Какви интереси ще защитават евродепутатите ни, пита Попова

Тя поиска те да обявят публично каузите си
30 май 2014 22:06, Анисия Иванова
23
Какви интереси ще защитават евродепутатите ни, пита Попова
Маргарита Попова в Павликени. Снимка БТА

Въпросът на въпросите е българските евродепутати, които изпращаме в ЕС, какви национални интереси ще защитават, това каза пред журналисти в Павликени вицепрезидентът Маргарита Попова.

По думите й това трябва да стане до ноември, когато ще е ясен съставът на групите и институциите в Европейския парламент и в Европейската комисия.

Според нея всяка една страна-членка ще формулира своите национални интереси, затова е важно нашите евродепутати да постигнат съгласие и да кажат пред обществото кой от тях коя кауза ще защитава. Кой е националният ни интерес и как ние ще искаме ЕС да бъде гарант за защита на националния ни интерес, е въпросът пред политиците, посочи тя.

Вицепрезидентът прогнозира, че новият мандат на ЕП ще бъде труден, защото ще бъде съпроводен с много обществени вълнения и недоволства заради събитията в и извън ЕС.

Според нея е крайно време водачите на всички парламентарни и извънпарламентарни сили у нас да седнат заедно и да определят кои са водещите национални задачи, а политиците да кажат каква е мотивацията им да влязат в политиката.

В Павликени Маргарита Попова, съпроводена от кмета на общината инж. Емануил Манолов, разгледа експозициите в Историческия музей в града и участва в откриването на Четвъртия национален детски фестивал на социалните домове "Като звездите". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 9 години
ОСТАВКА И ЗА Г-ЖА МАРГАРИТА ПОПОВА ЗА ТОВА,ЧЕ ПОДВЕДЕ ХОРАТА,ЧЕ НЕ ЗАЩИТАВА ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА! ЧЕ НЯМА АДЕКВАТНА ПОЗИЦИЯ КАТО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ И НЕ ПОКАЗВА НИКАКВА ПОЗИЦИЯ КЪМ ЦЕЛЕНАСОЧЕНИТЕ АТАКИ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ,А МЪЛЧИ В ЗНАК НА СЪГЛАСИЕ ЛИ ЩО ЛИ?ОСТАВКА!
19
1
 
4
 
! Отговори
ПОПОВА? преди 9 години
А ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА НЕКА ДА ОТГОВОРИ ТЯ КАКВИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВА?-МАСОНСКИ,КОРПОРАТИВНИ,КОМУНИСТИЧЕСКИ КАКВИ? ЗАЩО НЕ ЗАСТАНЕ С ПОЗИЦИЯ ДА ПОДКРЕПИ ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА,КАТО Е ИЗБРАНА ОТ НЕГОВАТА ЛИСТА?И КАКВО ДО СЕГА Е НАПРАВИЛИ НА ПОСТА СИ ОСВЕН СКАНДАЛА ДА НЯМА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР И ТЕМ ПОДОБНИ ?
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Към 16. Защото: 1. Си предател на хора и партия, които са ти гласували доверие и ако не беше номинирана от ГЕРБ щеше да е безгласна буква; 2. Ако не ти харесва политиката на ГЕРБ напускаш поста и критикуваш колкото искаш; 3. ГЕРБ не са чак толкова лоши, колкото ги изкарват (справка изборите в неделя, с огромна подкрепа на младите, образовани и състоятелни българи). Има и още, но мисля, че и това стига.
17
0
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Това плашило и червена къртица още ли е в президентството?
16
3
 
3
 
! Отговори
След дъжд качулка преди 9 години
Какви национални интереси ще защитават трябваше да е ясно ПРЕДИ да бъдат избрани! Само от представителите на ПП Атака чух какво ще защитават.
15
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Госпожата май завижда на младите.
14
1
 
1
 
! Отговори
TerminatorOfTrolls преди 9 години
До Анонимен 11И това е лошо защото?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много дразнещо действа,когато корумпираната съдебна система с някои свои предкулисни представители се прави на света вода ненапита.Не сте представителка на пансиона за благородни девици,г - жо Попова,колкото и да се опитвате да се представите за такава.Стремежите Ви неистово да консумирате повече власт са толкова силни,че избиват отвсякъде.Харчите излишна пара на бедната ни държава за лични цели и това много,ама много Ви личи.Забравяте къде Ви е мястото,макар че познавате уж добре конституцията.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във всеки случай не тези, които Вашият зет защитава, откакто стана част от кликата на Бареков. Аз много се чудя Вие чии интереси защитавате. Много ви се услажда командата. Трудно се удържате от амбицията да сте все на преден план. А придържането към закона го правите по изключително мъгляв и зовоалиран в думи начин, толкова многословно...Добре че все пак става ясно, че целите Ви в президентството са извън дуета с президента. Нещо много започнахте да се изявявате самостоятелно, не според закона.
11
5
 
4
 
! Отговори
do 12 преди 9 години
Българският интерес е да имаме руски клиенти и поне малко да си уважаваме историята. Американските ни клиенти клонят към нула, но пък ни цоцат с техни фирми.
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Попова какво се правиш на умряла лисица, депутатите или поне 16 от тях със сигурност ще защитават интересите на Русия и Путин, защото са излъчени от путинофилски партии, които дори не посмяха от кумова срама да порицаят Русия за агресията и анексията на Крим и нападението над Украйна без да и бъде обявена война. А ти се успокой, руския интерес ще бъде надеждно защитен, все едно че ти си депутат в Брюксел.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече съм сигурен че тази жена няма нищо с ГЕРБ.
8
2
 
6
 
! Отговори
Ще защитават ... преди 9 години
... интересите на лобиистите и на големите, глобалноопериращи концерни.
7
7
 
8
 
! Отговори
чупакабра преди 9 години
Тази се вживя в ролята на национално гуру , макар че по Конституция няма почти никакви правомощия . Не е в компетенциите на Вицепрезидента да се бърка в работата на евродепутатите , нито пък да изисква от тях някакъв вид отчет .
6
2
 
13
 
! Отговори
как какви интереси преди 9 години
повечето от избраните у нас дупетати на ЕП защитават предимно личните си интереси и после на своите роднини
5
3
 
9
 
! Отговори
Е, как какви... преди 9 години
Е, как какви?!? ЧУЖДИ, разбира се! На Русия, Турция, САЩ! САМО НЕ И ТЕЗИ НА БЪЛГАРИЯ!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви и чии интереси ще защитават ? собствените си,разбира се...също които са защитавали и тук у нас.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще си защитават ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАПЛАТИ от по 25-30 000 ЕВРО НА МЕСЕЦ бе Попова!!!!!КАКВО ДРУГО ОЧАКВАШ ДА ПРАВЯТ И НАПРАВЯТ????ДА ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ,КОИТО СА ГИ ИЗБРАЛИ ЛИ?????ДА НЕ СА ЛУДИ!!!!!НА ГОСПОДАРИТЕ СИ ХАТЪРА ДА ТРОШАТ!!!!!!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички това питат.
1
1
 
16
 
! Отговори
Парадокс преди 9 години
Те всички са ги обявили, освен бюрека, ама как точно неговия електорат изобщо не го интересува.