Всяко ренегатство е осъдително, отсече Сидеров

"Ако напуска групата, да напуска и парламента"
Обновена: 17 фев 2014 12:13 | 17 фев 2014 11:55, Анисия Иванова
58
Всяко ренегатство е осъдително, отсече Сидеров
Волен Сидеров. Снимка, архив, Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров никога не е одобрявал напускането на групи, ренегатството и предателството за която и група да се отнася.

По повод напускането на депутата Красимир Стефанов от групата на ГЕРБ в НС лидерът на националистите заяви, че когато си влязъл с една бюлетина, трябва да останеш с нея до края на мандата си.

Тази сутрин зам.-председателят на парламнета Мая Манолова каза, че Стефанов е подал заявление за напускане на групата на ГЕРБ и става независим депутат в 42-то НС.

„Всяко ренегатство е осъдително. Би трябвало да има начин, по който да не може да напуска своята група, или ако напуска група, да напуска и парламента – това е коректното. Изпитали сме тези удари в миналия парламент. С такава игра нивото на парламентаризма не се вдига, а обратно”, посочи Сидеров.

Още по темата

Във връзка с воденето на предизборна агитация на език, различен от български, Сидеров каза, че са получили мнения от привърженици, от избиратели, които държат парламентът да бъде с позиция. „Аз не виждам защо трябва ГЕРБ и БСП да бягат от тази позиция. Както виждаме, те си продължават заседанието, все едно нищо не е станало. Това означава, че са съгласни с Хафъзов, може би”, коментира Сидеров.

В петък депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов взриви парламента при обсъждане на Изборния кодекс, когато отпадна предложението предизборна кампания да може да се води на друг език освен българския.

Той обяви от трибуната, че е гласувал против потисническото мислене на част от българските избраници с аргумента, че мечтата му е да живее в свободна и демократична България и един ден ще го постигне.

Той заяви, че е готов да заплати за свободата, ще бъде свободен въпреки "вашите рестриктивни действия" и ще върви по пътя на Осман Калъч, Ахмед Давутооглу от село Иглика, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. Тогава депутатите от "Атака" напуснаха залата в знак на несъгласие.

По думите на Сидеров, ако се направи опит да се възстанови текстът, предложен от ДПС, ще бъде възмутително. „Категорично българското общество не приема да се води агитация на турски език. Не че не я правеха досега, но сега това ще влезе в закона”, обясни Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Воленее, Воленее, има много хубава английска поговорка за тебе : "Too little too late" . На български "Твърде малко твърде късно"
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nqkoi pita li se zashto partiqta bATAKA obirashta postoqnno nacionalniq vot e nai golemiq donor na politichesko doverie .... suglasqva se s pochti vsichko na drugite partii vypreki che ne priemat nito edno neino predlojenie :) vapros s povishena trudnost :)
30
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
побелелия дедо " нaционaлист" говори зa ренегaтство, кaквa нaглост и ирония.
29
3
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
Атака е заплашена да се разпадне и депутати да минат към Бареков.================ако това стане България губи и печели дпс защото Бареков си е жив депесар
28
4
 
14
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 10 години
Малко инфо за троловете. Красимир Стефанов е скрита лимонка на БСП-ДС. Той е назначен от Станишев за шеф на НАП. Б.Борисов е почтен и мислеше, че този човек ще си работи работата без политика. Да ама не. Друго , което е важно той и Бареков са много близки, и днес Бюрека го разказва наляво и надясно. Това е истината.
27
11
 
13
 
! Отговори
ХА ХА преди 10 години
Този се усети че му изземват ролята на "златно пръстче"! Дръж се Боленчо, че за другите избори пък мислят да те заменят с Бареков! Ха ха...
26
3
 
26
 
! Отговори
цезар преди 10 години
Прав е Сидеров,народа когато е гласувал за него ,той е гласувал че той е представител на дадена пария.Щом напусне групата значи напуща партията и трябва да освободи парламента,а на негово место да влезе следващия от листата.
25
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен почна много да се прави на националист, чак се спуквам от смях като го гледам как имитира национализъм и как актьорски преиграва ролята си, като лъже хората в очите. Този няма да направи нищо на ДПС, защото го е страх от предсрочни избори, страх го е от спиране на тлъстите му пари и разкриване на престъпленията му. Знае много добре, че вече е бита карта и няма никакви шансове на каквито и да било избори, дори и европейски. Вече е аут от политиката и го знае много добре.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
добре бе Сидеров ,нали сега гласувате избирателния кодекс.ама ние искаме не само да не се напуска групата.искаме да не сте 240 тикви ,ами 120,да не си стоите на топло до живот ами два мандата и айде на село.пък който напусне групата да си върне представителните пари и пак на село.АЙДЕ БЕ ,КАКВО СТАВА.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До хм..Смесен е, защото Борисов е мажоритарен. Никой няма да гласува за ГЕРБ, ако го няма Борисов.
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук Болен е прав. Напълно съм съгласен с него. Хората са гласували за теб, защото си от някоя партия, а не защото си някаква забележителна личност. Напуснеш ли партията, напускаш и парламента. Така ще се пресече и купуването на депутати.
21
0
 
20
 
! Отговори
хм.. преди 10 години
Прав е за ренегатството. Вота с който е избран депутата е пропорционален, а не мажоритарен. Тоест никой не е избирал депутата като личност, а партията, която е издигнала кандидатурата му. Политика, гнусна работа.
20
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идва ред и на Плевнелиев да стане ренегат на ГЕРБ и да подаде оставка.
19
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боленчо, от листа те избират за дупетат, обаче в парламентарна група се влиза по желание, след като влезеш в парламента - в дадена парламентарна група могат да бъдат хора от различни партии, както и в една партия да има повече от 1 парламентарна група - не можеш да си в две групи едновременно, и трябват 10 човека за да има група - това са единствените ограничения...
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой знае какво ли е казал. Превод на живо от родния му турски език.
17
17
 
18
 
! Отговори
морски преди 10 години
Сидеров е политик на място,единствения свестен,дойде ли той на власт прехода в България ще приключи за 1 година.
16
15
 
11
 
! Отговори
чирпанлията преди 10 години
Сидеров е велик държавник, стратег, достоен за военната литература на Китайските дрвени генерали.Малко хора осъзнават комплексността на олигопартийния модел който Българинът нареди в парламента.Всеки гледа от своята къщичка и всеки иска да е ухилен и доволен.Като си заобиколен от ГЕРБ ДПС и БСП, нямаш много избор, но кой да разбере, все ще си виновен за нещо.АТАКА ще ви изненада грубо, защото, те некупуват ***, а купиха Българи с благотворителната си акция и сега май месец ще ви боли !
15
7
 
14
 
! Отговори
vot42 преди 10 години
Сидеров разиграва в парламента и в медиите едно театрално шоу!Като бивш журналист,той добре знае,че ако той не е във фокуса на вниманието на медиите,това е смърт за него. Преди години на варненския плаж имаше един фотограф с обвесени на врата му няколко фотоапарата.Той ходеше по цял ден между плажуващите и викаше: - "Ало фото!Някой да не ме е забелязал!?" Сидеров много прилича на него.Само че народът е казал:- "Не ме гледай какво говоря,а ме гледай какво върша!!!.
14
4
 
16
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
До ИлиянОт моето семейство има 3 чисто нови гласа.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да иска да се прехвърли към БСП или ДПС, защото ГЕРБ нямат право да го уволнят. изборният кодекс приет от ГЕРБ го позволява. Точно затова новият изборен кодекс трябва да приеме народът да може да отзовава или уволнява депутати, кметове, президенти и др. но кой знае защо ГЕРБ отклониха вниманието с друг референдум. Атака, БСП и ДПС също не го приеха, защото ги е страх.