И ние да си направим референдум за бежанците!

Всеки има право да реши иска ли да има бежанци в държавата му
26 юли 2016 14:02, Василия Пейчева
40
И ние да си направим референдум за бежанците!
Снимка: Архив Reuters

В европейски мащаб всяка национална държава трябва да се допита до своите граждани. Брюксел е безпомощен, защото група бюрократи взимат решения за сметка на всички народи в европейските страни. Не би могло да има мир и разбирателство между Брюксел и европейските народи, ако този модел продължи да съществува.

Това каза Лидия Делирадева от Българския съюз за директна демокрация в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Трябва да адмирираме усилията на унгарската власт да спази изконното човешко право на глас, каза Делирадева във връзка с референдума за приемане на бежанци, който ще се проведе на 2 октомври в Унгария. Според Делирадева България също трябва да проведе референдум, но не при тези условия, които съществуват сега в нашето законодателство.

"Законът за прякото участие трябва да бъде променен и да бъдат включени гражданите в решенията на властта чрез референдум", посочи Делирадева в ефир. "Право на всеки гражданин е да реши дали иска в държавата му да бъдат допускани бежанци, дали иска да се съобразява с квотите, наложени от Европейския съюз (ЕС). Това нещо трябва да бъде казано от всеки един от нас, а не взето като решение от комисии", подчерта тя.

"Ако българският народ не се обърне към директната демокрация, той ще бъде принуден да изпълнява каквото му каже Брюксел", каза още Делирадева.

Бившият конституционен съдия Георги Марков се включи по телефона.

"Унгария има изключителен държавник, както и останалите страни от Вишеградската четворка. Всичко, което те казаха излезе вярно - днес нас в Европа ни колят, изнасилват, взривяват и застрелват. Една орда от ислямисти, която беше допусната от западноевропейските лидери да мине през всички граници на европейските държави, незачитайки реда и законността", коментира Марков.

"Затова на 2 октомври унгарският народ ще си каже думата по това дали е възможно Европейската комисия, без съгласието на унгарския парламент, задължително да заселва в Унгария мигранти", посочи той.

"Унгария отвсякъде затвори своята граница. В момент 150 мигранти лежат на сръбско-унгарската граница и правят гладна стачка. Защо не се наредят на унгарското КПП, да представят паспортите си, да поискат убежище?", запита Георги Марков. "Германия и Франция сами са си виновни със своята политика. Германците допуснаха милион и сто хиляди да навлязат на тяхната територия. Едно от безумията на Меркел и на Европейската комисия беше това Турция да ни пази - една страна, в която армията е разделена и се тресе от тежки атентати", настоя бившият конституционен съдия.

"Според мен турският президент Реджеп Ердоган използва тези бежанци като разменна монета при договаряне с ЕС за членството", каза още Делирадева. "Толерантността и на българите, и на всички европейските народи не бива да граничи с глупост. В тази връзка трябва да видим какви хора се представят за бежанци. Хора, които стачкуват, за да преминат от една граница в друга и да стигнат до Германия, за да получават там помощи, не са хора, бягащи от войната. Какви са тези млади, здрави, прави мъже, които пресичат границата на тълпи без документи? Това не са бежанци, а икономически мигранти", заяви тя.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
До DDR преди 5 години
Някои от нещата, които предлагаш, са много разумни, с други не мога да се съглася - например, ако лиши от право на глас хората над 60-63 г., ти им отнемаш възможността да се погрижат за онова, което са създали. 18-годишните, гласувайки за първи път, подхождат към това начинание като готованци - определят бъдещето на нещо, създадено от друг, без да имат житейски и всякакъв друг опит.Образователен ценз трябва задължително да се въведе, както и забрана да гласуват хора с ментални проблеми.
22
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Щом е тази лакейска дисциплина да се говори за референдуми, без да се споменава думата "евреи"?! може и да има референдуми, те с нищо не пречат. Може да се уредят така, че както гласуваме с 98% против бежанците, се обявява че сме 48%. Ако много държим това 98% да си е написано като наша воля и в същото време внимаваме да не кажем случайно думата "евреи", ще ни дадат това пълно единодушие, като ще обявят че с 98% България става ислямска република.
21
3
 
0
 
! Отговори
DDR преди 5 години
Виждам, че са ви интересни моите идеи за референдуми, затова няма да ви разочаровам. Ето следващата порция:1. Трабва ли пенсионерите да имат право на глас (да определят бъдещето на внуците си)2. Трябва ли да се въведе горно възрастово ограничение за упражняването на право на глас3. Трябва ли безработните да имат право на глас.4. Трябва ли да се въведе имотен ценз за правото на глас 9ами видяхме гладни хора как гласуват за кебапчета)След малко още ще има.
20
1
 
2
 
! Отговори
До “Мръсна дума“ преди 5 години
Ако можеш да измислиш нещо по-ефективно - предложи го.Не мисля, че примирено трябва да търпим резултатите от безумния експеримент на Т.Ж., относно който експертите от БАН казват, че бил направен по неясни причини. Днес виждаме, че причините са ясни - след като видяха на дело какъв беше за България резултатът от увеличаването на населението й с 5% чрез внасянето и толерирането на етнос, чиито ценности и културни традиции са коренно различни, сега по същия модел искат да унищожат Европа!
19
8
 
2
 
! Отговори
DDR преди 5 години
Още идеи за референдуми:1.Трябва ли да се глобяват българските граждани почиващи в чужбина.2.Българите живеещи извън България предатели ли са или да3.Може ли да бъде българин някой само заради това, че той сам се чувства такъв а пък ние си мислим,че на боя или вероизповедание не го докарва4.Истинският българин може да бъде само православен или да5.Местният пияница само защото се е родил тук е по-качествен от емигранта, който от девет дерета вода ще докара за да успее в животаСлвд малко още
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BGte otdavna niamat pravo na glas....Blagodarenie na. nashte politici !
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До помнещ 13Извинете, но Вие считате ли съществото Евг. Дайнов за Homo Sapiens ?
16
3
 
11
 
! Отговори
Референдум? преди 5 години
П О Д К Р Е П Я МНо предлагам още един референдум.Навремето малограмотният диктатор Т.Ж. не е питал родителите ни дали те са съгласни да качи на гърба им 400 000 представители на екзотичен етнос, докарани тук от чужбина.Някои да не ми излизат с номера, че при Т.Ж. тези били работили. Да, бе! При изкуствено поддържани работни места, всеки е бил абониран за заплата. Но колко от тези абонати наистина са работили, докато жените им са били в перманентен отпуск по майчинство?РЕФЕРЕНДУМ И ЗА ТЯХ!
15
25
 
24
 
! Отговори
DDR преди 5 години
Хайде да направим и референдум за:1.връщане на софийското жителство 2..едно семейство да няма право да притежава повече от един апартамент, една кола и една вила3.въвеждане на изходни визи (ще се спре обезлюдяването)4.всеки завършил висше образование или средно специално в държавно учебно заведение да работи 5 години по разпределение.5.минимална заплата за всички отрасли 1200 лв, максимална заплата за всички отрасли 2400 лева.6.въвеждане на държавни регулирани цени за всички стоки от първа
14
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези като искат да живеят нормално и да имат работа, жилища и т.н. защо не си оправят държавите и да си живеят там? Не ми трябват тук в БГ разни чаршафосани, които да искат аз да се променям според тях. Ако искат да са тук - ще се променят те. Като не им харесва - да ходят и да качат от някоя висока скала, от висок блок или някой мост. По време на падането да викат каквото си поискат.
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Референдума ще се отнася за тези бежанци и "бежанци", които влизат легално през ГКПП. Другите, дето влизат през гори и пътечки са по-страшните. Че на един хванат или легален сигурно влизат по 4-5 от другите. Първо помислете как да опазите границата...
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако изборите(референдумите) решаваха нещо, щяха да ги забранят!Както някой писа по надолу: Къде ни е АЕЦ-а и гласуваме ли електронно??? Ако при референдум гласуват под 50% от имащите право, то крайното решение се взима в парламента според сегашния закон! Прах в очите, че нещо зависи от нас!
11
0
 
41
 
! Отговори
Й преди 5 години
Аз съм ЗА.. да има референдум за бежанците в България... като въпросите да включват такива от типа, да се приемат ли бежанци... да се изселят ли всички бежанци от страната ни... и прочие...
10
0
 
48
 
! Отговори
помнещ преди 5 години
Евгений Дайнов им викаше,мили ,скромни и възпитани .На тези убийци ..И ни обвиняваше във фашизъм ,защото не ги искаме.
9
2
 
33
 
! Отговори
gaga преди 5 години
Едно време правеха пленуми, сега референдуми.И от двете резултата е идентичен.Досега имахме референдуми за да се строи АЕЦ Ббелене, да се гласува електронно-дистанционно.Ами колкото се строи Белене и колкото се гласува електронно-дистанционно, толкова и ще спрат бежанците, когато на референдум се реши да спрат.Но това е успешен модел за отнемане на обществената енергия и за продължително празнословене, а то като няма друго какво .....
8
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странен стана светът! Колкото по съвестен гражданин си(работиш, плащаш данъци, спазваш законите и т.н.), толкова по-малко права имаш?! И обратното?!Спрете Земята, искам да сляза!
7
0
 
46
 
! Отговори
еделвайс преди 5 години
По принцип бежанци се приемат на добра воля. НО! Ако са истински бежанци. По начина, по който ВСИЧКИ тези хора са преминали границите - не са никакви бежанци. Следователно референдумите са излишни. Който си има вина за тях- да си поема вината и да си се оправя. Дали е бил и е колонизатор, дали е правил цветни революции, войни и преврати- негова си работа. Да си поема вината и последствията и точка по въпроса.
6
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е то еясно че 99 процента не искат ислями тук. затова такъв референдум няма да има НИКОГА
5
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чаршафите вън от Европа!
4
1
 
60
 
! Отговори
Брей, преди 5 години
чак се учудвам,че такова изказване е публикувано без цензура!