Борисов за Тенев: Достойна постъпка, ако не беше на този пост...

Павел Тенев бил най-подготвеният зам.-министър на Патриотите
17 май 2017 22:22, Боряна Павлова
90
Борисов за Тенев: Достойна постъпка, ако не беше на този пост...
Снимка: Facebook

Два дни след като беше назначен за заместник-министър на регионалното развитие, Павел Тенев подаде оставка. Причината - разпространена стара снимка от личния му профил във Фейсбук, на която позира с нацистки поздрав в Музея на восъчните фигури в Париж.

Още по темата

Минути след като връчи оставката си на премиера Бойко Борисов, Тенев заяви, че това е правилното решение в ситуация на изкуствено създадено напрежение, което може да навреди на правителството. Другият мотив, който изтъкна Тенев, е отражението на появилите се коментари върху семейството му. Малко по-късно пред медиите министър-председателят направи коментар по повод оставката.

"Благодаря му много за достойната постъпка. Съжалявам за него. От всички зам.-министри на Патриотите той беше най-подготвеният", каза Борисов при пристигането си на третия пролетен бал на КРИБ, посочва "Труд".
 
"Той оцени, че стана скандал от това, че се е снимал през 2009 г. с жена си в музей на восъчните фигури... Ако не беше на този пост и не беше такава ситуацията… Сигурно много хора го правят. Разговарях и с Валери Симеонов, подписах оставката и за мен случаят е приключен. Реагирах по възможно най-добрия начин", заяви още премиерът.

"От всичките зам.-министри на Обединените патриоти Тенев беше най-добрият и най-подготвеният. Истински съжалявам, че това се случва заради подобна глупост от негова страна. Това е удар за кариерата му. Човешко е по време на командировки да се правят такива шеги", каза Бойко Борисов.
 
Междувременно по повод днешното решение на ВАС за минималната работна заплата, Борисов бе категоричен: "Ще следваме процедурите".
 


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
6
 
! Отговори
Ба! преди 3 години
Е какво толкова е направил? Като се поздравяваме като индианци с Хау или като римляни с Аве? То е ясно че е за забавление - пресъздава се история. А нея не мож я изтри както снимки във фейса
58
2
 
1
 
! Отговори
Petrov преди 3 години
Борисов и Тенев да ги изпратим да управляват във Волжка България защото са мнго подготвени.
57
1
 
4
 
! Отговори
do 52 преди 3 години
До Сократис:,,Тук въпросът е кой раздуха отново изкуствен скандал ?,,

Е как кой? Кривоносковците. Те са много отмъстителни и нищо не забравят още от Волжка България
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Istinata

Принц Хари се беше маскирал като нацист и снимките обиколиха света.
Е, отнеха ли му някоя от титлите? Попречиха ли на гражданските му изяви? Понижиха ли го в чин, нали е офицер?
Или ние вечно ще се правим на по-светци и от Бога?
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кака Корни всеки път поздравява по абсолютно същия начин - и от трибуна, и когато прави някъде официално посещение и се налага да поздрави феновете на БСП, събрали се, за да я посрещнат.
За Корни санкция няма.
Много лош пример се дава чрез това прилагане на двоен аршин.Или се прави така нарочно?За да стигне народът до извода, че на едни всичко им е позволено и никога няма да им се търси отговорност, а други ще бъдат санкционирани тежко дори и тогава, когато обвиненията срещу тях са неоснователни
54
1
 
2
 
! Отговори
Istinata преди 3 години
V zapadna evropa te uvolniavat ot rabota za takiva bezobidni shegi.vse pak ne sme si samo nie.rabotim s evropa a tam niamat chuvstvo za humor
53
2
 
5
 
! Отговори
factotum преди 3 години
Оставка!
52
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия направиха егати и проблема,както каза някой преди мен да махнат фигурите.... Нима ако се беше снимал със Сталин щеше да е по-добре? Всички знаем,че и сталинизма има милиони жертви.Истината е,че и аз бих поздравил германските офицери,дори бих се снимал с фюрера,но нямам пари да отида да отида до там :( човека го изядоха за една снимка от преди 9 години....
51
4
 
5
 
! Отговори
те сега -скандал преди 3 години
човека просто си прави сутрешна физарядка, преди 40години беше задължителна за всички с изпънати длани и ръце, просто въображението на всички е спряло, закостеняло, вкарано в матрицата, жалко, много жалко, това ли е проблема на България?
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В коментар 70 със звездички е заменена дума, обозначаваща понятие, противоположно на "остър". Да, интелектуалното ниво на онзи човек може да бъде окачествен само с тази дума, но това не пречи неколкократно да му бъдат предоставяни доста пари, за да започне бизнес, макар че всеки път се проваляше с трясък. Да не се чудим къде отиват парите, отнети от народа.
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-подготвен ,снощи го чух какво изказване направи ,кое му е подготвено про-стоти-ята и ***-оти-ята .
Ония от СКАТ е и той наглост наглост как може да се гаври с паметта на хората загинали в концлагери !
Останах без думи , политическата класа у нас деградаира със всеки изминал ден !
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата на тази някогашна ученичка от Немската гимназия в София дълги години беше посланик къде ли не, а нейният изключително *** и ограничен брат до днес заема подарени постове. Неколкократно започва и бизнес с много пари, откъде ли му ги дават?
Въпросната ученичка тогава замина за Москва за да следва там специалността "Международни икономически отношения".
Нито едно от келешчетата,крещели "Хайл" дори не беше наказано поне с мъмрене по комсомолска линия.
Така е и до днес, аршинът - според човека
47
1
 
2
 
! Отговори
Езиковите гимназии преди 3 години
през соца бяха с петгодишен курс на обучение. Всеки, завършил такава гимназия, беше на 18-19 г., т.е. осъзнаващ постъпките си и отговорен за тях.
През 60-те години, в една от паралелките випускници от Немската гимназия, при завършването на последния учебен час, френетично крещели "Хайл" и вдигали ръка за нацистки поздрав като този на снимката. Едвам ги усмирили. Наказания нямало,нали само нечии дечица учеха в езиковите. Една от ученичките е съпруга на един от най-наглите членове на БСП, баща й
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е ред на Павел Тенев да напише " Моята борба"D
Мисля, че ще се купува...
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реакциите към подобни изображения показва само и единстевно страховете и комплексите на реагиращия.
Снимката сама по себе си е снимка, тя никого не е убила.
Замислете се колко хора по света се казвата Каин и колко Авел)))
Човекът е странно животно...
44
5
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Всъщност патриотът поздравява съюзниците на болшевиките съгласно договора Мол.отов-Рибентроп. Защо се пеняви БСП?
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сократис

Е ти пък сега, ако ги забранят къде аджеба ще се правят на хуманисти?
Нали?
42
6
 
18
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
Тук въпросът е кой раздуха отново изкуствен скандал и вмени вина на този човек?! Вижте останалите снимки и ще видите, че човекът позира и с други восъчни фигури и влиза и подражава техният стил...С Елтън Джон свири и пее с него на пианото, до Джеки Чан е заел бойна поза като него и със всеки останал е влязъл във неговото време и съответна поза, а пред нацистите е вдигнал ръка по тяхно подобие-това е символика а не споделяне на мирогледа им! Защо тогава има фигури на нацисти?! Забранете тях!
41
13
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
Борисов,Борисов ! Бедни ми Борисов...Тоя може и жив евреин да е изгорил в Освиенцим ,но ти си го НАЗНАЧИЛ !!! Отговорността е твоя...
40
1
 
6
 
! Отговори
Ами така ще да е преди 3 години
Ами те до какво водят социалните мрежи.
Всичко живо снима, качва, тагва се и лайква - абе ужас направо.