Плевнелиев от Париж: Всички сме парижани!

Хората във Франция знаят как да живеят заедно, рече той
Обновена: 16 ное 2015 14:30 | 16 ное 2015 14:30,
270
Плевнелиев от Париж: Всички сме парижани!
Снимка: Пресцентър на президента

"Ние всички сме парижани!", обяви и президентът Росен Плевнелиев от френската столица, където откри Лидерския форум на Организацията на Обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО).

Двудневната среща започна днес в рамките на 38-ата Генерална конференция на ЮНЕСКО. Форумът е посветен на 70-ата годишнина от създаването на организацията.

"Трябваше да се съберем по хубав повод - 70 години ЮНЕСКО. Вместо това моментът е тъжен след терористичните атаки във френската столица", каза Плевнелиев, цитиран от БТА.

Още по темата

Президентът обаче припомни, че парижани са хора, които знаят как да живеят заедно, независимо от раса, етнос и религия, водени от принципите за свобода, равенство и братство.

"Преживяла две световни войни, обединена Европа е способна да застане начело на единни международни усилия за противодействие на екстремизма", каза той. Българският държавен глава обясни и че след атентатите е нужна повече, а не по-малко интеграция. Плевнелиев подложи на критики опитите на популистки и националистически партии да използват атентатите в Париж за свои собствени цели.

Президентът акцентира на важната роля на организацията за противодействие на екстремизма и тероризма.

"ЮНЕСКО 70 години изгражда мир в умовете на хората", каза още Плевнелиев.

Той обяви конфликтът в Сирия за водещо предизвикателство пред международната общност пет години след избухването му. Президентът изрази съжаление, че стотици хиляди сирийски деца предприемат рисковани опити да достигнат Европа през Средиземно море, вместо да ходят на училище.

"Тези хора търсят само човешко достойнство", каза още Росен Плевнелиев. Той отново предупреди, че не надигането на националистически настроения, а толерантността и демокрацията са решението.

Българският президент говори първи на Лидерския форум поради разместване в програмата, наложено от трагичните събития в Париж през последните дни. Заради атентатите част от държавните и правителствените ръководители, които трябваше да участват в срещата, отмениха посещенията си.

Росен Плевнелиев бе посрещнат на входа на ЮНЕСКО от генералния директор на организацията Ирина Бокова. Двамата проведоха кратка среща преди откриването на форума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роска, щом си парижанин, остани си в Париж и повече не се връщай в България.
77
0
 
20
 
! Отговори
маде ин Булгариа преди 8 години
Всички сме парижани, Плелелев, само ти си провинциалист. Не само в географския смисъл!
76
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Резултатите от толерантността и интеграцията са видими особено през последните 10 месеца в Париж. Всички замесени са камилари, всички крещят Аллах Акбар и всичките са нетолерантни към европейците. Росен е завършен топ
75
0
 
14
 
! Отговори
Парижка шърла ебльо преди 8 години
Който дава повече. Аз един зadnik имам.Това е.
74
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевньо,ела си върни БГ паспорта и си заминавай.Ако искаш ставай парижанин,ако искаш ставай албанец или нигериец.Ти никога не си се чувствал българин.Предател!Как го избрахме тоя,имаме голям грях към дедите си и децата си.
73
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз пък не съм
72
0
 
8
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
Предците ни са били природно интилигентни явно сега нещо ни пречи а за париж трагедия за която със сигорност знаеха много хора от върха няма начин както знаят за оная държава с многото диаманти а народа й няма хляб намериха група *** да си разпределят сирия и ирак обаче тоя път сгазиха лука както казвали предците ни на по тарикатите
71
0
 
24
 
! Отговори
без хабер преди 8 години
Плевелът е духовния терорист, който с безхаберието си подлага да разложение българската нация.
70
0
 
23
 
! Отговори
K преди 8 години
Как един път не си защити народа бе предател? Как един път като мъж не се изправи пред тия ***. Щом искаш бъди си Парижанин или какъвто си щеш, едно е ясно НЕ СИ БЪЛГАРИН!!!
69
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шарл де Гол: БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е ЛЮЛКАТА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ 1962 г.***Франсоа Митеран : БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА НАШАТА ПЛАНЕТА.плевнелиев : "Всички сме парижани."
68
0
 
21
 
! Отговори
жу сюи bg pensioner преди 8 години
жу сюи български пенсионер с 340 BGN =150Euro пенсия. Сложих си на туитъра френския флаг. Защо ХОланд и французите не ми съчувстват на бавната смърт в мизерия, на която съм обречен? На емигрантите бг. държавата дава издръжка по 1200 лв. месечно, а на мен 340? Не съм ли достоен, Г-н Президент ХОланд на съчувствие. То е ясно, че българския прецедент никак не ми съчувства, а направо си ме убива....поне вие г-н ХОланд проявете малко еквивалентност в съчувствието.
67
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Плевнелиев беше българин, нямаше да го допуснат да стане български президент. Ние сме окупирана страна.
66
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев ахрянин ли е?
65
0
 
26
 
! Отговори
нов световен рекорд преди 8 години
Включете ***, когато плевела прави изявление. Очаква се нов Световен рекорд!
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След всичкият рев по медиите три ден за Париж,колко ли неща прокараха управляващите и никой не разбра.
63
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ирландската пастирка зове овцете да бъдат толерантни към вълка в кошарата.
62
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
роско-махай се!отивай във Франция или ФАЩ и ни освободи от присъствието си!!!
61
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти си една ***,която няма право да говори от името на България.Ако наистина си парижанин,остани си в Париж ,моля те.Не си дивай тук,че българският народ не може да те диша.
60
0
 
18
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
РокиГея кърти... :)) Шарлита няма ли вече? Всички парижани?!... :))Роки, утре да не станем всички украинци, че и там мира е много лабав? :))
59
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Президентът обаче припомни, че парижани са хора, които знаят как да живеят заедно, независимо от раса, етнос и религия, водени от принципите за свобода, равенство и братство."Да, видно, че в Париж различните етноси и религии знаят как да живеят заедно. Не обръщайте внимание на атентатите с викове Аллах Акбар, отровете им водата и храната, бийте се с неверниците където ги намерите. Важното е да сме толерантни към тях, нали Роска?