Радев прие подадената ръка от Борисов, но пак захапа ГЕРБ

НС не контролира кабинета, а е трибунал срещу президента, смята той
156

Президентът Румен Радев прие подадената ръка от премиера Бойко Борисов, но за пореден път разкритикува остро поведението на съпартийците на министър-председателя.

Още по темата

"Аз оценявам усилията на премиера Борисов да поддържа диалог в момент, в който неговата партия води институционална и медийна война срещу президентството", подчерта Радев пред журналисти.

"Както виждате, премиерът пред камерите подава ръка към мен, има и моята, но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата и продължават. Трябва да е ясно едно - не може да има разбирателство в името на комфорта на управляващите, които и да са те", продължи държавният глава.

По думите му оставките на депутати, кметове и общински съветници са авариен изход, който доскоро е успявал да потушава проблемите, но този изход вече не работи.

"Трябва дълбоко, сериозно разследване и по-независим разследващ орган, който да стигне до дъното на схемите и на моделите. Освен това в цялата тази ситуация парламентът не контролира правителството, каквото е неговото призвание, а по-скоро се използва като трибунал срещу президента", заяви още Румен Радев.

Президентът коментира и препоръката на посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин, който предупреди България да внимава с избора на своя нов изтребител.

"Не приемам посланици да се бъркат в работата на българските институции", обяви Радев.

Президентът обяви още, че днес е върнал предложението за кандидатурата на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд на новия Висш съдебен съвет, "който е носител на нова легитимност".

"Очаквам неговото предложение, съобразено с всички законови процедури и моралните очаквания на обществото", подчерта държавният глава.

На въпрос дали ще прави партия, Радев отвърна, че това твърдение е смешно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и ний сме дали нещо на света - телепортацията (шуробаджанащината)
25
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BRAVO GN PREZIDENT NARODA E S VAS!
24
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е нормално имаме си президент, мъж намясто , не плевнвлиев
23
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цялата история на свободна България никога не е имало по-голям крадец от пионките на БКП/БСП и техните московски покровители!
22
35
 
10
 
! Отговори
Daniel преди 6 години
Боже, ела си прибери малоумния президент. За над 6 месеца така и не се научи къде е и докъде му се простират правомощията. Да си беше седял във ВВС, да не се излага.
21
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е добър актьор.
20
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16 корнелия била го телепортирала(успешно) - от единия кабинет в другия ... - Корни ше ме телепортираш ли ?
19
11
 
29
 
! Отговори
СИКТИР МАРШ ЗА БОКО преди 6 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ПОЛИТИЧЕСКИЯ ФРАНКЕНЩАЙН ГЕРБ НАЧЕЛО С НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРАДЛИВЕЦ И ПРЕСТЪПНИК, ДОКАЗАНАТА МУТРА, БОЙКО БОРИСОВ ДА СЕ ИЗМИТАТ ОТ ДЕВЕТ ЗЕМИ В ДЕСЕТА.
18
8
 
27
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Борисов никога не бил пода ръка, ако не е притиснат. ГЕРБ са инересчии, не разбират от добро.
17
7
 
32
 
! Отговори
НЯМА ПОДАДЕНА РЪКА преди 6 години
НЯМА ПОДАДЕНА РЪКА ОТ БОКО КЪМ ПРЕЗИДЕНТА. ИМА МУТРЕНСКИ ОПИТ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ С ВСИЧКИ СРЕДСТВА, С МАНЬОВЪР УЖ УКРОТЯВАНЕ,НО ДА НЕ СЕ ПРЕДАВА ЗАСЕДАНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТА, А ТИКВАТА ПРОСТА ДА СИ ПЛЕЩИ ЛЪЖИТЕ И ДА НЕ ОТГОВАРЯ НА НИТО ЕДИН КОНКРЕТНО ЗАДАДЕН Й ВЪПРОС. ТОВА БЕШЕ НАГЛА ПРОВОКАЦИЯ КЪМ ОБЩЕСТВОТО, С КОЯТО МУТРАТА КАЗА НА ВСИЧКИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ПРЕЗИДЕНТА, ЧЕ ЩЕ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА, ЩЕ ГОВОРИ ЛЪЖИ И ПРОСТОТИИ, КАКВИТО СИ ИСКА, НО МОНОЛИТНОТО ГЕРБАДЖИЙСКО ЗМИЙСКО КЪЛБО ЩЕ СИ ОСТАНЕ ЗДРАВО
16
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SMITAITATE AKO TSACHEVA BESHE STANALA PREZIDENT KAKVO KRADENE SHTESHE DA PADA! TOI I ZA TOVA RADEV IM E TRUN V OCHITE SEGA
15
24
 
14
 
! Отговори
Самолети не са нужни преди 6 години
Самолети въобще не са ни нужни. Дали ще имаме 4 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 4 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия.Ние сме в НАТО и в ЕС и това трябва да се използва оптимално.
14
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре дърпай ръчката и катапулт ...
13
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3бил на светлинни години ? да не е в (от) някоя друга галактика ?
12
24
 
7
 
! Отговори
поговорка преди 6 години
Като не знаеш да целуваш подадена ръка ще целуваш ...
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Байфидан KAKAV PARLAMENT BE DRUGARU ?! TAZI KRADLIVA I DOLNA ***? TOVA NE E PARLAMENT A PALEN SELKI KLOZET!! SHTOM PRI OCHEVADNA KORUPTSIONNA SHEMA GLASUVAHA DOBREV DA OSTANE ,TOVA LI TI E PARLAMENTA?HAIDE SAS ZDRAVE
10
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така де - Суджука вече не може да прави каквото си поиска.Защото това не му е безгласната буква, хилещата се помаш-ка шу-шу-мига Плювела. на когото биеше задвратници на пресконференцията, след като си го назначи.
9
7
 
27
 
! Отговори
ГОСПОДАРИТЕ преди 6 години
ПОСЛАНИКЪТ ЕРИК РУБИН МАЙ ИСКА ДА КОМАНДВА БЪЛГАРИЯ?и предупреждава!
8
14
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До 5 анонимник. Нещо, яко, ама много яко си се объркал.
7
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
bravo na radev machkai gerberskata ***