Близнашки убеден: Време е за точка за служебния кабинет!

Премиерът не се изкушавал да е дипломат, връща се към конституционното право
Обновена: 29 окт 2014 21:30 | 29 окт 2014 21:14,
35
Близнашки убеден: Време е за точка за служебния кабинет!
Георги Близнашки Снимка: архив, БТА

Служебният премиер Георги Близнашки е на мнение, че е време за точка на служебния кабинет, въпреки че според него вариантът с многоточието не трябва да се зачерква изцяло, тъй като политическата конюнктура след вота е много сложна и това създава затруднения за формиране на правителство.

„Или ще имаме успешен първи мандат, или няма да имаме правителство въобще“, прогнозира Близнашки в интервю за БНТ и БНР.

Още по темата
Той изтъкна, че личното му желание е политическите сили да постигнат съгласие, да намерят допирните точки на компромиса и към 10 ноември вече да имаме съставено правителство.

Близнашки коментира и защо не е отишъл лично на място след взрива на 1 октомври в завода в Горни лом, при който загинаха 15 души, като отбеляза, че там са заминали отговорните фактори от правителството му в лицето на вицепремиера Йордан Христосков и МВР шефа Йордан Бакалов.   

Противник съм на масирано струпване на отговорни фактори на едно място, това не променя ситуацията, хората, от които зависеха оперативните решения, бяха на място. Най-добре е когато всеки си гледа работата, а не се увличаме по линията на популизма. Нагледахме се на подобни прояви, посочи служебният премиер.

Той подчерта, че актуализацията на бюджета е справедлива и крайно необходима, и изрази съжаление, че не е била направена в края на мандата на предходното Народно събрание, защото това е създало огромни затруднения в работата на служебното правителство.

Често буквално изстисквахме бюджета, за да намерим средства за извънредните ситуации, пороите и наводненията, респективно справянето с последиците от тях, подчерта Близнашки.

Не мисля, че ме изразходвали крупни суми, средствата, които използвахме, бяха минимални. Опитвахме да отговорим на жизненоважни потребности, разясни той.

По казуса с КТБ Близнашки заяви, че банкерът Цветан Василев трябва да се върне в България и да каже истината докрай, за да може картината да се изясни в нейната цялост.

Неговото завръщане ще даде отговори на много въпроси. Един отговорен човек, на когото хиляди българи са поверили своите средства, трябва да поеме отговорността за действията си, смята служебният премиер.

Близнашки изтъкна, че има няколко подготвени хора в кабинета му, за които ще се радва, ако останат и занапред министри.

След като сдаде премиерския пост, Близнашки възнамерява да се върне към конституционното право. Нито дипломатическа мисия ме изкушава, нито Конституционният съд, връщам се в университета, отсече Близнашки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
снайперист преди 9 години
според мен е време за точка в средата на черепа ти...ренегат долен
14
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Махни тая *** усмивка бе. Не ти ли се разчекна устата да се хилиш постоянно, също невменяем.
13
0
 
1
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 9 години
Тоя ухилен *** е време да бъде свален!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре недоволен ЧОВЕК,отколкото самодоволна *** като този служебен премиер.
11
0
 
10
 
! Отговори
Янукович преди 9 години
До ХризантемаПри насточщата ситуация, мила, жертвата на РБ ще се превърне в саможертва, и то не за България а за Егото на Вожда ( върховен Жрец, Повелител и Бос) едновременно.,От такава саможертва КОЙ има нужда?
10
15
 
0
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
Ами то избори добре, Милене, ама държавата си отива съвсем. А и новите избори вероятно ще дадат горе-долу същата картинка. Много ми се иска РБ, които приемам за най-читави и способни да променят нещо, да загърбят лични и партийни интереси и да се жертват за България. А дано, ама надали.
9
14
 
1
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
До 18. А ти за кого гласува, бе "умник"? Кажи си да видим твоите любимци кои са и колко чинят? Бойко не е казал, че очаква подкрепа точно от ДПС и Цензурата. Просто се опитва в тази идиотска ситуация, в която няма мъжкари и всеки се дърпа, да направи правителство, макар че не се страхува да отиде и на нови избори.
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А това червено смешно преподавателче колко члена от конституцията наруши докато го раздаваше псевдо премиер?
7
5
 
2
 
! Отговори
clarinet uououoiiii преди 9 години
bat Sali premier, uraaaa!
6
3
 
27
 
! Отговори
доктора преди 9 години
Да ви имам и демократите, да ви имам и европейски настроените Софийски реститути с болонки:Близнашки - член на БКО от 1977г.Плевнелиев - член на БКП, за родителите му да не говоримБорисов - член на БКП, ДС агентура, човек на Първанов, заведен при Бриго Аспарухов, човек на Царя и ДоганяКунева, Павлова, Костов, Цецка и всички останалите театрални медузи!!Ех, Българи, изиграха ви, ама като последните балъци ви изиграха!!
5
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не напишете нещо за 100 000 протести в Будапеща против малкото ново диктаторче Орбан?Фенът му дантеления Жоро ще изквичи ли нещо по въпроса?
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е Глупашки!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не бяхте идвали на власт по-добре щеше да е.
2
1
 
13
 
! Отговори
Лизашки преди 9 години
Снимката кърти ! Душица !
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво тъпо и празно лице...