България пак се връща на варианта с МиГ-29

Проектът за покупка на нови изтребители се отлага за неопределено време
123
България пак се връща на варианта с МиГ-29
Снимка: Булфото, архив

Само седмица живя мечтата на бойната авиация за нови изтребители. Правителството възнамерява да отхвърли предложението на министрите на отбраната Николай Ненчев и на външните работи Даниел Митов за започване на проекта, пише в. "Сега" като се позовава на източници от МО.

То бе внесено миналия вторник, а Министерството на отбраната побърза да се похвали, че процедурата започна. Още на следващия ден точката бе отложена за тази сряда, но по неофициална информация кабинетът въобще няма да се занимава с проекторешението.

Източниците на "Сега" обясниха, че премиерът Бойко Борисов се ядосал най-много на втората точка в предложението на Ненчев - да поискаме съвместна охрана на небето ни с друга страна - членка на НАТО. Въпросът за съвместната охрана е особено чувствителен и за ръководството на бойната авиация, която е била в пълно неведение за идеите на Ненчев. Затова премиерът е поискал да се реши въпросът с охраната на небето в рамките на възстановяване на летателната годност на МиГ-29. "С този ръст на икономиката след 15 г. ще можем и сами да си купим нова ескадрила. Сега имаме проблем с това, че над 3.6 млрд. лв. вече сме изплатили по КТБ", заяви Бойко Борисов в петък.

Засега Полша се оказва най-вероятното спасение за българските ВВС. Според източници от МО в края на миналата седмица в България е била на посещение делегация от Варшава, с която е обсъден ремонтът на изтребителите. Поляците са обещали да помогнат за удължаване на летателната годност на машините поне още 15 г. Именно затова от ВВС са били изненадани от решението на Ненчев да приземи българските изтребители и да се иска помощ от друга държава.

Председателят на комисията по отбрана ген. Михо Михов коментира, че охраната на въздушното ни пространство може да се гарантира и с българска техника и екипажи за следващите 15 г., ако навреме се осигури качествена сервизна поддръжка на наличната ни бойна техника. "След това можем да следваме плановете за закупуване на нова ескадрила, които според правителството могат да се реализират след период от време", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
6
 
! Отговори
иванов преди 8 години
Нема пари деистваите. Хубавите самолети струват пари , но понеже сме богата даржава вместо да ги продадем на таранбугите и да купим нови сте ги ползваме 100 години след баи тощо
35
21
 
7
 
! Отговори
РУСОФИЛ-ПИЯНКА преди 8 години
До Василев БРАВО ЕДИН НОРМАЛЕН !ЕДИН НОРМАЛЕН ДА ИМА ,ЧЕ ТУК САМО *** И РУСОФИЛИ НА ПРЕКЛОННА ВЪЗРАСТ СИ ПИШАТ ГЛУПОСТИТЕ ,СЕГА ВИ ПРЕДЛАГАМ НА ВАС(РУСОФИЛЧЕТАТА) ДА СИ НАПРАВИТЕ ЕДНО ИСТИНСКО КАФЕ ОТ ВАШИЯ НАЙ-ЩАСТЛИВ ЖИТЕЙСКИ ПЕРИОД ,ЕДНА ИНКА СИ НАПРАВЕТЕ ХАХАХАХА КАКВО МИ ПИЕТЕ ТЕЗИ ЗАПАДНИ КАФЕТА ХАХАХАХ
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един и същи пише ,само че с различен шрифт, за да създава илюзия ,в която само той си вярва ,че са повече. Бедният му стил го издава.
33
1
 
22
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Един път Борисов да ми хареса. Ясно е, че щом има възможност ще модернизираме Миг-29, който е чудесен изтребител като летателни качества, а с нова електроника ще е напълно актуален. След време, дал Бог, ще се радвам да имаме и нови самолети, а не някакви н-та ръка както беше предложил трудовака.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не се подразбира за едно самолетче ли става въпорс или за повече, две например ...
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛЕ ЛЕ КОЛКО СИ ПРОСТДа те открехна ,че с главни букви пишат комплексарите и истеричните хора.
30
3
 
6
 
! Отговори
С 10% плосък ... преди 8 години
... данък ще строим велика държава. Важното е, че все още има хора, които вярват в това, че с плосък данък ще станем велика държава и Борисов е нейният създател.
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Русия напечатаха европейските санкции на тоалетна хартия, която се купува като "топъл хляб" !
28
13
 
7
 
! Отговори
ЛЕ ЛЕ КОЛКО СИ ПРОСТ преди 8 години
До 3 катастрофи с Ф16ВИЖ СЕГА "МОЕТО МОМЧЕ" КАТО ГОВОРИМ ЗА СКАПАН ТЕХНИКА РУСКАТА Е НА ПЪРВО МЯСТО..КАЖИ МИ МОЛЯ ТЕ КОМПЮТЪРА ТИ РУСКИ ЛИ Е ? ПЕРАЛНЯТА? А ХЛАДИЛНИКА ,КОЛАТА ЛИ ТИ Е РУСКА ХАХАХ КОЛКО СИ *** ,ПРЕДСТАВЯМ СИ ТЕ КАТО 50-60+ГОДИШЕН ЗАЛУМПЕН КОМУНИСТ,КОЙТО Е ОГРАНИЧЕН В СОБСТВЕНАТА СИ ГЛУПОСТ И ПИЕЩ ВОДКА В МЕСТНАТА КРЪЧМА-ГАРАЖ С ДРУГИ ПИЯНКИ И ТЪГУВАЩ ПО КОМУНИЗМА! ИНБЕЦИЛ!
27
2
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 8 години
Нещо май те жегна под лъжичката краварю единствения *** който се заяжда с хоратат тук си ти и с големи букви да пишеш и с малки истината боли нали кравар.
26
1
 
8
 
! Отговори
SS преди 8 години
Николай Ненчев ова е най забавния тип от всички смешници. Тоя направо незнам що се мъчи още да се прави на военен министър, като става само за "поляк" Поляк това е падар по нивите да не вземе да се обиди някой чужденец.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как се превежда cowboy бе някой знае ли ?cow-крава boy-моче и какво излиза момчето-крава кравата, момче или нещо от сорта.Може би овчарят който пасеше кравите, а Обама иска да е *** в щата Алабама.
24
16
 
3
 
! Отговори
ДО ДУШЕПРОДАВЦИТЕ.. преди 8 години
ЕЙ ВИЕ РУСКИТЕ ТРОЛЧЕТА НЕ СПИТЕ ,МНОГО РАНО ВИ КАРАТ ДА ПИШЕТЕ ,АЗ СИ МИСЛЕХ ,ЧЕ НЕ ВИ ДЪРЖАТ ТАКА ИЗКЪСО..НИЩО ДЕ РУСИЯ Е ВЕЛИКА ХАХАХ И ВИЕ СТЕ КАДЪРНИ ХАХАХ ЕГАТИ СМОТАНЯЦИТЕ !
23
1
 
10
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Още по-срамно е да пишеш по цял ден за обора с крави наречен америка.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки че не понасям Бойко, сега не мога да не призная ,че е постъпил правилно. Особено за частта ,че чужди самолети ще ни охраняват. А Ненчев и Митов са чужди агенти.
21
0
 
7
 
! Отговори
25 преди 8 години
Добре де ,като ги купим какво ще ги правим ? Само за един полет - 200 000 лв.!!! Пилоти с 20 часа полет на година да ли са конкурентни в бой ?
20
19
 
0
 
! Отговори
НАТО преди 8 години
От двата танка малките тролчета на *** напълниха ушанките, представям си как ще започнат да *** като настъпани жаби ако закупиме самолети.
19
0
 
12
 
! Отговори
ШИШО преди 8 години
МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА НАЙ-ЛУКСОЗНИТЕ НЕМСКИ МАШИНИ ,ЗА ДА СЕ ВОЗЯТ С ТЯХ ,ПЪК НЕ МОГАТ ДА КУПЯТ НЯКОЛКО САМОЛЕТА ,ЗАЩОТО КАКВО ГИ Е..Е НАЛИ НЯМА ДА СЕ ВОЗЯТ В ТЯХ ЗА КАКВО СА ИМ ! КМЕТОВЕ НА СЕЛЦА СИ КУПУВАТ infinity ПЪК НИЕ НЯМАМ ПАРИ ЗА 4-5 ИЗТРЕБИТЕЛЯ ,АМИ НЯМА ЩОТО С-КЛАСАТА Е МНОГО ПАРИ ,ЗА КОЕ ПО-НАПРЕД !
18
0
 
4
 
! Отговори
МИШОЦИ преди 8 години
ЕДНИ ПЛЪХОВЕ СИ ПРАВЯТ,КАКВОТО ИСКАТ,А ЕДНИ МИШКИ СИ ЦЪРКАТ ЛИ ЦЪРКАТ !! СРАМ ЕГАТИ МАЗОХИСТИТЕ СМЕ СИ!!
17
0
 
9
 
! Отговори
НЯМАМ ДУМИ преди 8 години
КАК ГИ ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ОТ 25 ГОДИНИ НЕ МИ Е ЯСНО ! ДАЛИ ТОВА Е ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗВАДКА НА НАС САМИТЕ ИЛИ НАЙ-ДОЛНИТЕ МОШЕНИЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ ПЪК НИЕ СИ МИГАМЕ САМО И СИ ПСУВАМЕ..НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ,ЧЕ НЕ СМЕ ГИ ИЗРИНАЛИ ВСИЧКИТЕ ...