Полицаите без униформи – с обезщетение. Следват сметки

Прогнозните разходи са около 29 млн. лева
Обновена: 13 юли 2017 13:41 | 13 юли 2017 10:55,
10
Полицаите без униформи – с обезщетение. Следват сметки
Снимка: БТА

С абсолютно единодушие и без дебат депутатите решиха полицаите, на които не са осигурени униформи, да получат левовата им равностойност. Промените в закона за МВР бяха гласувани на второ четене и се отнасят до униформените, които не са получили служебното си облекло в периода 2011-2015 г.

Прогнозните разходи на държавата за това перо са около 29 млн. лева, но трябва да се направи разчет за всеки служител, обясни зам.-министърът на МВР Красимир Ципов.

Още по темата

"Следва да се направи сметка, защото за този период са напуснали немалък брой служители. Част от тях по всяка вероятност са получили обезщетение и не би следвало да получат отново", допълни той.

Конкретната сума за униформи се определя със заповед на вътрешния министър и ще бъдат прегледани тези заповеди за периода 2011-2015 г., обясни зам.-министърът.

Редът за изплащането на обезщетенията на полицаите също ще бъде определен със заповед на министъра, като най-вероятно парите ще бъдат изплатени със заплатите им.

Шефът на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов настоя, че униформените заслужават да получат парите си.

"Останалите държавни служители, които са с униформено облекло, през годините са получавали ритмично сумата от 400 лева и по този начин са се възползвали от възможността да си закупят униформи, но цивилни", посочи той и уточни, че униформените служители не са имали такава възможност.

Цветанов заяви и че Министерството на финансите има готовност веднага да предостави необходимите средства, а парите ще бъдат изплатени накуп.

Обезщетяването на полицейските служители с левовата равностойност на униформите, които не са получили, е част от опитите за туширането на полицейското недоволство. Служителите на МВР поискаха по-високи възнаграждения и излязоха на национален протест на 5 юли.

След като полицаите изложиха своите искания, премиерът Бойко Борисов заръча незабавно да се осигурят пари за летни униформи и за гориво на патрулните коли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Крадат МИЛиарди преди 6 години
За сведение на МВР и НСБОП толкова за толкова милиончета брокерчета ограбващи БЪлгария през нагло престъпни Оперативни програми не си мърдат малкия пръст на средния крак.Само от едно две малки ненужни вредни и канцерогенни сметища терористи менкащи на власт нарочно създадени групировки маскирани като партии крадат повече..
7
0
 
9
 
! Отговори
Е преди 6 години
И защо от 2011 , а годините преди нея? И управляващите калинки сега ли разбраха, че чантаджиите са привилегированите и обгрижваните, а тези на терен кучета ги яли? ДВМ некадърна.
6
3
 
4
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 6 години
питал съм и преди, особено за служителите от охрана на съдебната власт. това прасе на снимката защо не прави ФП и как си покрива норматива. кое и как му пречи да стопи малко сланините по шкембака. приятен ден.
5
0
 
7
 
! Отговори
Поръчка преди 6 години
Цитат:След като полицаите изложиха своите искания, премиерът Бойко Борисов заръча незабавно да се осигурят пари за летни униформи и за гориво на патрулните коли.СЛЕДОВАТЕЛНО ВСЕКИ РАЗБИРА ЧЕ САМО БОКО ТИКВАТА Е ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ЩЕ ГО ОПРАВИ! Тези т.нар. журналисти поне понякога не им ли става неудобно? Че то от лизаааане на задни части на Боко Тиквата, стигнаха до кокъл и горкият кърви отзад!
4
2
 
5
 
! Отговори
Истината казвам преди 6 години
Има дрехи, но не стигат XXXL чувалите за всички.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България всички искат, пък никой не си върши работата. Не е важна униформата, а начина на мислене.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да им изпратим втора употреба от Турция.
1
3
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
tozi tulum i 100 metra nqma da moje da probqga ako se naloji kakvi banditi 6te goni xa xa