ДПС скочи на Симеонов: Безотговорното раждане, а? Оставка!

Вицепремиерът твърди, че изказването му е извадено от съдържанието
9 юни 2017 17:45,
182
ДПС скочи на Симеонов: Безотговорното раждане, а? Оставка!
Снимка: архив, Булфото

Демографският срив и "неотговорното раждане" станаха повод за спор между вицепремиера Валери Симеонов и Джейхан Ибрямов от ДПС.

По време на парламентарния контрол депутатът обвини Симеонов за идеята му за ограничаване на раждаемостта и поставяне на спирали на жените, предвид демографската криза. Това стана и повод той да поиска оставката на вицепремиера.

Валери Симеонов обаче отговори, че изказването му е извадено от съдържанието.

"Има увеличаване на раждаемостта сред определени етноси, често без наличието на условия за елементарното и здравословно износване на плода, както и условия за отглеждане на новороденото в семейната среда. Майки раждат на възраст между 13 и 16 години, а детският организъм не е подготвен за преждевременно раждане и често нежелана бременност", уточни вицепремиерът.

"Съдбата на родените в тази среда е като роман на Чарлз Дикенс - лишени от родителски ласки, редовна храна, обувки, дрехи, имунизации... Децата стават обекти на престъпността в гетата и попадат в заведенията за борба с детската престъпност или в инфекциозните отделения на болниците", настоя той и обясни, че това разбира под термина "безотговорно раждане".

Той бе категоричен, че твърдението, че ограничава човешките права, е изопачено.

"Моето изказване беше във връзка със свободата на избора на жената и недопускането тя да бъде използвана като обект на сексуален нагон, без право на избор по отношение на семейното планиране", обясни той.

В отговор обаче Джейхан Ибрямов поиска оставката на Симеонов: "Вие излъгахте за пореден път. Ако сте българин и патриот, си подайте оставката като вицепремиер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
4
 
! Отговори
до 128 преди 6 години
от османВ българия надали ще дойде умен студент от турция.след като самите българи отиват извън българия.какво ще научат в ту .нещо за ламповия транзистор ли?в момента българското образование е пълна нула.нищо общо отпреди бай тошо...каквото здравеопазването такова и образованието.територията да се учи от центъра.за са вървят нещата.сега се надявам на бате бойко да му кажат в истанбул след няколко дена как ще станат нещата в европа.пожелавам успех на бате бойко.има реален шанс да си вдигне рейт
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До османЕ, и? Повече от двадесет години преподавам на турски студенти в ТУ! Как пък един умен между тях нямаше...
111
0
 
2
 
! Отговори
Това ли е проблем преди 6 години
Най-големият проблем на България, това ли е най-страшният проблем на БГ?Не измествайте важните въпроси, а именно:1. Безобразно поскъпване на ток, студена и топла вода, парно, билет.2. Липса на достъп до специалисти в болниците - има лимити.3. Мръсен въздух, ниски заплати, ниски пенсии.4. Отровна вода. Приток на емигранти. 5. Липса на бетонна отрада на границата.6.Липса на икономика и производство.Липса на енергетика и достъп до газ, което води до зависимости от Турция.Това са проблемите
110
3
 
5
 
! Отговори
осман преди 6 години
в турция образованието е задължително до 12 клас .сега ердоган предложи 13 клас задължително.колкото и да си съдирате задниците на турция косъмчето не можете до стигнете!и няй голямото перо в турския бюджет е образованието а не армията както си мисли валери симеонов........
109
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Na toya *** na vremeto e tryabvalo da si sloji spirala.
108
0
 
7
 
! Отговори
ДО 112 преди 6 години
КОЛЕГА ТИ ИЗГЛЕЖДА СИ ЗАБРАВИЛ КОЯ ПАРТИЯ УПРАВЛЯВА В МОМЕНТА И КОЙ БЕШЕ ТВОЯТ ИЗБОР ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ. ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ СЕ САМОНАЗНАЧИ НАЧАЛНИКЪТ НА МАТ'РИАЛЪТ .ТАКА ЧЕ МИСЛИ КОГАТО ПИШЕШ !
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 114Допреди 70 г. много народи са водили борби срещу колониализма, не е имало ООН и ядрено оръжие. Вече има консенсус между големите за избягване на войни от такъв тип в цивилизования свят чрез дипломация.
106
0
 
10
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Проблема с 13 годишните родилки се решава елементарно. Промяна в закона. Да се иска да си плащал данъци и внасял осигуровки за да имаш право на помощи, майчински и каквото и да е друго! Това е. Така ще спрът да раждат защото няма да имат изгода! + 20 години строг затвор за родителите без право на помилване, замяна или условна присъда заради склоняване на малолетна към проституция и това е. Като отиде да ражда ако е малолетна да искат родители да платят ако не да я оставят да ражда на полето!
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лоши родители има и българи ... За злобата към турците не съм съгласен. Повечето си гледат децата добре и са отговорни родители. Има и смесени бракове, което помага да не се капсулират. Не бива да обвиняваме цял народ за зверствата допреди 100 г. Много от тях са светски хора, които искат да се образоват, обличат се нормално и немалко си дават сметка, че Ердоган не е цвете и искат да живеят като нормални хора. Проблемът е в момента по-голям в Турция между светските слоеве и религиозните фанатици.
104
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДВ. бр. 107 от 1996 г. Който извършва действие с цел удовлетворяване на сексуално желание с лице под 14 годишна възраст се наказва с лишаване от свобода за 5 години. Достатъчно е да се прилага закона! Едно бременно 12 годишно момиче е достатъчно доказателство пред съда. Би имало респект.
103
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми говорете за образоваността на турците в Република Турция!Само преди 3-4 години турскят парламент отхвърли пректозакон, в който се предвиждаше задължително основно образование(7 клас) защото 75 % от населението нямало 7-ми клас.Степента на образованост е както при българските роми.А в България основното образование е задължително от преди почти 100години!!!Е ромите се измъкват. Те отиват на училище докато баща им вземе бележка, че са ученици за детските надбавки и после пак по кофите
102
2
 
7
 
! Отговори
празник е преди 6 години
Утре утре ще ви видим на светлия български национален празни и какво представляват тези българи дето много говорят на думи и коментари по форумите,утре утре ще ви видим на светлия ви празник гейско-лесбийския парад и ще си обещаете кой колко деца иска
101
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
нямаме нужда от циг---ска раждаемост децата вместо да се женят трябва да ходят на училище да се приключи ведньж за винаги с тези просташки традиции спасениетое в книгите всичко друго е мизерия и лош живот дпс в случая не са прави
100
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да раждат образованите и нормални хора . Ромите и турците трябва да бъдат възпрепятствани - брутално звучи , но , да това е пътят ако искаме тук на нашата територия да има бели хора християни .
99
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не етноси -един етнос. Само *** раждат на 12 и до като могат, много и децата си не познават. Техните деца раждат деца, необразовани в тежест на социалната система, образование, здравеопазване -плащаме всички ние. Това трябва да спре преди системата да изпадне в колапс
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 115Проблемът в армията е липсата на желание у хората да стават професионални войници заради лошите условия. Съвременните войни се решават в много голяма степен от равнището на техниката, не от броя на живата сила. Селското стопанство беше разбито с разпарчетосването на стопанствата, това е големият проблем. Механизацията, където е възможна, е ниска. А за ръчния труд, който е неквалифициран, заплащането е прекалено ниско за много хора. Все пак не искаме да сме нация от сезонни берачи, нали?
97
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 109Доходите не са единствен критерий, защото личното и общественото развитие/щастие/благополучие не е само в материалната задоволеност. Има достатъчно примери в България на мафиоти, нарко-барони, фолк-певици и плеймейтки, които имат материални условия, придружено от ниска грамотност и личностно развитие. Обществото има нужда от хора, които тласкат научното развитие напред - да се справяме с болести, да осигурим оцеляване на вида при космически катаклизми и т.н.
96
3
 
2
 
! Отговори
До 113 преди 6 години
Много елементарен пример с бонбончето. Не ни достигат войници в армията примерно. Не ни достигат лекари. Не ни достигат работници в селското стопанство. Не е необходимо някой да ти го казва. Достатъчно е да видиш пустеещите земи.
95
2
 
5
 
! Отговори
До 105 преди 6 години
Айде сега кой. Съвременният ход на историята я отрече. Само до преди 70 години когато населението на земята е било два пъти по-малко със същите ресурси, дори и с повече са се водели много повече войни. Сега сме два пъти повече, но лолям световен конфликт не е имало. Още повече, война заради изчерпани ресурси все още не е имало. Всичките войни са заради алчност. Не е нужно Сорос или някой английски учен да ти го каже. Можеш и сам да стигнеш до някои изводи. Естествено ако ти работи главата.
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 110Кое е това всичко по-конкретно? Демографската политика трябва да има 2 елемента - стимули и ограничения. Както казах, ако ресурсите не достигат, възникват конфликти. Не знам за теорията на Малтус, не се позовавам на авторитети (а за много теории има критики, които не ги обезсилват). Давам най-*** пример - давате едно бонбонче на 2 деца, мислите ли че няма да има спор кой да го вземе?