Радев и съпругата му - на концерта във Виенската филхармония

Президентът ни участва в лидерски срещи на "Триото" в Австрия
Обновена: 1 яну 2018 15:42 | 1 яну 2018 15:37, Веселина Йорданова
139

Снимка: Президентство

В първия ден на Новата 2018 година българският държавен глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева са на посещение във Виена по лична покана на федералния президент на Република Австрия Александър Ван дер Белен. Двамата са почетни гости на световноизвестния Новогодишен концерт на Виенската  филхармония в златната зала на "Музикферайн", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Президентът Александър Ван дер Белен отправи поканата си още през септември т.г. в Малта по време на форума на групата "Арайолуш". Тогава двамата държавни глави проведоха своята първа двустранна среща.
 
Датиращ от далечната 1939 година, новогодишният концерт на Виенската филхармония е признат като един от най-известните новогодишни концерти за класическа музика в света, който събира видни представители на виенското общество и почитатели на творчеството на фамилия Щраус от цял свят. Излъчва се на живо по телевизиите на близо 100 държави, като събира милиони зрители.
 
Във Виена държавният глава Румен Радев проведе работни срещи с австрийския президент Александър Ван дер Белен и с президента на Република Естония г-жа Керсти Калюлайд в контекста на срещата на "Триото" на председателството на Съвета на Европейския съюз.

Президентът Радев разговаря и с канцлера на Австрия Себастиан Курц, към когото отправи покана да посети България в удобно за него време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гумен Галошев и Деса Жилеткова отишли на екскурзия и в Австрия.Без да свършат нищо за България.Но онези 80% са гласували за такава президентска двойка.Няма бъдеще пред такъв народ.
78
25
 
24
 
! Отговори
и какво преди 6 години
поканили го отишъл, какъв е проблема? А Бойко , когато сам се навира ?Този поне има езикова култура и е по- умен.
77
4
 
19
 
! Отговори
Иван Иванов преди 6 години
А-а-а,това е новината,която чакахме цяяяяяла година - аферим! А утре на чий концерт ще е ?!
76
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Австрия е най-цивилизованата европейска страна.
75
18
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен71Във всеки случай, платил е данъкоплатеца по-малко, от колкото за разходките насам натам с "Бистришките тигри", яденето и пиенето на корем, и ангаживапето на НСО да пази дуспаджията на всяко негомо "мачле"...Но, колкото и да струва, -заслужава си. Да види света, че имаме президент, знаещ и можещ, и най-вече-можещ да разговаря свободно без преводач/ка, които да се чудат как да превеждат мъдростите му.
74
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БОКО НИКОЙ НЕ ГО КАНИ ГОРКИЯТ.КАК ЩЕ ГИ ИНТЕГРИРА БАЛКАНИТЕ НЕ ЗНАМ.
73
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Maloumnia prezident na Avstria, spechelil s manipulcii, se chudi kak da se legitimira. Kurz shte se zabavliava s seliaka i pepeliashka okolo 15 min.:)
72
11
 
18
 
! Отговори
съдия преди 6 години
До Семейна двойкаАбе ако не беше Корнелиятa да насвие льотчика да се разпише, сега и за него щеше да питаш кой му е съпруг. Ама комунист без здраво комунистическо семейство е мисия невъзможна. Абе, къде са жената и децата на младоженеца Радев?
71
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали комунистите се отвращаваха от европейската култура. Големи лицемери са станали
70
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 69От коментара ти личи, че.си някакъв ***,който пише доста простовати коментари под различни имена, но еднакъв стил.На следващите избори ще имаш възможност да дадеш твоя вот за когото искаш и тогава, ако твоя кандидат спечели, смело може да пишеш кой те представлява.А, засега, остави на нас, които сме гласували за Радев да кажем на кого е лидер.
69
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заведе Деса на екскурзия до Виена, а колко плаща данъкоплатеца за това?
68
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам !
67
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на какво е лидер ***- шофьор ? Агент на Кремъл, посочен в последният момент за кандидат-прецидент, подкрепен от парите ,откраднати от целият български народ от Руските компании ....
66
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Десито с това розово тоалетче ли е била на концерта?
65
36
 
20
 
! Отговори
Културовед преди 6 години
По пр ост президент от *** не сме имали,а и кос матата Деса до него-ужас,довечера пак ще сънувам кошмари
64
24
 
18
 
! Отговори
Студент преди 6 години
И какво от това?! Стига сте ни занимавали с посредствени новини!
63
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално! БКП има стари връзки и бизнеси в Австрия още преди ВСВ! Един отговорен другар признава в мемоарите си, че след около 15 години бизнес там прикриващ конспиративната работа след 9 септември са отчели в касата на НРБ една солидна сума.Тогава са прикривали разузнаването с бизнес, а сега бизнеса с разузнаване. Куфарчетата с пари отидоха в Австрия.Нашето момче, което загина на Домодедово преди 8 години също работеше в Австрия.
62
8
 
18
 
! Отговори
Казанджи Йово преди 6 години
Радев ако иска рейтинг от нас, българете трябва да се постарае да изглежда по ограничен и бамбашка ганчовец.Да се яви на Новогодишното слово с рунтав калпак, навуща, червен пояс и ***.Да обяви като приоритет първа задача по време на председателството да научим европейците да варят и пият ракия.Ето, както са ни пристигнали на два крака, да ги извъртим на 5-6 смени по един курс на ракиения казан и да ги изпратим на четири крака!
61
3
 
13
 
! Отговори
Прост,по-прост ГЕРБ преди 6 години
До 57. Трансджендър. Матрьошка или както там искаш да наречеш майка си, защото тя е тоя ***, която те е объркала още от малък дали момче или момче. Аз казвам фактите, а ти объркан гей или п..дал ми дрънкаш за някакви простотии. Тази заповед ще дойде от ЕС, а не от Москва или Вашингтон. Тук е важно, какво мислим всички по този въпрос, а не само трансджедърите от ГЕРБ, БСП, ПФ, ДПС ......
60
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учудва ме, че и ТУК използвате превод "ВиенскаТА филхармония". Първо, оркестърът не се казва така, а "Виенски(те) филхармоници", второ , във Виена има други филхармонични оркестри, които съдържат в името си "Виена" и "филхармония". Т. е. популярният превод на български не съответства на оригинала, а си е нашенска интерпретация, вероятно изхождайки от факта, че въпросната музика масово не се познава у нас.