Проверката във ведомството на Иванов – активно мероприятие

Цацаров да обърне внимание, зове Радан Кънев
11
Проверката във ведомството на Иванов – активно мероприятие
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

Като активно мероприятие определи съпредседателят на РБ Радан Кънев обявяването на проверката на прокуратурата в Министерството на правосъдието.

Още по темата

"Много е хубаво да се проверят министерствата и обществените поръчки. Сценарият обаче - измислена публикация във вестник, след това оповестяване, че има проверка, а не резултати, е активно мероприятие на прокуратурата и на определени медии. Това не е за първи път, но се надявам, че Цацаров ще обърне внимание на действията на някои прокурори", коментира той.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че тече проверка, но тя не е насочена срещу правосъдния министър Христо Иванов, а срещу длъжностни лица.

Според Радан Кънев прокуратурата не е пиар агенция в крайна сметка и трябва да се обърне внимание на обвинителите по този въпрос.

Реформаторът смята, че съпротивата е голяма, защото Иванов иска да промени съдебната система.

"Във ВСС са съсредоточени проблемите на съдебната система и нещата, които се опитваме с Христо да променим. Прокуратурата с определени медии са много активни, съпротивата е голяма“, коментира той.

Радан Кънев отрече твърденията на депутата от БДЦ Светлин Танчев, който оглавява парламентарната комисия по европейски въпроси, че Христо Иванов обикаля страните-членки на Шенгенското пространство и ги вербува да не ни приемат в Шенген, докато не се приемат промените в Конституцията.

Танчев твърди, че има тази информация от зам.-шефа на германската комисия по европейските въпроси Хайнц-Йоахим Бархман, с когото Иванов се е срещал скоро.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Гьоте преди 6 години
До АсеновецТи от кой клан на мафията си? От червения или виолетовия?
10
1
 
1
 
! Отговори
Асеновец преди 6 години
Проверка не само във ведомството на Иванов. Проверка в имотната декларация на Борисов, на Радан Кънев и М. Кунева. Проверка на Лукарски и Първанов. ЗАТВОР за ЦВЕТАНОВ
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВСС+Прокуратура Досега при всяко идване на влас на СДС или производните му сменят ВСС. Това стана при идването на влас на Ф.Димитров през 1991 год. , след това от Костов 1997 год. . Най-големите поражения на съдебната система са от Втори адвокатски колектив София.Та явно кои са мафията --- СДС и производните му.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Наблюдател Въпрос:А кой го избра за главен прокурор ? Отговор: Бойко Методиев Борисов & Цветан Цветанов
7
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Ама Р. Кънев какво очаква от Цацаров!? Той доказано е поръчков прокурор!" Конците" му ги дърпа кой......ДПС разбирасе! Я си припомнете как припкаше да изпълнява поръчката "Костинброд"!
6
4
 
5
 
! Отговори
ХА! преди 6 години
ТОЗИ ДРЕБНИЯ ЗА КАКЪВ СИ МИСЛИ ЧЕ ЗАПЛАШВА НАРЕД ЯЯЯЯЯ РАДАНЧО СЕ ПОСПРИ НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ДА ВИ СЕ РАЗПАДНЕ Р.БЛОК ЧЕ ДА ТЕ ПИТАМ С 0.01% КАК ЩЕ ВЛЕЗЕ ПАРТИЯТА ТИ В ПАРЛАМЕНТА
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако проверката не покаже нищо, ПР-ът ще е в полза на министъра. Ами ако покаже нещо?
4
4
 
6
 
! Отговори
вромос преди 6 години
Ето започват с измишльотените. Поставят се лица проверващи да измислят нещо и да ударят човека реформатор. Защо Цацаров не направи проверка на КТБ и на други институции свързани с нея когата откраднаха 4 милиарда лв от джоба на народа ами сега нещо много се е активирал. Не им харесва реформата в съдебната власт и всячески искат да я компрометират. Познати похвати от близкото минало.
3
3
 
6
 
! Отговори
SILENCE преди 6 години
То пък едно рИформиране - само неадекватни приказки. Като не се вързаха от ЕК,"активното мероприятие" им пречи... Извадете от нафталина нЕкожй по-грамотен скеч,бе,мутроиди!
2
3
 
11
 
! Отговори
ВСС+Прокуратура преди 6 години
Статуквото на мафията отвръща на усилието за реформиране с пози на засегнато честолюбие !
1
0
 
12
 
! Отговори
прокурор преди 6 години
Ще ни реформираш а?Сега ще те разнищим.Не искаме да сме зависими ,а да сме не-досегаеми.