно време.Да се сезира главният прокурор,за...самоуправството на този самозабравил се партиен феодал.Да се удържат от Боко за всички присъствали,разходите за пътуването и надника на нарушите-кметове.
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 78Да, правилно е.
72
2
 
11
 
! Отговори
Земеделец преди 10 години
До Анонимен ,Прав си,Проверете в ЕСГРАОНИТЕ НА СЪОТВЕТНИТЕ ОБЩИНИ И ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ в тях такива имена и фамилии няма, Това са имена и фамилии на турци, които дойдоха от Анадола с цел възстановяване османското робство в България, И това става пред очите на нас самите и на някакви български партии,които се пишат като най- патриотични,
71
15
 
14
 
! Отговори
varg преди 10 години
Кметовете на герб в ареста.
70
8
 
10
 
! Отговори
1 преди 10 години
До boko,прочетете коментара в афера,който е направил кмета на гр.Гълъбово и ще разберете истината за кметовете ревльовци на герб.
69
9
 
10
 
! Отговори
до 78 преди 10 години
И все пак смяташ ли , че е правилно Варна да получи 50 милиона , а Бургас 5 милиона. да не говорим за село едикое си което получава 10 милиона......
68
11
 
14
 
! Отговори
boko преди 10 години
Те тези от ГЕРБ само това могат, да скачат и да се оплакват. След това винаги се оказва, че е нямало защо и са поставени на местата им. Едно и също всеки ден.
67
11
 
15
 
! Отговори
batko преди 10 години
За четири години Борисов задуши почти цялата страна, като не даде и лев за развитие за регионите, с изключение на любимите му Бургас и София. Сега правителството дава 500 милиона за цяла България, а на него му се привижда наказателна акция. Време е да си избие от главата трайно настанилите се наказателни акции.