Не бива да плащаме цената за отношенията Русия-Украйна!

"Южен поток" да не става заложник, зове Първанов
46
Не бива да плащаме цената за отношенията Русия-Украйна!
Георги Първанов. Снимка: БТА

Не бива България и още няколко по-малки страни да плащат цената по това тежко противопоставяне между Русия и Украйна, между Запада и Изтока. Това каза днес в Сливен лидерът на Националната гражданска инициатива АБВ Георги Първанов, президент на България в периода 2002-2012.

Първанов заяви, че трябва да получи отзвук и реакция новината, че комисарят Гюнтер Йотингер е обявил "замразяването" на проекта "Южен поток". "Никой не ни караше да даваме в ръцете на еврокомисаря правата да води преговори от името на страните по трасето", смята той.

Още по темата
По думите му този проект не бива да става заложник на противопоставянето между Русия и Запада. Когато става дума за търговия, за снабдяване с газ, за транзита на ядрено гориво, бежански поток, когато става дума за съдбата на хиляди наши сънародници, ние трябва да защитим своите интереси, посочи той.

Първанов заяви, че предложението на АБВ е водачите на евролисти да седнат на една маса и да намерят консенсусните точки на българската политика, и да защитят българския интерес в тази ситуация.

Той коментира и предложението на общинската структура на БСП лидерът на АБВ в региона Иван Славов да бъде уволнен от поста заместник-кмет на община Сливен заради политическата му дейност.

"Намирам за порочна и ретро тази тенденция на "Позитано", която е заложена и в решението за нашето изключване", каза той. “Това показва слабост и страх, и е прецедент за прехода, като дори и ГЕРБ не са го правили”, допълни Първанов, цитиран от БТА.

Той съобщи, че АБВ вече има структури в почти всички региони на страната. Първанов каза още, че подкрепата към гражданската инициатива се увеличава и очаква на предстоящите евроизбори АБВ да получи над 250 000 гласа.

Около 14 март, когато се навършват два месеца от рестартирането на инициативата, ще бъде обявен публичен отчет на приходите и разходите на АБВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Първанов абе няма вече кой да гласува за теб е ! Не тили стигнаха 8 години не се ли нацарува или искаш още да ***
40
0
 
4
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
Напротив! Време е България да поема отговорността си за поддържане на световния фашизъм.Не може винаги да угаждаш на лошите и да излизаш чист,както това стана след войната.Тогава Русия ни освободи от отговорност.Но сега е ясно,че Русия няма да си мръдне пръста за неблагодарна България.Ще платим ПЪЛНАТА цена за наглите си постъпки! Всъщност вече 25 години го правим!...А Русия е силна.Тя ще наложи справедливостта отново! Вигенин е истински ***!
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гоце,като напълниш трапа на оня свят ще те съдят животните дето кръвожадно си убил и ще вриш в кръвта им до второто пришествие
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
декларация Декларирам че ,1 никога не съм се извинявал на Местан2 признавам волята на кримските граждани3 не признавам натиска на САЩ над руското население4 не съм съгласен да се дават наши бази на войски на НАТО при евентуални конфликти5 аз съм за ОСТАВКАТА на това продажно правителство на БСП + ДПС + Пеевски / Бареков
37
2
 
2
 
! Отговори
анкета преди 10 години
Първанов е мъдър и много почтен човек ( + ) Гоце е пълен *** и яка *** ( - )
36
6
 
6
 
! Отговори
do 32 преди 10 години
Нито сме част от запада , нито запада е цивилизаван!
35
5
 
4
 
! Отговори
Незнайко преди 10 години
Кой е този неприятно изглеждащ човек ?МОЛЯ ВИ - СТИГА, престанете да ни занимавате с него !Какво бил казал, какво бил помислил, какво щял да посъветва...Брад Пит да беше, нямаше да изпишете толкоз за него.
34
0
 
0
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Ако агент гоце си мълчи, ще направи голяма услуга на българския народ.
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичкото е Фарс В момента българският народ е с Русия опитва се да дърпа Гласоподаватели от където може с това свое изказване докато правителство и опозиция с изключение на Атака са за Украйнските неонацисти подкрепяни от Америка и ЕС
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБВ се показа като будната съвест на БСП и електората им. Сега те няямат такава съвест и съвсем без да искат си спечелиха един наистина голям враг. Сега Първанов трябва да се стегне и да отговори на този подъл *** удар на човек копйто той е издигнал, да ръководи партия която той е изградил. Сатанишев показа че е работни за съсипването на страната България и ще се опита да премахне вски които застан на пътя му. Само че няма да стане :)
31
9
 
5
 
! Отговори
Aurelian преди 10 години
Не конфликт между Запада и Изтока, а между НАС и Изтока. България не е страничен наблюдател, а част от цивилизования западен свят. Поне по-добрата част от България.
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е заложник на проруската АБВ и проукраинската БСП и двете фракции на бившата БКП !
29
10
 
8
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Г-н Първанов,ако не бяхте се бутнали в политиката,щяхте да останете в историята,като достоен президент за голяма част от хората.
28
2
 
3
 
! Отговори
st преди 10 години
Какво говриш за южен северен и западен поток хехехеех бг може да е *** да,ама не чак толкова,айде да не се лъжем отново знаем че по тази тръба само вие там в паралментууууууууу и хората около вас ще се облажат да не би да намалее газта за бита или да стане по евтина за хората да бе да като се навържете 1000 посредници и тн хехехехе този мач го играете 30 години.
27
7
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
Тоя път Първанката е прав.Когато двама си мерят х***ищата,не бива тия от БСП да застават между тях с оголени дупета.
26
7
 
12
 
! Отговори
Васо преди 10 години
А сега да видиш ти какво е да те репресират. Твоите социалисти са на една позиция с Паси. Нещо като ястреби дето използват момента да довършат окончателно всяка връзка с Русия, па да става каквото ще. Сега или никога им е девиза. Не ги е еня за бизнес дето е останал, за пазар, за суровини, за туристически сезон, за нищо. Ама демокрация нали. Нищо, че из Киев се разхождат едни с нацистки символи. Що не ги поканят тях в Берлин с тия знамена и свастики. Тичай при Костов да умувате. Трагикомедия.
25
8
 
11
 
! Отговори
Гарибалди преди 10 години
ГОЦЕТО е умряла *** вече.Той е г-н НИКОЙ в политиката.Изкара два мандата в президенството,благодарение на нас избирателите,които повярваха в него,нопредателя на надеждите на хората е вече аут,един политически труп.Вечна мупамет,но за измяната и господ няма да му прости.Сега застанал пред икономическатагрупировка ВЕНО - ВЕНОТУР и с нейна подкрепа,милионерът ГОЦЕ ПЪРВАНОВ се мъчида реанимира миналото със социалдемокрация,като Германската. Да ама НЕ! Мандалотопадна.Той е само за затвора.
24
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да е ясно, че евреите не подкрепят бандерките, изводите как ще се развият събитията си правете сами!Смърт на фашизма!
23
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Источник экстремизма не Россия, а Западная Украина" - заявил профессор Нью-Йоркского университета Стивен Коэн."На Украине есть маленькое, но решительное и целеустремленное правое националистическое движение. Оно состоит из безумных фашистов, которые диктуют свои условия парламенту в Киеве, который не является легитимным ни по конституционному праву страны...политикус.ру
22
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първан руски помярин! Не само, че не требва да се строи тая поредна руска тъпотия "южен потоп", ами страната ни да започне ВЕДНАГА сондажи за шистов газ- НАШ РАСТЕЖ НАШИ ЗАПЛАТИ НАША ИКОНОМИКА! ПРЕДАТЕЛИ руски, пълниме джоба на тъпите руснаци