Миков: Намаляват пенсионерите с новата реформа!

Според него така се решава проблема с дефицита в НОИ
31 май 2015 11:00,
41
Миков: Намаляват пенсионерите с новата реформа!
Снимка: Булфото

"В момента това, което предлага правителството относно пенсионната реформа, е нищо повече от намаляване на броя пенсионери, като се удължава възрастта и стажа. По този начин се решава един проблем с дефицита в НОИ. Ние предлагаме алтернативата да увеличим размера на вноските, да задържим стажа и възрастта и да се намерят други средства. А именно увеличаване на приходната част и на вноските за безработица”, обясни пред Нова телевизия лидерът на БСП Михаил Миков.

По думите му, за това ще разчитат на подкрепата на хората, а не на партиите, които днес имат мнозинство в парламента. 
Относно промените в Конституцията, Миков заяви, че те ще забавят правораздаването.

Още по темата

"Няма никакви гаранции, че магистратите ще станат по-почтени, процесът ще стане по-бърз и ще има по-малко корупция в съдебната власт. Има обаче достатъчно гаранции, че политическият контрол върху ВСС ще се утвърди в посока на днешните управляващи. Ето затова няма да подкрепим Конституцията”, обясни лидерът на БСП.

Относно исканата оставка на правосъдния министър Христо Иванов, Миков заяви, че това е послание към целия Министерски съвет, че „не може по този начин да се гради правова държава”. Той допълни, че цялото правителство заслужава да му се иска оставката.

На въпрос дали Георги Кадиев наистина ще бъде изключен, Миков заяви, че този въпрос трябва да се решава вътре в партията, а не в национален ефир.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
кали станкова преди 8 години
ЩО ЗА ЗАКОНИ ИМА ИЗОБЩО !!!! ТЕ ПЪРВО НЕ СА ПРАВИЛНИ !!! И НЕ СА В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО !!!
25
2
 
8
 
! Отговори
haha преди 8 години
Майкооо,Майко, пази Боже тоя льоьо да дойде на власт пак с ДПС*********************************************************Тоя и да не дойде, имаш си генерал Бойко Борисов. Докато той е начело на БГ ще ядете асфалт и ще гледате как се режат лентички. И докато не станете добьр матрял няма да има подобрение.
24
0
 
4
 
! Отговори
haha преди 8 години
Намаляват пенсионерите с новата реформа!***************************************А намерихте ли им цаката на пенсиите... с какво ги трепете??? То се виде с глад и студ само не става. Издьржат и не ***. Ама сега ще се оправи бюджета и ненаситните старци нема да го изяждат както каза гн ББ.
23
3
 
1
 
! Отговори
До Помним преди 8 години
Нито помниш, нито знаеш. Просто лъжеш. И по-точно манипулираш - срещу заплащане!
22
2
 
7
 
! Отговори
до РБ преди 8 години
Внимавайте какво си пожелавате. Собствената осигурителна сметка е морковче. Тоягата е яка и дебела. Справка - Аржентина, Чили, САЩ. Виновна е не солидарната система, а крадливите ни политици. В случая е по-прагматично да сменим политиците. В интерес на общото благо ще бъде.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майкооо,Майко, пази Боже тоя льоьо да дойде на власт пак с ДПС, направо се изстрелвам през Т2 към цивилизацията.
20
2
 
13
 
! Отговори
РБ преди 8 години
Всеки да е със собствена осигурителна сметка,но политиците не могат да крадат общото е най- сладко!!!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZASHTO NE NAMALYAT DEPUTATITE? NA TAKAVA MALKA DARJAVA KATO BALGARIA I 150 NI STIGAT.
18
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
do 17 .ne moga da se saglasia s teb. sled 44g.moje da sa otkradnali imotite na bogatite,no postroiha po-veche imoti,zemia i zavodi,taka che veche 25g,kradat,i vse oshte ima kakvo da se otkradne.Aobirdjiite sled 89g.samo kradat i nishto ne stroiat.-psevdo-demokratite sa po-loshi ot komunistite.
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явбо е притеснен, че електората им се пресели в един по-добър свят.
16
2
 
7
 
! Отговори
не е точно така преди 8 години
До NeichoЧе ГЕРБ не правят нищо по вуъпроса е ясно, но като погледнем в ретроспекция - никоя партия на власт не е предприела нищо по въпроса.През 2003 имах майстори в апартамента - един ми каза - в наше село *** идват и открадват на някоя къща всички вратии и прозорци. След което я купуват на безценица, нанасят се и си монтират вратите и прозорците обратно.
15
0
 
7
 
! Отговори
яко - изтриха ми ком преди 8 години
До qwerty uioПак ще го кажа - ако жена Ви си заделя тези пари в отделна сметка като се пенсионира ще има мнго кинти по тази сметка, а сега ще потънат в небитието.Друг вариант е да ги давате на Вашите родители ако са пенсионери.
14
4
 
6
 
! Отговори
pg преди 8 години
Ами нали затова е реформата за да се намали дефицита на нои и да може тези пари да се дадат за подпомагане на работещите в тая държава. Може би слвд 70 години грижа за мързелите и пемсиите ще се помисли и за хората които изкарват пари.
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера ген А Атанасов каза че България дава 3 милярда и 200 милиона за социална издръжка на ромове а пари в НОИ няма за пенсионери Как става това??? НОИ намира пари за ромчета ний българите да бачкаме до гроб да има малолетни ромки да раждат и после били самотни майки
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера ген А Атанасов каза че България дава 3 милярда и 200 милиона за социална издръжка на ромове а пари в НОИ няма за пенсионери Как става това??? НОИ намира пари за ромчета ний българите да бачкаме до гроб да има малолетни ромки да раждат и после били самотни майки
11
12
 
10
 
! Отговори
КОЙ? преди 8 години
Смятам че на България пенсионери-милионери, които всеки ден дават по 10 -15 хил лв на телефонни измамници нямат право да получават пенсия. Кой ще ме убеди,че тези хора заслужават ние да ги издържаме от заплатите си?
10
6
 
19
 
! Отговори
помним преди 8 години
*** са най-зловещата ОПГ /организирана престъпна група/ в историята. След 1944 г. откраднаха частните предприятия, земя и животни. След 1989 г. откраднаха държавните предприятия, земя и животни. Откраднаха пенсионния фонд. Извършиха 3 деноминации - грабежи на парите на хората. Т.Н. банкова криза - поредна кражба. За тероризма /1923 г. църквата СВ.Неделя"/ и мн.др. За геноцида - изтребление и малтрениране на елита на нацията, концлагерите...край нямат престъпленията им.
9
1
 
20
 
! Отговори
До др.Миков преди 8 години
В грешка си другарю. Пенсионерите намаляват поради:1. Правоимащите от БКП пак са правоимащи2. Правоимащите от БКП станаха сега "бизнесмени" и дерат кожите както и турчин не ги е драл.3. Правоимащите от БКП се роихав в: БСП, ГЕРБ, АБВ, ДПС, СДС, РБ...........т. е. навсякъде.4. Другарите ВОДЕЩИ комунисти от преди 1989 г. сега си показаха истинския лик: Озъбена, зъбата, кървава, лигава зверска муцуна. Мачкат и убиват в името на ТЯХНАТА демокрация.5....Те това е истината " другарЧЕ "
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГошуАко в една държава има толкова хора със сметки в швейцарски банки,бизнес управляван чрез офшорки,"бизнесмени" с яхти,самолети,политици с имения и имоти подходящи за арабски петроли шейхове,защо има такава безработица,бедност и престъпност,толкова много партии,мизерстващи пенсионери,бедни работещи,огромна емиграция,застаряващо население,неграмотност и престъпност? А турците и пенсионерите са ни най-малкия проблем! Проблема са ни политиците!
7
1
 
6
 
! Отговори
ау преди 8 години
Може да се финансират например от БГА БАЛКАН, ДЪНДИ МЕТАЛС, ТЕЦОВЕТЕ МАРИЦИТЕ,