Нотев – шеф на НС, Цачева – правосъден министър?

За вътрешен министър се спряга името на Калин Георгиев
Обновена: 8 апр 2017 08:06 | 8 апр 2017 07:30, Елка Василева
215
Нотев – шеф на НС, Цачева – правосъден министър?
Снимка: архив, БТА

Явор Нотев е едно от най-обсъжданите имена за председател на 44-ото Народно събрание. Юристът от "Атака" се ползва с авторитет и в другите политически сили и вече беше заместник-председател на 43-ото НС. За него е почти сигурно, че ще застане най-високо на парламентарната трибуна, пише "Стандарт".

Министерството на правосъдието най-вероятно ще остане за ГЕРБ. Досега за него като сигурна се споменаваше Екатерина Захариева, но Бойко Борисов обмислял да й предложи друг висок и отговорен пост. А правосъдието да повери на най-добрия юрист в ГЕРБ - бившата председателка на НС Цецка Цачева.

Още по темата

Отново като сигурен вицепремиер и министър на отбраната вчера се завъртя името на Красимир Каракачанов. В ГЕРБ и Патриотите продължава да се говори, че Валери Симеонов може да  поеме енергетиката.

Калин Георгиев, бивш главен секретар на МВР в първия кабинет Борисов, ще е бъдещият вътрешен министър, твърдят запознати с неофициалните преговори за състав на кабинета "Борисов" 3. Негов заместник пък щял да стане ексглавният секретар Георги Костов.

Все още преговорните екипи на ГЕРБ и Патриотите заявяват официално, че до този момент имена за министри не се обсъждат.

Правителството ще е ясно до 19 април, когато президентът свиква новия парламент, стана ясно от изявленията на Красимир Каракачанов и Владислав Горанов в почивката на преговорите. Лидерът на ГЕРБ и най-вероятен бъдещ премиер Бойко Борисов не участва в разговорите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре звучи. Много силен управленски екип се оформя! Много умно и подходящо са го измислили за Цецка Цачева - да стане министър. Иначе, ако беше влязла като депутат на мястото на друг, щеше да е уязвима за атаки.Явно Екатерина Захариева ще е еврокомисар тогава.Добре работят хората, оптимист съм!
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко се отблагодари за предизборния театър пред НАТФИЗ. Волен е отнова актуален. Само министър няма да го правят, става по-добър за клоун! Определено успя да си изиграе мисията, ако някой все още си спомня какво се случи 3 дни преди местния вот.
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Посредствената агитка вижда само Цачева. Това е най-важното рийшли!
49
2
 
5
 
! Отговори
инж Цв. Владова преди 7 години
До Анонимен Не си ли давате сметка за разликата между ДОСТ и ДПС , жално ще се каем, че по външни заповеди отблъскваме населението- българските турци, за да направят поръчителите ново Косово от българските турци. Това не се случва, заради коректността им. А вашата коректност е гнусно предизвикване. Продължавайте!
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези са НЕСПОСОБНИ ДА РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ. Доказаха с действието си от преди.СИГУРНО Е ЧЕ ЩЕ РАБОТЯТ КАКВОТО КАЖЕ РУСИЯ.Затова да не тъпчеме на едно место 27!годиниПРОТЕСТИ, СЪС СОПИТЕ ПРЕД НС, НОВИ ИЗБОРИ, ЛУСТРАЦИЯ
47
3
 
23
 
! Отговори
Рабфак преди 7 години
Завършилата право по линия на раб.фак. с неясноти в дипломата Ц. Цачева - "най-добрият юрист в ГЕРБ"? Страхотна кадрова база...
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калинчо като беше главен секретар очите неможеше да му видиш, сега като министър ще е същият фантом :) Неможеш да разбереш, има ли министър, нема ли министър на МВР
45
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-готиното и свежото в развиващия се екшън е това, че тези, от "ОП", сега ще трябва да покажат на какво са способни. И тяхната агитка, която и преди и сега си лае, би трябвало да ги подкрепя.Важно е да се отбележи, обаче, че тази възможност става реалност само благодарение на ГЕРБ и по-специално благодарение на Б. Борисов, който несъмнено израсна вече като политик и успява.
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази бяла златка пак се намъкнат в парламента и тя патриотка се извъди
43
2
 
22
 
! Отговори
инж Цв. Владова преди 7 години
Това прилича на ГЕРБ - министър на правосъдието с фалшива диплома- само с едногодишен Рабфак и това е достатъчно ЗА ДЪРЖАВА , която има корумпирани чиновници и служби.
42
3
 
17
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Не Цачева, а Волен трябва да е правосъден министър, за да ги осъди всичките.
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То да бяха истински националисти като в другите държави, как да е, ама те до един КРАДЦИ, МОШЕНИЦИ и АГЕНТИ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ!
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той Нотев е най-свестния от цялата тази пастмина. Да се чуди човек какво прави с тях изобщо.
39
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно на 04.05. ще трябва да се влезе в НС когато всички тикви, *** и техните слагачи са вътре. И с тояги братя, бой докато напълнят гащите. Не може такава подигравка с България, не може!! Тиквата прави правителство. Един умен и честен няма, един.В неговата партия всичко умно и можещо не се допуска. Всички трябва да са по-т--пи от него но не и по-крадливи.С Цецка изби рибата. Но тя горканата няма чест. Плюха я, казаха и че не става, отново ни я пробутва. С РАБФАК ли ще ръководи правосъдието?
38
0
 
16
 
! Отговори
Яворчо преди 7 години
Сабалем щях да се повърна! Каква е тая снимка с тая физономия на Волен османлията?
37
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цачева министър ? Aбе тая дорде не я набутат некъде шеф не може бе, накъде без червената бабичка.
36
2
 
23
 
! Отговори
Стругар преди 7 години
А, не ! Цецка я искам за министър на стругарите !
35
1
 
20
 
! Отговори
Проз чантаджия преди 7 години
G-стара и дясната ръка на Мими катетъра, по известна като очите, ще са на ръководни постове в министерството на великите рушветчии. G-стара е много умен,той измисляше имената на спецакциите, когато оня апартаментния *** с вид на дете от помощно училище слухтеше. Калмари,миди,скариди,октоподи,помните какво чудо беше. А къде е оня титан на мисълта рачко с отвертката, дето наръга безстрашно харда на кетчъра?
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фирмата ГЕРБ трябва да си ходи и то веднага.
33
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин Борисов ще състави възможно най-добрия кабинет. Няма друга партия, в която да има по-добри и подготвени кадри за управление. Всичко друго е шкарто, червени доносници и крадливи милионери, назначени за такива. Не виждате ли какво става в президентството-пълна некомпетентност, неподготвени хора, които си мислили, че стават за тая работа, ама се оказа че не стават, страх и паника, неспособност да поемат отговорност. това е вредно за страната.