Плевнелиев от Париж: Всички сме парижани!

Хората във Франция знаят как да живеят заедно, рече той
Обновена: 16 ное 2015 14:30 | 16 ное 2015 14:30,
270
Плевнелиев от Париж: Всички сме парижани!
Снимка: Пресцентър на президента

"Ние всички сме парижани!", обяви и президентът Росен Плевнелиев от френската столица, където откри Лидерския форум на Организацията на Обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО).

Двудневната среща започна днес в рамките на 38-ата Генерална конференция на ЮНЕСКО. Форумът е посветен на 70-ата годишнина от създаването на организацията.

"Трябваше да се съберем по хубав повод - 70 години ЮНЕСКО. Вместо това моментът е тъжен след терористичните атаки във френската столица", каза Плевнелиев, цитиран от БТА.

Още по темата

Президентът обаче припомни, че парижани са хора, които знаят как да живеят заедно, независимо от раса, етнос и религия, водени от принципите за свобода, равенство и братство.

"Преживяла две световни войни, обединена Европа е способна да застане начело на единни международни усилия за противодействие на екстремизма", каза той. Българският държавен глава обясни и че след атентатите е нужна повече, а не по-малко интеграция. Плевнелиев подложи на критики опитите на популистки и националистически партии да използват атентатите в Париж за свои собствени цели.

Президентът акцентира на важната роля на организацията за противодействие на екстремизма и тероризма.

"ЮНЕСКО 70 години изгражда мир в умовете на хората", каза още Плевнелиев.

Той обяви конфликтът в Сирия за водещо предизвикателство пред международната общност пет години след избухването му. Президентът изрази съжаление, че стотици хиляди сирийски деца предприемат рисковани опити да достигнат Европа през Средиземно море, вместо да ходят на училище.

"Тези хора търсят само човешко достойнство", каза още Росен Плевнелиев. Той отново предупреди, че не надигането на националистически настроения, а толерантността и демокрацията са решението.

Българският президент говори първи на Лидерския форум поради разместване в програмата, наложено от трагичните събития в Париж през последните дни. Заради атентатите част от държавните и правителствените ръководители, които трябваше да участват в срещата, отмениха посещенията си.

Росен Плевнелиев бе посрещнат на входа на ЮНЕСКО от генералния директор на организацията Ирина Бокова. Двамата проведоха кратка среща преди откриването на форума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хубава реч са му написали на мишка във Вашингтон
57
1
 
10
 
! Отговори
До единия българин преди 8 години
А при боико същото с една разликаА СИ ГЪКНАЛ И СИ ЖИВ ТРУПда преведа ли
56
0
 
37
 
! Отговори
аз съм българин преди 8 години
АЗ НЕ СЪМ ПАРИЖАНИН!Аз съм българин и като такъв съм против терористичните атентати и хилядите жертви,както в Париж така и в Турция,Ирак,Иран и къде ли е още.Аз съм против свалянето на пътнически самолети и взривяването на бомби сред невинни хора.И не говори от мое име Плевньо,аз не съм парижанин.Парижани не станаха българи след взрива в Сарафово,те даже не го отразиха.А сега от три дена нон-стоп всички медии само за това говорят.Толкова сте изкуствени и платени всички,че ми се драйфа от вас.
55
0
 
28
 
! Отговори
katia преди 8 години
НЕ!НЕ СМЕ ПАРИЖАНИ!БЪЛГАРИ СМЕ!Българи който нямат доходи да лекуват децата си,Българи който нямат доходи до помагат на възрастните си родители,Българи който нямат доходи до отидат поне веднъж годишно на почивка.Българи който работят за по 200-250Евро,Българи който НЕ МОГЪТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ НИЩ0 .НЕ!НЕ СМЕ ПАРИЖАНИ.БЪЛГАРИ СМЕ.НЕ СЕ МОЛЯ ЗА ПАРИЖ!МОЛЯ СЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА БЪЛГАРИЯ!ПАРИЖ ЩЕ СЕ ОПРАВИ,НО НИЕ НИКОГА!
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако тоя е парижанин, аз не искам да му бера срамът и аз да съм парижанин като него.
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не Плевнелиев е ***, ние сме ***, че го търпим да ни представлява!
52
13
 
4
 
! Отговори
един БЪЛГАРИН преди 8 години
ЛУКАНОВ = ПРАЗНИ МАГАЗИНИ, ГЛАД_____Ф А Л И Т НА ДЪРЖАВАТА !!!ВИДЕНОВ = КРАЖБА НА ВСИЧКИ СПЕСТЯВАНИЯ НА ХОРАТА,ФАЛИТ БАНКИ, 7 $ ЗАПЛАТИ, ПИРАМИДИ, МУТРИ______Ф А Л И Т НА ДЪРЖАВАТА!!!СТАНИШЕВ = ГРАБЕЖИ И СПИРАНЕ НА ВСИЧКИ ЕВРОФОНДОВЕ !!!ОРЕХА = СПИРАНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ, К.Т.Б_____Ф А Л И Т!!!МИКОВ =...............ИСКАМ ВСИЧКИ БСП ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ДА ЗАПЪЛНЯТ ТОЧКИТ СЛЕД МИКОВ, БЪДЕТЕ КРЕАТИВНИ МОЛЯ. ЧАКАМ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-ИНТЕРЕСНИ И ОРИГИНАЛНИ ОТГОВОРИ???ВЪПРОСЪТ МИ Е СЕРИОЗЕН!!!
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В предишния си живот бях ирландска пастирка, в сегашния съм парижанин... Значи в следващия си живот може да съм българин.
50
0
 
37
 
! Отговори
Феб преди 8 години
Видях го да реве като бабичка пред френското посолство, но една сълза не пророни за руските деца в самолета свален от ИД над Египет. Защо не стана московчанин. Нима вече делим жертвите тероризма на европейски и руски. Долен ДВУЛИЧНИК.Поклон пред всички жертви на тероризма
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да сме парижани невини хора плащат прищевките на лицемерите буржоазията не си е заминала сменила си е дрешките '' да би мирно седял чудо не би видял,, са казали предците български а те са прокопсали
48
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Плевнелиев от Париж: Всички сме парижани!"За пореден път потвърди съмненията ми, че е всичко друго, но не и българин.
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от къде го намериха тоя бее, реве все едно са му пропаднали офшорките,това не е солидарност а е *** отизъм
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей-значи *** може да бъдат от който си искат град...Голям срам е днескашния ден за всеки българин...Ужас...
45
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парижанин бил? Парижанин ли беше, когато същите тия ги събирахте на семинари? Парижанин ли беше, когато ги подкрепяхте, когато им доставяхте българско оръжие?
44
0
 
13
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ ВАРНА преди 8 години
Османската империя с цели орди и еничарски корпуси не превзе Европа, но в крайна сметка Европа ще падне в ръцете на много по страшни хора. И никой няма намерение да спре това безумие. Само бла бла бла.
43
0
 
11
 
! Отговори
Ботев преди 8 години
аз не съм парижанин. дгд парижаните и др. френски поематели. не ми дреме за тях долните бейове с "г".аз съм си българче и ме интересува да е наред у БГ-то
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм българка. Съчувствам на жертвите,но не съм парижанка.
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кървавата баня в Петък показа как парижани знаят да живеят заедно независимо от раса, етност и религия, водени от принципите за свобода равенство и братство, Абе и-ди-от, *** ти върти по инерция ! Какво братство и равенство може да имаш с един който нито ти е брат нито ти е равен ? Християнска Европа е в последната си война с мюсюлманите !! Доверието в друговерец е първата жертва на всяка война !!!
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците имат Путин ние Пизда
39
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев от Париж: Аз съм безродник, натегач и покорен слуга!