Камерън показвал клипчета в Брюксел от визитата у нас

Борисов: С Меркел се разбираме, защото сме дисциплинирани и стабилни
Обновена: 3 яну 2016 12:17 | 3 яну 2016 09:53, Веселина Йорданова
251
Камерън показвал клипчета в Брюксел от визитата у нас
Снимка: Facebook

Посещението на Дейвид Камерън у нас е голяма реклама за свършеното в България, казва премиерът Бойко Борисов в интервюто за "Труд", в което коментира и отношенията си с големите европейски лидери.

Още по темата
По думите му Великобритания не се е славила с топли чувства към България и затова някак си британските премиери са ни заобикаляли.

"С Дейвид толкова години работим в Брюксел и сме си говорили много пъти за нашия регион, за Изтока, за бившите социалистически държави, и винаги сме стигали до извода, че те не ни познават добре", допълва премиерът.

По думите на Борисов с идването си у нас британският премиер е имал възможност да види не само нашите традиции и нестинарите, на които много се радвал.

"Видя при какви трудни условия и в пек, и в зима, българските граничари, полицаи, жандармеристи изпълняват тази си функция да пазят шенгенската граница. Видя колко средства държавата е вложила за това. Аз разбира се благодарих в Брюксел пред колегите – той разказа на всички, беше си направил и клипчета в телефона си от посещението, от това, което вижда, и беше действително една голяма реклама за свършеното от България“, коментира министър-председателят.

Борисов карал джипката, а Камерън бил на предната седалка до него. "И тогава британските служби се отказаха да се занимават с нашата сигурност“, разясни още той.

Борисов благодарил на Камерън, че се съгласил да станат в 4 часа през нощта, за да отидат до Бургас и Елхово.

"Българинът казва: ръка да пипне, око да види. Ами след като видя и усети колко е трудно това, разказа в Брюксел на колегите, че се справяме прекрасно, нямаше иначе да може да го произнесе на глас. Винаги имат резерви към Изтока, към бившия соцлагер. Но мисля, че с подобни визити на място те се убеждават в това, че се справяме добре“, смята премиерът.

Борисов казва още, че има пълно съдействие от ЕК за газовия хъб "Балкан“. В самолета той показал скиците и чертежите на британския си колега.

"На следващия ден той направи връзка с неговия газов специалист на Томислав Дончев, за да огледа всеки детайл. Говорили сме го това и с Франсоа Оланд – имам пълната му подкрепа. С канцлера Меркел – тя и декларира на Европейския съвет, че подкрепя България. Ние не сме като Орешарски – подпише договор с Южен поток и да отиде в Брюксел да каже: Не съм подписвал“, допълва Борисов.

Според премиера чудесните му отношения с германския канцлер Ангела Меркел се дължат на това, че сме дисциплинарана държава, прогнозируема, стабилна.

"Експертите ни работят добре в много сфери. Аз от нейно име не мога да давам оценка, но фактът, че беше в България и винаги правим срещи на четири очи преди или след Съвет, което е 30 минути, все едно си на държавно посещение. Последният път бяхме в библиотеката в Брюксел. Имаш възможност да те изслушат по всички теми, които те интересуват. Това не се прави за всеки", разясни Борисов.

Затова сме на второ място по усвояемост на еврофондовете, затова успяхме да намалим реално безработицата, да се увеличат спестяванията, а и потреблението се вдигна доста в последните дни и месеци. 3% ръст на икономиката. 2,854 млрд. лв. сме събрали повече от 2014 г.“, казва още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
2
 
! Отговори
аз съм преди 8 години
Боко казал на Хитлер и Камерата неможем ли всички от България да се преселим при вас?
166
2
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Те сега заради тези "клипчета" в Германия налагат такси на новозакупените APPLE от 5 до 7 евро.
165
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле ..е..е колко е сложен червения *** . Търпяхте 35 години бай Тошо без образование и неграмотен овчар , но нали си е от вашите е много умен . Целуваше Леонид Брежнев по устата и му миеше краката , ама той не е *** .
164
3
 
14
 
! Отговори
Borisow преди 8 години
е опасен с нарцисизма си. Вярно, че е простодушен, ама нарцисизма му е много опасен.
163
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Венелин--218;Смееха се на простотиите на Правешкия Тошо ама вие си го обичахте.
162
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен--198;Русия е виновна за ПСВ и ВСВ. Тя започнаВСВ още 1920 г като нападна Полша , но те взеха че я набиха.Кой подписа ПАКТА?След ВСВ не демобилизира военовремената си Армия.1948 г Блокира Зап. Берлин.1949 взриви Атом. Бомба открадната от САЩ . 1950 г Започна Корейската война. 1953 смачка ГДР,1956 г смачка Унгария ,1968 смачка Чехич . 1964 г по заповед на Хрушчов стреляха по протестиращи работници , 1979 г Инвазия в Афганистан --10 г. А сега в Сирия. Грузия и Украйнаи др.
161
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Odysseus--195;Като беше толкова хубав комунизЪма защо си го развалихте? Кой бяга от хубавото? От 90% собственици направихте 100% наемни работници. 3 пъти сменяхте парите за да погасяте инфлация.Затворихте границите за да не бягат от "комунистическия рай".В граничните райони се ходеше с ОТКРИТ ЛИСТ.Оставихте десетки милиарди външен и вътрешен дълг. Луканов обяви ФАЛИТ на Б--я.Мъчно ви е за властчицата.
160
3
 
19
 
! Отговори
да преди 8 години
3 милиарда бюджетен дефицит годишно, 21 милиарда нов дълг - ами не знам, не виждам къде се правят инвестиции за растеж. А този все се исказва , не сме стабилни, мафията е основния източник на доходи- ставаме като африканските държав. Ей, този Борисов много ме дразни.
159
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КарлсонBravo!!!!
158
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не на Камърън трябва да си благодарен ами на Ердоган щото той ако ти пусне стотина хиляди наведнъж и картечари да имаш- спукана и е работата на държавата.
157
1
 
12
 
! Отговори
БГ парадокси преди 8 години
Извини ме, но твоите проблеми са свързани с наркопласьорите в училищата, което няма как да ги разрешиш / сам /ако си обикновен граждонин на БГ, а този с власт, т.с Тиквонии Банкянски - ББ Манекенката/Компаньонка/ проблемите му са с кой да се снима, ка да е хахо-хихо в кръчмата с некой от чуждестранните представители на държавна издръжка!
156
2
 
17
 
! Отговори
местя преди 8 години
го. Имам си проблеми и не ми е до това, че този *** се снима с някаква бабичка, дето пусна бежанци и терористи в Европа. А проблемите ми са с детето ми - в училищата е пълно с наркопласъори, а тази гнусна мутра- олизана и засмяна ми идва да я ......децата ни загиват, а този голям праз - снимал се с някава бабушкера.
155
2
 
19
 
! Отговори
BGN преди 8 години
Новата 2016г, със старите простотии на Кралицата Слънце, Той най- най от всички !!!
154
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък ще Ви покажа моите клипове на плажа Копокабана
153
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама българските журналисти спят дълбоко-нали са на хранилката-хахаха
152
2
 
10
 
! Отговори
Маймуната преди 8 години
Филма се казваше ,,Мисия Лондон"този път ще бъде ,,Мисия София",всъщност английските журналисти вече може би разследват къде е бил истинският Камерън в този момент
151
1
 
14
 
! Отговори
Огнеоходец преди 8 години
До без грешкаСтрахливцът *** Тиквоний Банкянски бяха от огън! А сега и това му препишете както и титлите, че ходи по огън та да е пълен фалшън и лъжата в таз територия БГ! Иначе дайте снимки и клипове да видим дебелакът който се снишава при бури / скандалът Догон-Местан/ как точно ходел по огин!
150
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тогава у нас дали е бил истинския Камерън или като на оня българския филм комедия някои играе ролята на кралицата в българското посолство?
149
0
 
13
 
! Отговори
haha преди 8 години
До OdysseusРусия беше тази която последно напада суверенни държави спрвака Грузия и Украйна______________________________________________________________________________Пак льжеш и пак знаеш 4е льжеш. Абе смотльо нали знаеш 4е интернет пази информацията, що пак се набутваш между шамарите а??? Сорос нема да ти плати за тьпа пропаганда която дефакто се преврьща в анти-пропаганда. никой нема да ви верва бе сорос.4е.....
148
1
 
9
 
! Отговори
без грешка преди 8 години
Борисов е ходил бос по жарава, за да покаже на Камерон какво е нестинарство? Правилно ли съм разбрал?