Йотова към политици: Свикнете! Радев е президентът на страната

Двамата разрушихме стереотипи, наложени от 5 г., убедена е тя
Обновена: 8 окт 2017 11:56 | 8 окт 2017 11:49, Анисия Иванова
164
Йотова към политици: Свикнете! Радев е президентът на страната
Снимка: БТА, архив

Има престрелки между отделни политици, които така и не можаха да свикнат, че Румен Радев е президентът на страната, колкото и това да не им се иска. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по повод създалото се напрежение между институциите. "Част от тези политици все още не могат да изживеят комплекса, че са загубили лично и персонално тези избори, защото са отговаряли за тях в една предизборна кампания“, посочи тя.

"Крайно време е да свикнат с тази мисъл, защото не е добре това, което става. Налива се все повече масло в тоталното недоверие, което българските граждани и общество имат към политическата система в страната“, заяви вицепрезидентът пред БНТ.

Още по темата

Йотова не смята, че у нас има истинска война на институциите. "Вижте какво става в Испания, България изобщо не е в тази ситуация“, сравни вицето.

Йотова е убедена, че президенството изпълнява обещанията, които са дали на хората. "Удовлетворена съм от това, че след всичко, което казахме на хората в предизборната кампания, не сме мръднали на сантиметър от обещанията си“, посочи Йотова.

"Едно от обещанията ни с Румен Радев, когато разговаряхме с хората, е често да бъдем сред тях. Мога да кажа, че това е едно от най-стриктно изпълняваните обещания. Всеки месец имам поне 10 срещи в страната по най-различен повод“, заяви вицето.

Няма как да не направя разлика с предишната президентска администрация, в която влиянието отвън беше много силно, каза още тя.

"България взимаше доста решения под диктовки отвън заради липсата на какъвто и да било дебат за собствените ни специфики“, заяви тя и поясни: "желанието ни днес е политиката за България да се прави в България".

Според нея една част от напрежението срещу президентската институция се дължи на факта, че двамата с Румен Радев са различна президентска администрация и президентска двойка.

"Има наложени през годините стереотипи, които очевидно сме разрушили. Предишните 5 години тази институция беше в голямата степен обезличена“, заяви Йотова.

"С президента Радев сме екип, политиката ни е на един екип. Когато казвам, че няма война между институциите, имам предвид точно това. Не схващам политиката като договорка между мен, министър-председателя, Цветан Цветанов, Корнелия Нинова или който и да е от политическите лидери“, обясни тя.

"Ако Бойко Борисов е бил искрен на онази пресконференция, която даде преди няколко дни, утре на КСНС много ясно ще проличи дали всички събрани при президента имат волята да се роди един добър закон за борба с корупцията“, каза още Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПО-ЗАГУБЕН И *** ПРЕЗИДЕНТ ОТ ТОЯ МОСКОВСКО - ОРИЕНТАЛСКИ ЧОВЕЧЕЦ НЕ СМЕ ИМАЛИ
133
6
 
9
 
! Отговори
ПЕНЕВ преди 6 години
До Анонимен: ЯВНО НИЩО НЕ РАЗБИРАШ. БОРИСОВ ЩЕШЕ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ ,НО В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ СЕ ПОЯВИ ЕДИН ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ И БЪЛГАРИН,КОЕТО ГО НАКАРА ДА СЕ ОТКАЖЕ И ДА ПОСОЧИ "МАГАРИЦА" ЗА ПРЕЗИДЕНТ. НЕ СТЕ ЗАБРАВИЛИ ДУМИТЕ МУ ЗА МАГАРЕТО.
132
7
 
14
 
! Отговори
ПЕНЕВ преди 6 години
СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРИТЕ ГИ Е СТРАХ ,ЧЕ ГЕН. РАДЕВ ЩЕ ПОВТОРИ ДВАТА МАНДАТА НА ПЪРВАНОВ. ЗА ТОВА СЕ ВЪРТЯТ КАТО ВЪШКАВИ ВЕЧЕР И НЕ МОГАТ ДА СПЯТ. ГОЛЯМ КОШМАР Е ТОВА ЗА ТЯХ.
131
1
 
0
 
! Отговори
... преди 6 години
не зная защо, но този *** отдавна ме провокира. още преди да стане вице ми е някак си.. секси. зная, че е леко извратено, но.. споделям.
130
11
 
6
 
! Отговори
Президент дръг път преди 6 години
Повече е загрижен за санкциите срещу олигарсите на Путин, отколкото за България- става и ляга с тях !Чист пРезидент си е - на къса Московска каишка ...
129
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пряка демокрация. Всеки може да предложи зкаон, всички могат да го гласуват в рамките на 48 часа. Ако само един гласувал, то закона се приема според гласът му !А после .... Ех после не ме интересува особено, защото имат имоти и кариера извън страната :)
128
9
 
2
 
! Отговори
Odondo преди 6 години
Kat ne mojem da sviknem ste go smenim i izhvarlim kato neudobno chene...
127
10
 
3
 
! Отговори
Не е лесно преди 6 години
да си матрьошка.Отвориш льотчика-излиза дебела кумуниска.Отвориш Винету-изскача Дебелян.
126
10
 
3
 
! Отговори
inatut преди 6 години
Не му е лесно на льотчика. като матрьошка е, когато го отвориш от него излиза дебела комунистка или шавран,та..
125
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов-футболните *** е един ***.Говори празни приказки и лъжи-че герп са честни,не крадат и не са корумпирани.И нищо не прави за подобряване положението в държавата,освен на своето собствено положение и на неговата шайка.Кому е нужен такъв премиер.
124
1
 
3
 
! Отговори
456 преди 6 години
То за свикване ли е :)
123
14
 
8
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 6 години
Радев-зелените чорапи е един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
122
12
 
8
 
! Отговори
akud do 128 преди 6 години
йотова , вече не знаеш какво говориш
121
9
 
6
 
! Отговори
НИКОГА преди 6 години
До akudняма ги съветските пияни орди да ви дадат властта на тепсия!
120
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТАКАСВИНАРКАТА ОТ СЕЛСКОТО ТКЗС!!!!!!!
119
6
 
4
 
! Отговори
ТАКА преди 6 години
ЧЕТА И СЕ ЧУДЯ, КАКВО ОПРАВЯМЕ ЗАПАДИ И ИЗТОКА. НЕКА СИ ВИДИМ СОБСТВЕНАТА СТРАНА. НИТО РУСИЯ Е СВЯСТНА, НИТО САЩ.РУСНАЦИТЕ СА ЕДНИ КОМУНИСТИ, ЖИВЕЕЩИ ПРЕДИ 50-60Г В МИНАЛОТО, А КОЙТО ЖИВЕЕ В МИНАЛОТО ТОЙ НЯМА БЪДЕЩЕ.АМЕРИКАНЦИТЕ ПЪК СЪБИРАТ ЦЯЛАТА ГМЕЖ ОТ СВЕТА - МАНГАЛЯРИ, ИЗВРАТЕНЯЦИ, НАРКОМАНИ И Т.Н. ОТПАДЪЦИ.ЗА КАКВО ГОВОРИМ И КАКВО СПОРИМ, НЯМА СМИСЪЛ
118
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само бсп и герп не трябва още по- никога да са на власт.Млади,знаещи,можещи и некорумпирани хора да поемат държавата.Въпросът е кой ще измете ***.
117
7
 
14
 
! Отговори
akud преди 6 години
йотова , СВИКАВАИ !!!! бсп повече НИКОГА няма да е на власт
116
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев трябва да се прави че не знае езици,да се прегръща,целува севрепейцките лидери и от време на време да пуска по едно конграчулейшън.Няма да сбърка.
115
14
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
РУМЕН РАДЕВ Е НАЙ-ДОСТОЙНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ОТ ВСИЧКИ ДОСЕГА !!!!!