Може ли Делян Добрев да е в Народното събрание? Епизод пореден!

БСП оспориха присъствието му на заседанието
2 фев 2018 12:00,
155
Може ли Делян Добрев да е в Народното събрание? Епизод пореден!
Снимка: архив Булфото

Червената опозиция в парламента отново оспори правото на депутата от ГЕРБ Делян Добрев да присъства на пленарното заседание и настоя той да напусне залата.

Това очаквано предизвика отпор от страна на управляващите и Данаил Кирилов възрази, че няма правно основание за това.

От БСП пак се аргументираха с решението на Конституционния съд, че отказът на Народното събрание да прекрати мандата на Делян Добрев, след като той е подал оставката си като депутат, е противоконституционен.

Същевременно КС изрично посочи, че неговото решение е по принцип и не решава въпроса за статуса на Делян Добрев като народен представител.

Още по темата

Самият Добрев днес се зачуди защо е такова отношението на БСП към него.

"Чудех се защо толкова ме мразят колегите от БСП и единствената причина, за която се сетих, е че съм със синя вратовръзка. Затова днеска съм с червена. Предлагам и освен да ме отстранят от залата, и да ме арестуват и разстрелят. В тяхната партия има 30 000 осъдени на смърт без съд и присъда", предложи той.

Съпартиецът му Данаил Кирилов пък настоя, че щом са в тази зала, всички трябва да имат необходимите компетенции и да знаят кога се прекратява мандат на народен представител.

"Мандат се прекратява след три юридически факта - оставка, решение на Народното събрание, решение на ЦИК", отсече той и призова да се спре с уронването на достойнството на народни представители.

Червеният Александър Симов пък предложи, след като не се спазва Конституцията, да се гласува процедура за допуск в зала за Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може ли Делян Добрев да е в Народното събрание? Може само ако вожда каже.
110
0
 
2
 
! Отговори
Д преди 6 години
Трябва ни силна президентска република. Сегашната политическа система работи ЗА политиците, ПРОТИВ народа. Трябва ни Велико Народно Събрание, Силен Президент и чистата да започне. Но първо трябва да се събудим и вместо да си го изкарваме във форумите да ги събирим всички. И леви и герб, всички са хайдуци, до един. Само на Радев вярвам. Само той в Брюксел защити народа от конвенцията.Действия трябват, уважаеми иначе горепосочените се клонират и става по-зле.
109
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може
108
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Делянчо е отишъл в Народното събрание, за да е под крилото ан БайХой и да продължава с шуробаджанащината в Хасково. Такива като него не знаят какво е морал, така, че ако няма протести и не бъдат изметени от властта, те ще продължават да ни се присмиват на добродушието от местата си в народното събрание.
107
4
 
15
 
! Отговори
Джендъро - гербист преди 6 години
Стига сте ни занимавали с този ***! Ясно е, че е човек на баце и никой не може да го пипне, защото е верна джендъро - калинка!
106
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре бе, какво трябва да се случи според ГЕРБ, за да престане да бъде този депутат. Щом като решението на КС не е достатъчно. Просто нямам думи колко жалка и отвратителна партия. Не спазват законите, не спазват Конституцията, не спазват личното желание на въпросния Делян. Ми браво, супер, оковете го там за някой стол и го сложете на венозно хранене. Само и само да е на вашето. Абсурд някакъв.
105
5
 
21
 
! Отговори
ИВАН КОЛЕВ преди 6 години
ТОЗИ *** ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ГНИЕ В ЗАТВОРА!
104
4
 
24
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
МОЖЕ ЗАЩО ДА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ТО ТАМ Е МЯСТОТО НА ВСИЧКИ ГЕРБАДЖИЙСКИ МАФИОТИ !!!
103
2
 
17
 
! Отговори
Варан преди 6 години
Щом Винету не го е изхвърлил от НС няма кой друг, бъдете сигурни.
102
21
 
5
 
! Отговори
обшор панама преди 6 години
Крадлите нинова и йончева до кога ще се крият в парламента.
101
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
герберски наглец
100
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един въпрос към ГЕРБ: Каква Конвенция искате да ратифицирате, след като нарушавате Конституцията, в която сте се заклели?Станете и отново си повторете клетвата! Без Дилян, моля!
99
4
 
20
 
! Отговори
Юлия преди 6 години
До писахНяма такава държава, няма и няма да има !
98
1
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
До писахЧовече, трудно е да ти бъде разбрана мисълта и е трудно, защото не можеш да пишеш. Опитай се да използваш препинателни знаци и правилно да употребяваш буквите "ш,щ и и" и тогава се прави на умен!
97
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, къде ги копат тея бузьовци от герб ,то на лицето му е изписано, че е хитър крадец, но *** гербаджия !
96
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От *** - джендърски номерца.
95
2
 
27
 
! Отговори
Анти НС преди 6 години
Ясно е едно: Имаме решение с което е обявено че Д.Д. не би следвало да бъде дупедат. И изрично е казано , че в светлината на това решение НС следва само да си организира работата. Е, сега ко, праим? Юридически е ясно, но ината и желанието да демонстрираме колко сме велики е много силно. Просто това е още един епизод на сериала - излагация на народните дупедати.
94
3
 
27
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
До колкото си спомням демокрацията е невъзможна без наличието на правова държава. След като Парламента не спазва закона - то няма демокрация, а диктатура и следователно нямаме място в ЕС . Всяко решение от тук нататък на Парламента е нелегитимно и следователно не трябва да се изпълнява. Да не се чудят ,защо чалгата е вечна - за милиони няма закони. След като не може да се наложи съдебно решение няма държавност. ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ТИ ПАМЕТ БЪЛГАРИЙО. АМИН!
93
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деляне, ти така се вмириса, че е нужно да си идеш! Къш птицо проклета, джендеристка!
92
3
 
37
 
! Отговори
писах преди 6 години
дилянчо пише ти един мизерен българин.няма нормално човешко същество което да краде с милиони и в същото време да знае че хиляди болни са омират защото нямат пари за лекарства хиляди пенсионери вече гаснат с мизерни пенсии с който едва си купуват насъщния биват изнасилвани и бити в собствените им къщи хиляди млади стоят в къщи без работа и перспектива за живота си хиляди млади бягащи навън изоставяйки родители имане приятели живот а ти нагло с твоите приятели и семейство крадещ милиони евро Е Н