Ще търсим тематични коалиции – днес може да е ДПС, утре БСП

Форматът на коалицията няма да се променя, обяви Томислав Дончев
Обновена: 5 яну 2015 19:25 | 5 яну 2015 19:22,
65
Ще търсим тематични коалиции – днес може да е ДПС, утре БСП
Снимка: архив Reuters

ГЕРБ ще търси тематични коалиции в Народното събрание и няма да връща подкрепа, ако тя бъде дадена от ДПС или БСП. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев.

„В парламента трябва да се търсят тематични коалиции – днес може подкрепата да дойде от ДПС, утре от някоя друга партия, включително и от БСП”, каза той пред bTV. Така Дончев коментира твърденията, че ГЕРБ е в скрита коалиция с ДПС заради някои от гласуванията в пленарната зала. Подобен вот се видя при приемането на спорните текстове за прехвърлянето на пари от частните пенсионни дружества в НОИ.

Още по темата
Дончев беше категоричен, че подобно гласуване не трябва да бъде приемано като партньорство.

„Този, който осигурява подкрепа, не бива обезателно да бъде пришиван като дългосрочен партньор. Спектърът теми, които засяга едно правителство, е изключително широк. Когато става дума за ключови теми, напълно допускам да получаваме подкрепа от политическите сили, които са извън управляващата формация”, каза той. Дончев обясни, че очаква подкрепа и от БСП.

В същото време той беше категоричен, че форматът на коалицията не подлежи на преразглеждане към момента.
Вицепремиерът призова да не се бъркат „политическите турбуленции с фундаменталната стабилност или нестабилност на кабинета”, защото е нормално да има спорове в кабинета. Дончев предупреди, че ако министри се фокусират само върху оцеляването на кабинета, той няма да може да направи нищо.

Томислав Дончев обяви и че очакваната загуба по линия на еврофондовете към края на 2014 година е била редуцирана от между  200 и 400 милиона евро  до 80 милиона. Вицепремиерът нарече това успех.

Дончев обясни и че очаква в периода 2014-2020 година в икономиката на страната да влязат не по-малка от 600 милиона евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами, народе, ще си ядем попарата, която сами си сготвиxме
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Впили са се във властта като кърлежи.А провалите им и сега са очевАдни
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така, така.Тези думи само потвърждават нещо, казано преди 10-15 г. от един от американските президенти: "Политиката е най-близко до най-древния занаят."
46
14
 
5
 
! Отговори
СМЕЛО СЪРЦЕ преди 9 години
ГЕРБ да запуши устите на Слави Трифонооф и Манолова с урбанизация,благоустройство и красота.Да ги вида тогаз кви ще ги плещи оня *** Трифонооф.Изключително злобен и вманиачен псевдо кречатало,което си мисли че нещо зависи от него.Шефовете на БТВ трябва много да се срамуват от умопомрачения селски ***.Да му плащат неустойка и вън от БТВ.Не можеш да мразиш Борисов ,след като ти самият си поискал нещо ,което прилича на Красио Черния.Ти къв си бе раздавач на депутати ли бе?
45
1
 
13
 
! Отговори
вв преди 9 години
Колко плащаме ЕС и колко получаваме?
44
1
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Накрая всички парламентарни партии ще направят тематична коалиция срещу ГЕРБ. Когато провалите станат достатъчно очевидни всички ще гледат да са по-далеч от бат'им Бойко.
43
8
 
7
 
! Отговори
Пука ми... преди 9 години
Да се правят на "тематични маймуни" ако искат.....ВАЖНОТО Е , ЧЕ РУСКИТЕ ТЪПИЗМИ НЕ СЕ ПОЛУЧИХА!Ше карат още малко на кредит...ДОКАТО ГИ НАЛАПА МВФ!!!!
42
0
 
16
 
! Отговори
ТВ преди 9 години
Това е най-голямата грешка, която можете да допуснете. Така може да се действа единствено ако бяхте правителство на малцинството. След като има вече обявена коалиция с подписани коалиционни споразумения и договореност за обща отговорност, всяко приемане на закон без подкрепата на поне един от партньорите, винаги ще е бъде сравнимо с *алъка. Ако мислите, че коалиционните партньори са проблем, по-добре отидете на избори, но да прескачате от един съюз в друг - това хората няма да приемат.
41
3
 
14
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
Kазаното от Антон Страшимиров, след потушаване на Септемврийското въстание: " ........и унищожавали народа си така, както турчин не го е унищожавал..."!
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ортаци по мераци и хомодружинки калинки
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tiya naroda shte gi izgoni ot vlastta do edna godina,shteli da pravqt temati4ni koalicii tiya podkrepi da ne mislish che shte vi gi dadat BSP I DPS bezplatno
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** много *** народ щом като си "избира" такива чорбаджии!
37
0
 
4
 
! Отговори
turchin преди 9 години
Dadoh si glasa za GERB no sum se izlugal ta tiya stanaha kato turlu guvech,podobre da bqh glasuval za NPSD na Korman Ismailov
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Започват да идват първите високи сметки за тока!Дупе да ви е яко
35
1
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
И този започна да плещи глупости! Днес с червен, утре с реяк, а след два дни - н**ран!
34
0
 
21
 
! Отговори
Priest преди 9 години
Тия съвсем станаха като клуб по интереси :)))
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Булдока на Боко Тиквата можел да мисли!?
32
0
 
24
 
! Отговори
циника преди 9 години
Едно време са му казвали безпринципност, а сега - тематична коалиция
31
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирате ли какво иска да ни каже този,че всички които са в парламента ще си крадат безнаказано , а простия български народ ще плаща сметката.Така беше и при предишния мандат на ББ- всички крадат - фотоволтаици ,КТБ,ДПС,БСП,БОЙЧЕТО ги пази.
30
21
 
2
 
! Отговори
Зак преди 9 години
Дончев - следващ премиер. От няколко години го седя този човек. Няма едно "политическо изказване". Всичко е на място и с конкретика. Върши си работата и резултати има. Борисов не ме интересува къде ще е.