Плевнелиев от Париж: Всички сме парижани!

Хората във Франция знаят как да живеят заедно, рече той
Обновена: 16 ное 2015 14:30 | 16 ное 2015 14:30,
270
Плевнелиев от Париж: Всички сме парижани!
Снимка: Пресцентър на президента

"Ние всички сме парижани!", обяви и президентът Росен Плевнелиев от френската столица, където откри Лидерския форум на Организацията на Обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО).

Двудневната среща започна днес в рамките на 38-ата Генерална конференция на ЮНЕСКО. Форумът е посветен на 70-ата годишнина от създаването на организацията.

"Трябваше да се съберем по хубав повод - 70 години ЮНЕСКО. Вместо това моментът е тъжен след терористичните атаки във френската столица", каза Плевнелиев, цитиран от БТА.

Още по темата

Президентът обаче припомни, че парижани са хора, които знаят как да живеят заедно, независимо от раса, етнос и религия, водени от принципите за свобода, равенство и братство.

"Преживяла две световни войни, обединена Европа е способна да застане начело на единни международни усилия за противодействие на екстремизма", каза той. Българският държавен глава обясни и че след атентатите е нужна повече, а не по-малко интеграция. Плевнелиев подложи на критики опитите на популистки и националистически партии да използват атентатите в Париж за свои собствени цели.

Президентът акцентира на важната роля на организацията за противодействие на екстремизма и тероризма.

"ЮНЕСКО 70 години изгражда мир в умовете на хората", каза още Плевнелиев.

Той обяви конфликтът в Сирия за водещо предизвикателство пред международната общност пет години след избухването му. Президентът изрази съжаление, че стотици хиляди сирийски деца предприемат рисковани опити да достигнат Европа през Средиземно море, вместо да ходят на училище.

"Тези хора търсят само човешко достойнство", каза още Росен Плевнелиев. Той отново предупреди, че не надигането на националистически настроения, а толерантността и демокрацията са решението.

Българският президент говори първи на Лидерския форум поради разместване в програмата, наложено от трагичните събития в Париж през последните дни. Заради атентатите част от държавните и правителствените ръководители, които трябваше да участват в срещата, отмениха посещенията си.

Росен Плевнелиев бе посрещнат на входа на ЮНЕСКО от генералния директор на организацията Ирина Бокова. Двамата проведоха кратка среща преди откриването на форума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
29
 
! Отговори
ат преди 8 години
Тоя ще бие Пената по най-много глупости казани пред публика
97
1
 
18
 
! Отговори
Аз преди 8 години
кааъв парижанин, глупав американски г..лизец! защо пренебрегвате другите жертви от терора? много важно, че са "французи". ако им се връща за Алжир, много ще има да плачат, и тогава пак ли ще си французин?
96
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой ще съчувства на българския народ, чието положение е по-плачевно от това на бежанците. И с чии пари е посетил президента Париж? Въпросът е резонен защото 50 процента от българския народ си брои стотинките за хляб, мляко и хапчета.
95
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Плевнелиев от Париж: Всички сме парижани!"---Тоя нашият *** на Кенеди ли се прави?"Ich bin ein Berliner!" - беше казал президентът при посещението си в Западен Берлин 26 юни 1963 г.(Аз съм берлинчанин!)
94
0
 
9
 
! Отговори
666 преди 8 години
Голям *** нашия чохлю, импиичмънт си направи
93
0
 
20
 
! Отговори
скърбящ по БГ преди 8 години
Пък ли този имбесил ?
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
No Mercy!!!!!
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напоследък човек или е сириец или е парижанин.
90
0
 
33
 
! Отговори
Ако може преди 8 години
Г-н Росен, може ли като се върнете от Париджи, да вземете малко да посъчувствате на българите от Лясковец, Видин, Кулата, Радомир.... въпреки, че Вие сте парижанин. Малко така съчувствие между парижанин и лясковчанин да има, ако може. Ако може да има малко съчувствие от ваша страна към българския народ. Разбираме, че сте парижанин, но се водите български президент (защо ли?) Вие сте първа категория парижаниете, ни от Лясковец сме втора категория, ама така ако може, в името на либерте и егалите
89
0
 
29
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Защо западноевропейците не са така толерантни с финанси към по-бедните страни на съюза? А са толерантни към хора които ги мразят и взривяват? Колко пенсионера ше се нахранят и колко деца ще се облекат и пратяъ да учат ако тези средства се дадат на собствените хора, а не на бежанци.
88
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ele li 4infeto Raikov poslanika v rim komunisksta Bokuva i mn Dr ot bkp koito ostanaha Po mestata si ot jivkovo vreme do sega mi Hora komunjagi
87
1
 
37
 
! Отговори
ричи б преди 8 години
Аз не съм! Не съм, защото не приемам френската хуманност, не приемам френската толерантност, не приемам френското налагане на гейовете, не приемам френските паради на хомосексуалистите! Не приемам приемането на мюсюлманската ***, за да я "интегрираме". Каквото повикало-такова се обадило! Ако си сложиш таралеж в гащите-какво очакваш- да те гали по дупето ли? След Шарли Ебдо- още таралежи в гащите си пъхаха французите и сега-объркани и изненадани.Ми внесете още мюсюлмани, па чакайте мир!
86
1
 
24
 
! Отговори
1 преди 8 години
др.комсомолски е парижанин,но с къща на остров Халкидики.
85
4
 
20
 
! Отговори
лол преди 8 години
Волен - президент, няма да зависи нищо от него, но поне няма да говори толерастки глупости.
84
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не съм парижанин, а БЪЛГАРИН. Повече интеграция вика Президента, аз не съм съгласен. Не искам нито в България, нито в Европа, нито където и да е било хора с промите мозъци, готови да се взривят в името на някой вяра. С интеграция, съпричастност и толерантност не става, трябва си сила - от друго не разбират.
83
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдaaa, зa теб всички знaем , че си пaрижaнин щото имaш тaм имение aмa зa нaс не съм сигурен !!!!!!!
82
0
 
37
 
! Отговори
Миa преди 8 години
Нямa ли кой дa зaбрaни нa този човек дa се изкaзвa и дa ни излaгa по цял Свят ? Не можaх и дa рaзберa също кaк товa недорaзумение си изкaрa мaндaтa?!
81
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев, ти не си Парижянин, ти си един български л*ач.
80
3
 
23
 
! Отговори
хуец преди 8 години
Не знам какво да кажа?Не знам.Всички който познавам с това име, Росен, са помаци.Помаците, да ви кажа честно, са много кофти пичове.Мани, мани.Да не ти в къщата.
79
0
 
35
 
! Отговори
Удивително преди 8 години
Нима е парижанин? Аз мислех, че е българин от Гоце Делчевско ...след като е български президент...Като е парижанин да си оди в Пари и без друга за пари "стана "парижанин"!