САЩ и Русия да се разберат за Сирия, ЕС само харчи!

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към Брюксел
23 сеп 2015 10:19,
145
САЩ и Русия да се разберат за Сирия, ЕС само харчи!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към Брюксел заради начина, по който се опитва да реши драмата с бежанците. Министър-председателят смята, че само се харчат пари за форуми, от които всички са наясно, че нищо няма да произтече.

В същото време според него и в Брюксел осъзнават, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия, проблемът с бежанците няма да бъде решен.

Още по темата

Днес в Брюксел ще заседава Европейският съвет, в който са поканени лидерите на страните в ЕС, за да се разберат за квотите бежанци, която всяка държава ще приеме. 

Заседанието се провежда след среща на вътрешните министри от ЕС по темата, които не успяха да се разберат. 

"Заминавам с неудовлетворение, вътрешните министри не се разбраха, ще се похарчат пак много пари, върви се по повърхността, търсят се решения, които в никакъв случай не решават проблема", каза Борисов в парламента.

Той припомни, че сме били от първите, готови да приемат 1200 бежанци.

"Но това е едно цунами в Африка, където вълна след вълна ще идват и това няма да го реши. И всички в Брюксел го знаят, но ни събират да си говорим. За нещо, което пак всички знаят, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия, няма да се реши", каза още Борисов. 

Затова той обясни, че отивал с неудоволствие в Брюксел. Премиерът даде да се разбере, че ще заяви същата позиция пред европейските лидери. "Отивам да кажа това, което казвам на вас и то да не се чуе", каза още премиерът. 

Той беше в парламента, за да присъства на председателския съвет на партиите и да ги помоли да подкрепят промените в Конституцията, чието разглеждане започна в пленарната зала.

Борисов и правосъдният министър Христо Иванов се борят за 180 гласа подкрепа за промените, които ще позволят по-бързо задвижване на измененията. При 160 гласа промяната ще е приета, но ще предстои по-бавна процедура на одобрение от депутатите. 

"180 гласа не е сакрално число, но дава възможност по по-бърза писта да вървим", каза Борисов. Той изрази надежда, че партиите са разбрали колко е важно промените в Конституцията да бъдат задвижени и заради това ще дадат подкрепата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
1
 
! Отговори
МИлен преди 8 години
"Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към Брюксел..." . Хахахах смехх. Все едно казах ... - Овции гледайте какъв съм вълк и се зъбя на Брюксел.
83
1
 
3
 
! Отговори
кви пари ,кви 5 евр преди 8 години
конкретно по темата от прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков :focus-news.net/news/2015/09/23/2122243/kremal-rusiya-nyama-da-obsazhda-s-drugi-strani-politicheskite-promeni-v-siriya.html
82
2
 
7
 
! Отговори
гаф след гаф преди 8 години
бат Бойко пак настъпи мотиката Кремъл: Русия няма да обсъжда с други страни политическите промени в СирияРусия никога няма да обсъжда съдбата на Сирия с никого, каза Песков. По този въпрос ще разговаря и ще взема решения само сирийският народ, подчерта той.
81
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Може да му се признае,че е голям манипулатор.Но министрите си нарежда едно и те го изпълняват,пред народеца говори точно обратното и той му вярва.Спомняте ли си как събираше руските пилоти в ковчезите и после Митов току изтърси,че това било хипотетично.На вас като го чувахте да говори да ви приличаше на хипотетично.И сега хитреца много добре знае настроенията на народа към Русия и гледа отново да се измъкне-прави сте избори идват!!!!!!!
80
2
 
12
 
! Отговори
Е, АЙДЕ МАНИ СЕ БОКО преди 8 години
МНОГО Е СТРАШНО ДА ТЕ РЪКОВОДИ, А ОЩЕ ПО - ЛОШО ДА ТЕ УПРАВЛЯВА *** ЧОВЕК КАТО БОКО. ТОЙ Е И ЛЕКО УМСТВЕНО УВРЕДЕН И БЕЗПРОСВЕТЕН, ПОРАДИ КОЕТО Е ОТЛИЧЕН МАНИПУЛАТОР НА ПРОСТОЛЮДИЕТО, ОСНОВНИЯ МУ ЕЛЕКТОРАТ. НИКОГА НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВО ТОЧНО ИСКА ДА КАЖЕ С НИЩОПРИКАЗВАНЕТО СИ. *** ЧОВЕК И ТОВА СИ Е. А НАРОДЪТ Е КАЗАЛ: *** ЧОВЕК, СЛАБА ДЪРЖАВА. Е ТОВА СИ Е БАШ ТАКА. НЯМА КАК ТАКИВА КАТО БОКО ДА СА ВИСШИ РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ И ДА СМЕ ДОБРЕ И КАТО НАЦИЯ И КАТО ДЪРЖАВА.
79
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Борисов, и долу коментиращите са големи специалисти. Е, трябва да се признае на Борисов, че въпреки лошите му методи, той е добре. Може и да го командват по- заможни от него, но и той доста си взе. А вие, мишки, вие като всичко разбирате и давате акъл, вие какво направихте. Заслужавате си живота.
78
14
 
2
 
! Отговори
не преди 8 години
Не на военен съюз с Русия за САЩ и Европа! Накрая Путин ще иска ПОДЯЛБА" ала Сталин 1944" и ОТНОВО ще прилапа бившите източни страни и НЕ само тях! Това му е плана!Да не говорим , че Арабски п-ов е "тресавище" и войните продължават по 20 и повече години-вж.Афганистан- Путин помни..САЩ и Европа по никакъв начин не трябва да се намесват в Сирия, Русия да се оправя сама след сепукото, което си направи нахлувайки там.А защо построи тази голяма джамия в Москва/ Може би и част от арабските страни
77
11
 
3
 
! Отговори
проблем преди 8 години
Проблемът е, че Путин търси ИЗГОДА в непрестанния бежански поток: инакрая ще каже, че ИСКА ОТНОВО РАЗДЕЛЯНЕ на Европа на соц. или Връщане на статуквото от 1945, за да "спрат" бежанците.Струва ми се, че Путин иска да запази Латакия, крайбрежието, като надъхва Асад и ще раздели Сирия на соц.Сирия и "останалото- кучета да го ядат".Освен това с изцепката за "най-голяма джамия" Путин вижда в перспектива "обединение с арабско- мюсюлманския свят за строеж на социализъм" и ПОСТОЯННО изпращане на "бежанци" към Европа- цел дестабилизиране. А УЖ "ликвидиране на ИД" е "песен за глупци"- Путин има полза от
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди време Дянков напляска Русия сега Боко да зашлеви Америка, какъв му е проблема.
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скрий се, бе, мишок.
74
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия прави грешка ако запука исл.халифат да ги остави да ходят в европа бежанците в отговор на санкциите срещу русия европа ще клекне от милиони емигранти
73
8
 
8
 
! Отговори
САУРОН преди 8 години
Никога не съм харесвал ГЕРБ ...но този път Бай Бок е много точен...най-вероятно е пак да са му подсказали ,какво да говори но наистина сметката ни без кръчмарите САЩ и Русия...няма да излязат...уви !
72
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 78ДИКТАТУРА! ДИКТАТУРА настъпи, щастливи членове на Евросъюза. Получихме лъскави и не толкова, дрънкулки от Запада (вместо да си ги изработваме сами - обущари ли нямаме, шивачи и моделиери, дизайнери ли нямаме, стъклари ли, художници ли, архитекти ли, суровини ли нямаме, златна земя ли нямаме, ... а?), но загубихме всичко - работа, гордост, национално достоинство, станахме васали - старата мечта на Франция и Британия за Балканите. Можели сме да пътуваме - с какви пари, бе?
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 103И 10 очи да имаме и десетте да са отворени - все едно, системата предопределя изхода. Нито имаме МАЖОРИТАРЕН ИЗБОР, нито ГРАНИЦА НА ГЛАСУВАЛИТЕ, ПОД КОЯТО ИЗБОРЪТ ДА СЕ СЧИТА НЕВАЛИДЕН, нито реална процедура за ОТЗОВАВАНЕ на депутат, излъгал избирателите си, или станал "НЕЗАВИСИМ", вместо ВЕДНАГА ДА ОСВОБОДИ ПОСТА - никой не го е избирал за независим, и затова оставането му в НС е престъпление (лъжа), пред което обаче, НС и законът съзнателно затварят очи!
70
14
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
Решението на сирийския проблем е десант на турската армия.... и точка.
69
2
 
28
 
! Отговори
Ох боли преди 8 години
Удариха Тиквата в болното място - паричките. Ще трябва да се давааааа....., за Гърция, за бежанците и т.н.А и Русия я няма да налее нещо, южен поток замина, дойде южен човекопотоп, къде си Путин, върни се дай нещо насам, че требват парички.Време е да се излиза от ЕС и НАТО, кой гепил - гепил, иде време за плащане.
68
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 83Та ние и сега официално имаме към 15 000. А неофициално поне още 5-6 000. Вчера в мола на бул. "Стамболийски" - не по-малко от 15 забулени срещнах. До петите завити в черно. Гледат надолу - робини! Върви един с дънки, кълчи тлъсти бедра, а зад него ситнят, заболи нос в пода, двечки - социално убити същества. Нищо против бежанците, но много против културата им, която упорито налагат. Сега привидно кротуват, но като се вкоренят - нас ще интегрират, не ние тях.
67
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
отваряйте си очите на 25 окт после да не пискате по форумите
66
0
 
30
 
! Отговори
ФАЩ преди 8 години
Във ФАЩ са бавноразвиващи се, в Брюкшел почти са умрели. Докато изграждат източен фрон срещу Путин и наливат танкове, артилерия и ракети в България, Румъния и Полша, Путин ги подпука в близкия изток. Сега САЩ ще кажат досвидания на евтиния птрол.
65
2
 
13
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Популизми... Идват избори...