Калфин vs Кунева: Битка с корупцията ли? Не, Оруел!

Вицето против принципа "Караш ли два пъти чужда кола - корумпиран си"
7 сеп 2015 10:02,
38
Калфин vs Кунева: Битка с корупцията ли? Не, Оруел!
Снимка: архив Булфото

Проектът на вицепремиера Меглена Кунева за борба с корупцията по високите етажи на властта не е истинска битка, а наподобява творчеството на Оруел. Това обвинение отправи друг вицепремиер – Ивайло Калфин.

Той акцентира на няколко от разпоредбите в закона, който бе отхвърлен от парламента миналата седмица. Според текстовете му, ако някой бъде засечен да кара два пъти чужда кола, това е корупция.

Затвор заради корупция заплашвал и всеки министър, който бил засечен да разговаря с член на регулаторен орган. „Аз се засякох в БНР с председателя на КЕВР Иван Иванов“, каза Калфин пред “Нова телевизия“ и предположи, че ако законът “Кунева“ действал е трябвало да лежи в затвора за това.

Още по темата
Вицето на Първанов протестира и срещу това, че проектът предвиждал да се създаде нов едноличен орган, който да се задейства по анонимни сигнали. Според Калфин това щяло да доведе до нови тефтерчета “Златанов“.

“Това не е борба с корупцията, това е Оруел“, коментира Калфин.

Той се възпротиви и на това, че се създава поредният орган срещу корупцията, въпреки че у нас има вече няколко подобни – спецпрокуратура, спецсъд, БОРКОР и т.н. Според вицепремиера липсва контрол и обществен натиск върху тези институции да работят.

Калфин съобщи, че последният поет ангажимент от България е за приемане на 500 бежанци. Той се обяви срещу намерението на ЕС да изисква страните, които откажат да приемат бежанци по квоти, да заплащат за това. Според вицепремиера един от основните проблеми за интеграцията на бежанците у нас е това, че те пристигат тук без документи.

Министърът на социалната политика съобщи, че в момента се подготвя наредба за привличане на чужденци в ай ти сектора, които ще получават заплати три пъти по-високи от средната в страната. Според него по този начин ще се въздейства на пазара на труда, който продължавал да държи ниски заплатите у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Наглост и безочие преди 8 години
Ще използвам и турцизъм - ***.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калфин, като каза за карането на чужди коли, 90% от депутатите карат чужди коли. Едните назаем от приятели, други - от фирми... и така 4 години. това ако не е корупция, какво е ?
18
0
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Поредната демагогия от страна на властолюбците от АБВ...
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 4-5 месеца френският посланик сподели пред една от телевизиите, че българската съдебна система е по-добра от френската, като запис на закони. Направете си изводите. Ние и сега си ги имаме законите. Нямаме хора, които да ги налагат, и такива, които да ги изпълняват. Кавито и закони да се копират, все там. Хората са същите, и пак ще има корупция и лоши практики. Хората трябва да се "преобразят". Не знаете как? Аз знам, но няма кой да чуе.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Румъния и Италия има действащи антикорупционни закони. Защо ли не се сещат да копират единия, дали защо те са такиваЗашо в статията се говори за БЕЖАНЦИ. У нас МИГРАНТИТЕ навлизат само от Турция и Гърция. В коя от тези страни искат да ги избият. Имаше малък брой младежи БЪЛГАРИ които искаха да избягат от Украйна да не ги вземат войници да воюват там в междуетническия конфликт. Нашето продажно правителство им отказа закрила за да ги накара да воюват за интересите на фашистите от БАНДЕРА и САЩ
15
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Някой виждал ли е Калфин в трамвай,естествено не,какво означава това?
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Битка с корупцията ли?Театър!!!Аз ще предложа закон, пък вие ще го отхвърлите.Да хвърлим прах в очите на хората, че нещо правим и се грижим за избирателя (наужким).
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е все едно вълкът да се самосезира , че дави агнета. И сам да се предаде на ловците.Малееее няма спасение- от 25 г. ни управляват издънки на комунисти и ченгета, комсомолци и апаратчици.
12
0
 
14
 
! Отговори
bad boy преди 8 години
*** шизофренията в това правителство!!! :)))Всеки срещу всеки, но единни за КОКАЛА...
11
0
 
19
 
! Отговори
:) преди 8 години
Имаме правителство от видни "антикомунисти" - Боко - партиен член от 18 годишен и кадър на червената школа в Симеоново, Кунева-Пръмова - снаха на виден комунист, Калфин - без коментар, дебелото Лиле - червена внучка, Вежди - Мултак на годината, Московски (каква фамилийка само) - с баща виден партиен функционер в Плевен и т.н., и т.н. Та тези червени тиквеници ще се борят с корупцията ???? Добре ли сте????????ГЕРБ за 4 години в първия си мандат НИЩО не свършиха, сега 1 година пк НИЩО !
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички политици са избрани от народа по един или друг начин - с гласуване, с негласуване, с корупция, от глупост или незнание, от фанатично заслепение. Дори някой да ни ги е наложил,значи сме малодушни и страхливи, или ***. Това е. Ние сме си такива. Народът ни е такъв. Значи НИЕ трябва да се променим. Не знам как по-разбираемо да го кажа, и не знам защо толкова време нещо толкова очевидно не се проумява.
9
0
 
10
 
! Отговори
:P преди 8 години
Решението е по една Дачия на всички и да се радват...
8
0
 
19
 
! Отговори
българин преди 8 години
Калфин е нагъл корумпиран комунист от бандата на Гоце, Кунева-Пръмова - също, но от друга банда. Нещата стават не по Оруел, а по Кафка. Все пак, тя, от кумова срама, внася закон за борба с корупцията, който, явно, не е съвсем безобиден, защото бандата на Гоце подскача метър от място и дрънка за Оруел. Трябва да се приеме такъв закон.
7
1
 
3
 
! Отговори
Калцин преди 8 години
Калцирани продажни души.както всяка партийна марионетка живеят както има заповядат и се опитват да налагат на нас същото!А заповедите чии са?На най великата група Билдерберг!От три непокътнати държави от тези хищници останаха две!Куба падна.останаха Северна Корея и Иран.Партиите са абсолютни смукачи,да беше само това?Убиват наред,за да угодят на хората,които им плащат и излизат само мазни физиономии по тв да ни разясняват правила,които творят други,те трябвало да ги внедрят!Как?
6
3
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Двама *** си служат с името на Оруел, който пръв описа техния бленуван НОВ СВЕТОВЕН РЕД.Щеше да е много забавно, ако всичко това не беше на наш гръб и за наша сметак !
5
1
 
26
 
! Отговори
Гогата преди 8 години
90 % ОТ ПОЛИТИЦИТЕ СА ЗА ЗАТВОРА !! Не, поне 120%!
4
0
 
10
 
! Отговори
макето преди 8 години
ами тва им е хоби на политиканите гледах го по твного плямпа и нищо не казва
3
1
 
26
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Битка с корупцията във властта не се прави от корумпирани политици. Оставка
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bla bla bla
1
1
 
19
 
! Отговори
румънец преди 8 години
Само приказки