Радан срещу Кунева: Без солови игри за шеф на БНБ

ДСБ не са готови да подкрепят кандидата на ДБГ, искат общ
11 юни 2015 18:51,
10
Радан срещу Кунева: Без солови игри за шеф на БНБ

Лидерът на ДСБ Радан Кънев се противопостави на решението на партньора си в РБ, Движение "България на гражданите" да издигне свой кандидат за управител на БНБ.

Партията на Меглена Кунева обяви официално номинацията си в понеделник. Тогава ръководството на ДБГ реши да издигне кандидатурата на финансиста Бисер Манолов и да я предложи на колегите си в Реформаторския блок.

Още по темата

Кънев обаче днес контрира, че номинацията трябва да е обща на ГЕРБ и РБ. "Няма кандидат на ГЕРБ, на Реформаторския блок. Моето мнение е, че мнозинството трябва да внесе заедно предложение за един или повече кандидати за БНБ", каза той.

Лидерът на ДСБ обясни, че сигурно няма депутат от РБ, който да не харесва Бисер Манолов. Според него обаче трябва да се търси кандидатура, която би могла да събере подкрепа на повече от 120 депутати. Той обясни, че би било хубаво, ако кандидатурата на Манолов събере толкова.

В същото време обаче ГЕРБ не са се отказали от номинацията си на Димитър Радев за гуверньор. В сряда и Патриотите издигнаха своя кандидатура – на ректора на Висшето училище по застраховане и финанси Григорий Вазов. ПФ обаче, макар и част от мнозинството, не е част от управляващата коалиция, която сключиха ГЕРБ и РБ след изборите миналата година.

"Нашето мнение е, че трябва да се проведат максимум разговори на общо внасяне на кандидатури на партиите от мнозинството", каза още Радан Кънев.

Колегата му Реформатор Мартин Димитров пък предложи Блокът направо да подкрепи кандидатът на ГЕРБ Димитър Радев, тъй като било очевидно, че той събирал най-голяма подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
conservator преди 8 години
Радане много добре стои ДСБ в това управление. Не се притеснявай от къде ще намерите послушен ***, все от някъде ще излезе. Знам че не ви пука за назначенията в държавната администрация и виждам че успешно легитимирате с участието си във властта всички новоназначени ***.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИЗЯЖТЕ СЕ МРЪСНИ ДОЛНОПРОБНИ СООРОСОИДНИ ПРОДАЖНИЦИ .. РАДАНЧО -ПЛЕМЕННИКА НА ПАРТИЗАНКАТА СОНЯ С ИСТИНСКО ИМЕ СОЛЧИ МОИС КОРДОВА СЕ РЪФА С КУНЕВИЦА -СНАХИЧКАТА НА ЕВРЕЙСКАТА НОМЕНКЛАТУРНА ФАМИЛИЯ ПРЪМОВИ
5
0
 
1
 
! Отговори
BB преди 8 години
Kuneva e jasna jenena sa komunagata pramova Super fam.s zara parva Sega d gerb i bB a predi go Plüesche pri slavi i tv kak bB i varva na kuneva
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зрее правителство без основи скоро ще се сринат
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искров - КТБ, да видим следващия гуверньор коя банка ще разкости. Както се вижда интересът от четворната коалиция към това е голям.
2
1
 
7
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
ДСБ - Да Съсипем България ли означава не моооа разбера?
1
0
 
5
 
! Отговори
ВИЖДА СЕ преди 8 години
ПАРАТА ПРАВИ БОРБАТА , И ЗА ТОВА СЕ БОРИМЕ !!!