НС одобри нови 200 млн. заем. БСП: Правителството мами!

Според социалистите няма никакви разчети по пера
73
НС одобри нови 200 млн. заем. БСП: Правителството мами!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Заем от 200 млн. евро от Банката за развитие на Съвета на Европа за периода 2014-2020 г. одобри парламентът, въпреки острата критика на БСП.

Депутатите ратифицираха рамковото споразумение за него, което е свързано с националното съфинансиране по оперативните програми, изпълнявани със средствата от ЕС.

Гратисният период е пет години, като парите ще се усвояват на траншове, а средствата ще бъдат предвидени в бюджета за съответната година. С тях ще се покрие националното съфинансиране на инвестиционни проекти по оперативните програми "Региони в растеж 2014-2020", "Развитие на човешките ресурси 2014-2020" и "Науки и образование за интелигентен растеж 2014-2020".

Според социалиста Румен Гечев обаче правителството мами парламента, защото в споразумението няма никакви разчети по пера, нито пък обосновка как заемът ще се отрази на финансовата ни система.

Той отсече, че от едно от приложенията става ясно, че част от сумата ще отиде за мигранти.

"Те ни вкарат в схема, при която взимайки този заем няма как да откажем разследването на мигранти", обвини червеният депутати допълни, че след като четири страни от Централна Европа отказват да приемат бежанци, явно те ще бъдат пратени в България с този заем.

"Пред бюджетна комисия зам.-финансовият министър Кирил Ананиев отчете 12,700 млрд. лв. фискален резерв към края на месеца, откъде накъде ще теглим заем", поиска обяснение от управляващите социалистът.

Той припомни още, че НС е гласувало вече 16 млрд. лв. заем и сега се иска одобрението на депутатите за още 200 млн. евро.

Вкарвате следващите поколения в нови дългове, предупреди Гечев.

Според него явно кабинетът не разполага с никакви свободни средства и заради това му се налага да моли за заем 200 милиона евро.

"В мотивите на кабинета пише, че заемът е сключен при много благоприятни условия, но това е подигравка с парламента, защото няма цифри, явно по тази формула ще карат и вместо да искат милиарди, ще взимат 200 милиона този месец, 200 милиона следващия като честитка за българския народ", коментира Гечев.


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Християнин съм, но започват да ми идват клетви наум! С ГЕРБ потъваме, изчезваме!
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Християнин дъм, но започват да ми идват клетви наум! С ГЕРБ потъваме, изчезваме!
59
6
 
0
 
! Отговори
вервайте му! преди 1 година
На Румен Гечев особено много ги разбира нещата, зер той беше един от главните действащи икономически специалисти, в екипа на Виденов, потопили и удавили България през 1995-96.
58
0
 
4
 
! Отговори
Хайдееее, преди 1 година
Юрууууш! Теглете заеми колкото си идкате. На оФцете редовно ще им стрижете вълната и ще ги плащате.Ааааа и някоя кожа,ако е останала,одерете!
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
51 Ф- ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ТИ КАЖЕ, ЧЕ СИ ГЛУПАВ.
56
0
 
10
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 1 година
ГЕРБ ВЗЕМА НОВИ 200 МИЛИОНА ЕВДРО ЗАЕМИ.

ЗНАЧИ ВЕЧЕ ОТКРАДНАХА ОНЕЗИ 16 МИЛИАРДА.
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Т. Живков построи Национален Дворец на Културата !
Б. Б. от Банкя го направи Национален Дворец на КОРУПЦИЯТА !
ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!!
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР - ПОВЕДЕТЕ НАРОДА срещу Боклука ГЕРБ !
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберасчета , из.роди мръсни ! 200 000 000 евро/ 400 000 000 лв./ нов заем за мигрантите на Меркел ! Синовете и внуците ни ще загубите ! Собственикът на ГЕРБ да емигрира в Турция или Германия ! Пощенския гълъб да отлита !
52
1
 
4
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 1 година
НЕ СЕ СТЯГАЙТЕ ТОЛКОЗ-ТОВА Е САМО ТРИК. СЕГА ТИКВАТА -СЛЪНЦЕ И ГОСПОД ЩЕ УДАРИ ПО БЮРОТО ,ЩЕ ОБВИНИ НЯКОЙ СЛУЖИТЕЛ /КАКТО С ПЕЧАТНИЦАТА В КОСТИНБРОД/ И ЩЕ ОТМЕНИ С ГОЛЯМ ЗАМАХ ТОВА РЕШЕНИЕ ЗА ЗАЕМА. ТОГАВА ,ЩЕ ИМА ПАК РЪКОПЛЯСКАНЕ И ДОБРИ ОТЗИВИ В КОМЕНТАРИТЕ. ТОВА СМЕ ГО ВИЖДАЛИ СТОТИНА ПЪТИ.
51
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В един сайт четох,че парите са за ремонта на Бузлуджа!Можем да направим такова необосновано соц. Предположения!Колкото за заема,все едно да вземеш пари от ВС каса!
50
0
 
10
 
! Отговори
РОСЕН преди 1 година
До Анонимен: Е,ВДИГА КРЪВНО ПРЕМИЕРЪТ НИ , КАК НЯМА ДА ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ. ВСИЧКИ ГО ГЛЕДАТ В ЗАХЛАС И ПЛАЩА ЛИ ПЛАЩА БЕДНИЯ НАРОД ЗА ПРИЩЕВКИТЕ МУ. ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР И ТОЙ СИ ТРАЕ ,КАТО БЪЛХА В ГАЩИ. ДАНС-МАНС , ПРОКУРАТУРА - ВСИЧКИ ГИ Е СТРАХ ОТ БЕЗХАБЕРНИКА.
49
0
 
16
 
! Отговори
мнение преди 1 година
в един друг сайт четох че заема е за емигрантите за нас остава удоволствието по изплащането му
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко бързо одобряват заемчета ,а,когато трябва да се Одобри Референдум излизат 20 "философи "и 10 комисии ,които ни учат ,че не било добре народа да дава акъл !!
Демокрация ))))
47
0
 
16
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
Спокойно това е само началото!!!!!!!!
46
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Честито герберчета -с 5 години гратисен период.Значи ще го връщаме след 5 години.Сега ще го харчат а след пет години ахмаците ще го връщат.Да живее вожда и учителя на българския народ -Бойко Борисов -най кадърния държавник в историята на ъБлгария.Заблудени хора!!!!!!!
45
2
 
18
 
! Отговори
Андрешко преди 1 година
Ха-ха-ха. Лъсно лъжливия задник на Тиквата с милиардите от контрабандата. За да се увеличат пенсиите и заплатите на полицаите се налага да се вземе нов заем...Преди изборите ви предупредих,че ако Герб вземат властта ще има нови заеми,но не ме послушахте и ето ви резултата.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия депутатите никаква финансова култура нямат. Да вземат да минат едни съкратени курсове по финанси и икономика. Всеки знае, че като няма високи доходи, не тегли кредити, а затяга колана.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През последните 7 години платихме 285 милиона за различните видове избори, та какво са сега 200 милиона?
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колкото и невероятно да звучи Марешки е нов играч и изглежда свестен, но хората, пардом овцете лесно се лъжат да пасат какво им се каже и където им се каже.