Глас срещу бензин – в сливенско село

Полицията разкри група за купуване на гласове
2
Глас срещу бензин – в сливенско село
Снимка: архив, БулФото

Полицията в Котел е разкрила група, организирала купуване на гласове.

В бензиностанция на територията на сeло Градец е намерен и иззет списък, съдържащ повече от 70 регистрационни номера на МПС.

Срещу всеки номер са посочени литри с гориво и графа за подпис на водача, управлявал автомобила.

Незабавно е уведомена Окръжна прокуратура - Сливен. В хода на разследването полицейските служители установяват, че 41-годишният А.С. от град Сливен е предоставил списъка на собственика на бензиностанцията.

След зареждане на записаните в списъка автомобили не трябвало да се вземат пари от водачите, а те да се подписват в съответната графа.

От проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че предоставеното безвъзмездно гориво е с цел да подпомогне намирането на гласоподаватели, които да упражнят правото си на вот за определена политическа партия. А.С. е обявен за издирване.

Установени са още лица, съпричастни към извършваното престъпление. Бързо досъдебно производство за извършено престъпление против политическите права на гражданите е започнато в РУ-Котел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гласове се купуват, защото го правят политическите партии. Да, същите тези, дето непрекъснато нагло тръбят "купуването и продаването на гласове е престъпление". Само че каквото и разследване да направят - полицейско или журналистическо, няма да видим замесени висшите партийни функционери, които са идеолозите на системата за купуване на гласове. Това е България, тук до истинските виновници за престъпленията никога не се стига.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен срещу бензин, глас там се дава и срещу храна и пътуване. Питайте управителя на Дорис, с име Тодорка. A бащата управител на магазинът в центъра на селото Иван Томов му е името, Томата, така го знаят местните го попитайте за храната.