Сидеров до Плевнелиев: Преименувайте Мусала!

Националистът смята, че върхът трябва да се казва "Св. Иван Рилски"
17 фев 2014 16:16,
255
Сидеров до Плевнелиев: Преименувайте Мусала!
Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

В писмо до президента Росен Плевнелиев лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново настоя името на връх Мусала да бъде променено на Свети Иван Рилски.

Още по темата
"Чуждо, нелепо и неразбираемо за българите звучи името Мусала, за разлика от близкото, свято и най-българско, предлагано от нас наименование на върха - Свети Иван Рилски", твърди той.

В мотивите си националистът изтъква, че от годините на османското владичество на територията на страната ни са останали множество турско-арабски наименования на градове, села, местности, реки, планини и върхове, които е абсолютно наложително да бъдат преименувани.

"Касае се до най-високия връх на Балканския полуостров и неговото наименование има отношение не само до нас българите, но и до всички християнски народи, които живеят в региона и на Балканския полуостров, за които наименованието Мусала е не по-малко чуждо, неразбираемо и неуместно, както и за нас българските граждани. Историческата наука не може да ни назове името на върха отпреди османското завоевание, за да бъде възстановено то", настоява Сидеров и отбелязва, че "всички подобни инициативи и действия в миналото винаги са се ползвали с еднозначната и масова подкрепа от българските граждани".

Според Конституцията държавният глава има правомощието да наименува обекти с национално значение и населени места, допълва той и се позовава на чл. 98, т. 13 от Конституцията, който позволява на президента да наименува обекти с национално значение и населени места.

Според Волен Сидеров процес по преименуване на турските наименования има и в другите християнски страни, но в тях той отдавна е приключил, докато у нас още не е започнало даже обсъждане на подобен ход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До даааааа!египет... както и да е, файда от това - yok canim.иван рилски - о, неразумни уроде...
141
1
 
5
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Аркадаши, стана време за ходим да се дупим и да бием чела о земята. Не чувате ли че имама мучи?
140
3
 
7
 
! Отговори
даааааа! преди 10 години
България е съществувала дълго преди да се появи османската държава. Дълго преди тарикатите гърци да лъжат, че те са измислили тази дума. Аман от неграмотни ***!Няма друга държава на света, която да си е запазила името толкова дълго!
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров обича да пъха езиче в ан.уса ми... :)
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
най-смешни са разни футболни фенки. толкова обичат вождовете си, че когато цесекари викат по левскари, сещате ли се какво предлагат на човека, когото уж наричат апостол?! е такова животно нема, е нема!
137
4
 
4
 
! Отговори
До коста линке преди 10 години
Те гърците за 2лв ми пеят турския,българския,сръбския и македонскя химн и квото си пожелая а на накрая като за десерт ми свирят на кавала *** Всичките Гърци Сиртаци-киртаци
136
4
 
6
 
! Отговори
до ястреба преди 10 години
И да ми блъскаш минуси, и сам да си пляскаш плюсчета 3 секунди след публикуването на коментара си, и да се включваш като анонимен за да създаваш численост под статията си оставаш *** ***.
135
2
 
4
 
! Отговори
фетих 1453 преди 10 години
мусала ще си остане мусала!евалла, иншалла, машалла!
134
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ястребе тебе имах предвид, уж само простите народи се интересували от такива, цитирам те "дребни" неща, а виждам само турци да вдигат врява за името в този форум. Елементарната логика показва кой е простият в случая.
133
0
 
2
 
! Отговори
До коста линке преди 10 години
Абе гръго-чингене так
132
8
 
7
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До КОСТАС ЛИНКЕ 131Внимавай за какво се молиш - Господ може да ти чуе молитвата! И под ръка в Елада да се окаже не един Ястреб, а хиляди! И след туй да не мучиш като крава на гръцки, с български акцент!
131
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста *** (турчин) се е изсипал да избива азиатски комплекси в този форум. Сякаш *** се вълнува повече от смяната на името на един връх.
130
1
 
1
 
! Отговори
A.A преди 10 години
Големият мъжкар...ЕТО ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ, КОИ СА СПОНСОРИТЕ НА АТАКА! ДПС И АТАКА СА ЕДНО И СЪЩО! КОПИРАЙТЕ ЛИНКА И ГО ПОСТАВЕТЕ: eurochicago/wp-content/uploads/2013/06/emin.jpg
129
0
 
5
 
! Отговори
fetih 1453 преди 10 години
гръчкото селячне, много поздрави от дедо ти фетих! гушках баба ти, докато дето ти гонеше козите и овцете по баира. ти си резултат на нашата с баба ти среща.
128
0
 
2
 
! Отговори
Мусала преди 10 години
Преименувайте Фъндъкова=Лешникова също,Мухтаров=Кметов, Карагяурова=Чернабългарка абе много са трябва цял ден пиша бреее sisiii че ти направим сики сики
127
7
 
7
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До GodНевежеството е благодат божи за народа български!Виж етимологията на думата "българин" от къде иде. След това ми чуруликай.
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КОСТАС ЛИНКЕела малака, затова не смеете да си изключите двигателите на самолетите по границата от ужас и страх. сънувате кипър и се молите денонощно да не станете отново провинция на турция. и помни, константинуполи се казва истанбул. колкото и да се напъваш, ти си *** овчар! знаеш ли къде можеш да видиш баща си? на дъното на морето при островите около бодрум - гюмюшлюк.
125
1
 
4
 
! Отговори
Секси мацка преди 10 години
До 131: не се пеняви, психарче! Вие атакистите имате високо кръвно също като болният си вожд.
124
2
 
4
 
! Отговори
до 126 преди 10 години
българинът като цяло е изключително просто животно. даже не може свои думи да измисли, че копира предишни постове. толкова ***, че чак този, на когото искате да преименувате мусала - иван рилски ви нарича неразумни ***, не случайно, но надали знаете това, понеже със сигурност във винету това не го пише.
123
4
 
5
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 10 години
ястрнбе--ако ми беше подръка в Еллада.заклевам че щете направя прав грък-ромеи-ионас..ЩЕ ПЕЕШ ГРЪЦКИЯ ХИМН И ЩЕ ЦЕЛУВАМ ГРЪЦКОТО ЗНАМЕ ВСЯКА ВЕЧЕР ПРЕДИ ДА ЛАЯГАШ.ТУРКИТЕ СТЕ НЕПЪЛНОЦЕННИ.