Плевнелиев озадачен: Сътрудничество със Северна Корея!?

Призова тези, които му искат имунитета, да четат Конституцията
14 фев 2014 18:44,
159
Плевнелиев озадачен: Сътрудничество със Северна Корея!?
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев остана крайно озадачен от обясненията на правителството за сключената спогодба за сътрудничество със Северна Корея в областта на културата, образованието и науката.

Както Dnes.bg писа, управляващи и опозиция вече трети ден си разменят задочни реплики по темата, а от днес към тях се присъедини и държавният глава.

Още по темата
"Лично за мен беше безкрайно разочарование да чуя министър-председателя, който се оправда с предишното правителство. Моля ви, излезте отпред и кажете точно в сферата на медиите ли ще си сътрудничим със Северна Корея? Или в коя друга сфера ще си сътрудничим с последния останал сталински режим на планетата? Трябва да сме малко по-откровени и честни с българските граждани и трябва да имаме позиция, и трябва да я отстояваме. Ние сме демократична държава, член на ЕС", настоя държавният глава.

Плевнелиев посъветва и депутатите от "Атака", които му поискаха имунитета, за да бъде разследван, да четат Конституцията.

Вчера националистите внесоха до главния прокурор Сотир Цацаров сигнал срещу президента, но в качеството му на бивш регионален министър и на бизнесмен, за "сериозно нарушение в размер на 14 млн. евро".

"Който иска да пише доноси, сигнали до когото и да било, разбира се, това е негово право. Институциите ще преценят дали да се сезират, да свършват съответните правни действия. Като президент, аз уважавам институциите, законите и Конституцията на тази държава. Надявам се, и парламентарно представените политически сили да са прочели какво пише в Конституцията и да са се запознали с нея. Докато аз съм президент, Конституцията ще се спазва", категоричен бе той.

Президентът допълни, че оттук нататък ще коментира само значими теми, които са важни за обществото, а не доноси и слухове.

"Иначе е повече от ясно на всички нас, че сме в началото на една много тежка изборна кампания. Лично аз, очаквам атаките към мен да зачестят, да стават все по-тежки, все по-силни. И, за съжаление, така си представят, по-голямата част от българските политици, правенето на избори", изрази съжалението си Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
2
 
! Отговори
Джото преди 10 години
Мухльото какво се чуди? И той е жив комунист и комсомолец в червата. С плам служи на далаверата и олигарсите. В КЕШ плаща имоти. Наперен е. Не се чуди Пенлеве!
118
2
 
4
 
! Отговори
гавраил преди 10 години
толкова станахме велики че не дружим вече с когото бъде.само с големите батковциама големите батковци ни бият зад врата и ни вземат семките и бонбонките от джобчето
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС има споразумение за преференциална търговия с омразния, мракобеснически, антидемократичен, варварски режим на Сирия.Някакво "сътрудничество" със Северна Корея на този фон е просто едно голямо нищо.
116
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на 1 октомври 2010 г. тогавашният външен министър Николай Младенов внася в Министерския съвет проект за решение, с което предлага такава програма да бъде одобрена и подписана. На 20 октомври 2010 г. тя е подписана и е изтекла през декември 2013 г.Става въпрос за Северна Корея !
115
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А не пише ли в конституцията,че всички граждани са равни пред закона ?Тогава защо управляващите да имат имунитет от закона ??? За да го избегнат???Значи всички са равни,но някои са по-равни...
114
1
 
14
 
! Отговори
Ганчо Плявиста преди 10 години
Хм... че какво и е на Северна Корея млади офшорецо?!Там за държавна измяна наказват подобаващо... тук при нас я мин. председател. я президент. ще се случиш... либерастия до шия...
113
5
 
5
 
! Отговори
Rumen преди 10 години
Европа ни загърби и изолира. ЕС политици вече дори не идват ан гости. Тук никой не ходи.Барем северна корея ще ни дойде на гости. Там има добри практики за копиране.И тук хората са прости овце като там
112
2
 
10
 
! Отговори
Това е закон на прир преди 10 години
Да господин президент,като допълнение в конституцията трябва да се запише,че в България се раждат и живеят само БЪЛГАРИ. Който не гласува ЗА е предател и родоотстъпник. Няма защо да се обсъжда понеже е истина,това е.
111
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ***, направо ме е гнус да го гледам тоя
110
3
 
5
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Анонимен тоя дето се е писал Проблбм не съм аз. Аз съм внук на Алекси Иванов министър на земеделието и горите на НР България който през 1988г е подписал договореностите в Селското стопанство и българските обекти в Северна Корея и Монголия които са също важни като тия в образованието от 1970а за което пари не взимам а ако си *** *** то ти личи
109
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Министър А. Иванов и до Проблемът Очевидно е, че двата коментара са от един и същи *** !!!Не те ли е срам да продаваш себе си, и бъдещето на децата си за дребни левчета? Колко ти плащат дневно за да бълваш от глупост, по-голяма глупост?Дали няма да е по-добре да се хванеш и да поработиш здраво...за себе си и за държавата за която така "очевидно милееш"
108
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБЕ ТЕЗИ ОТ ГРАБ ВСИЧКИТЕ ЛИ СА ***?!
107
6
 
12
 
! Отговори
Проблемът преди 10 години
Защо чуждите банкери и нашите олигарси мразят истерично Корейската Народна Демократична Република? Защото това е една от малкото независими държави в света. Както Куба, Беларус...Нашите Киряк Стефчовци, слугуващи на всеки чужденец с повече пари, умират от злоба спрямо свободните хора. Потърсете поне една положителна новина за КНРДР в медиите ни...Няма! Толкова злоба, че взаивно изключващи се версии се преплитат - нямали ядрено оръжие, но пък плашели с ядрена програма големите демокради от САЩ.
106
3
 
8
 
! Отговори
Урсуз преди 10 години
До N. Kamenov--117 ; Ще нванете Плевнелиев за грездея.
105
7
 
7
 
! Отговори
Шушу Мушу преди 10 години
До varg--111 ; Гоцето беше ГОООООЛЯМА мижитурка--Ловджията.Никой несе срещна с него освен ***.Плевнелиев влезе богат в президентството, а Гоцето забогатя през двата мандатас което доказа че комунягата си е крадец.
104
3
 
8
 
! Отговори
Стой недей! преди 10 години
Бизнес парк!?! ...Малей, мила! Офисите на "Софийска вода", костюми второ качество от "Агресия", сглобяване на мобилни телефони - разбира се от омразния комунистически Китай, адвокатски кантори, въобще "Гнездото на търтеите"...Център за пиячи/пиячки на кафе и дремещи пред компа....
103
4
 
11
 
! Отговори
Мун Сан Сер преди 10 години
До Анонимен--103 Сев. Корейците нали имат 17 г. Космонавт който ходи до Слънцето и обратно.Пътувал е нощно време за да не му е горещо.
102
6
 
13
 
! Отговори
Кой ще ви пусне там? преди 10 години
Образованието в Северна Корея е на много високо ниво. Нивото на грамотност сред населението е 99% едно от най-високите в света, над държави като Франция, Белгия и Австрия. Всички нива на образование са задължителни. Към тях се причислява и детска градина (общо две години). Заразени с HIV/СПИН: 0, данните са от 2008. Етнически най-чистата нация в света. Кореиците СА 99 % от населението на страната.
101
6
 
9
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Анонимен Какъв бизнес парк бе тоя Плевньо е никакъв без опит в политиката. Защо да не сътрудничим със Северна Корея България държи дипломатически отношения с нея. България е изградила огромно сътрудничество и авторитет в Северна Корея.
100
7
 
6
 
! Отговори
66 преди 10 години
ОТГОВОРА НА КОЙ -БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА НЕВЗРАЧЕН ПРЕЗИДЕНТ