Из сценария за бунта в СДС: Чете и реве! Размахва патерицата...

Противниците на Лукарски описали подробно кой какво да прави
Обновена: 18 апр 2018 07:26 | 17 апр 2018 16:30, Вера К. Александрова
38

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Размахване на патерици, четене на доклади с рев и протоколни трикове са записали в сценария си за бунта срещу Божидар Лукарски опонентите му в СДС.

Както Dnes.bg вече писа – сбиване, викове, мутри и напрежение разцепиха и малкото останали в синята партия по време на днешното заседание на Националния съвет.

На форума лидерът Лукарски трябваше да поиска нов консервативно-патриотичен курс на синята партия, а опонентите му се канеха да гласуват оставката му. По време на опитите за провеждане на заседание един от поддръжниците на лидера размаха лист, на който обяви, че е записан сценария за бунта с точни указания кой от опозиционерите каква роля да поеме. Той бе нападнат и свален на земята от опонентите си.

Малко по-късно седесари разпространиха няколко страници от сценария.

"Има изключителни пасажи, недостижими и за Холивуд дори", коментира Борис Марков от Националния съвет на сините.

Ето и извадка от сценария (пасажите са разбъркани, но смисълът се разбира):

"Адвокатът Лъжарски открива заседанието. Още след първото изречение Георги Ненков става и започва да се бори да му дадат думата... Ако се налага, ние членовете на НИС, го подкрепяме словесно от място, ставайки прави, без да ходим на микрофона и ръкомахайки с ръце, а ако се налага Румен Христов ръкомаха с патерицата, с цел създаване на суматоха..."

"Преброителите броят, Пилев обобщава резултатите, съобщава ги на ухото на водещия. Водещият обявява, че дневният ред е приет... Дава думата на Юлиян Леков. Той чете анализа. Чете и реве... Ако е необходимо, той ще поиска кърпичка от костюмирания Бобаракос, известен още като Поп Кръстьо..."

"След като приключи с анализа, той спира да чете и съответно спира и да реве и допълва, че резултатите от анализа и анкетата доказват още веднъж правотата, с която 8 от членовете на НИС още през януари... поискахме оставката на председателя...".

"Пилев скача, грабва микрофона и предлага тайното гласуване. Водещият не допуска никакви дебати и дискусии... Залата гласува, преброителите броят, Пилев обобщава, водещият обявява резултатите. Румен скача, грабва микрофона и предлага комисия по избора в състав..."

"В този момент той вади от другия ръкав на елегантния си кметски костюм цветно копие от подписката и обявява, че е постъпило искане по чл. 24, ал. 1, т. В от Устава на СДС с искане за предсрочно прекратяване на мандата на председателя...(поради некадърност)".

В сценария се разиграват и два варианта за протичане на заседанието. Единият е, че Лукарски е свален с гласуване, а другият е, че не е свален.

При първия се предлага Румен Христов за временен председател до избора на нов. При втория – се иска оставката на главния секретар, за който се припомня, че вече я е подавал веднъж и затова тя се приема.

"Временният председател Румен Христов предлага Контролен съвет в състав (изброяват се имената – б.а)... Най-вероятно някой от сладурите ще стане и ще започне да философства, че кандидатурите не са излъчени от регионални конференции. Димо става и прави тълкуване на чл. 33, ал. 1 от устава. Румен и Камо да му обърнат внимание още утре, за да може да се подготви"...

В крайна сметка този сценарий не можа да бъде задействан в пълна степен, защото Лукарски и хората му прекратиха заседанието и напуснаха залата. Бунтарите пък поеха форума в свои ръце и продължиха заседанието.


 


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 2 години
мале каква драма ,мога само да съжалявам ,че не съм присъствал лично :)
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
45 Години стигат ,времееетоо е наше ,времетооооо е наше.
Защо не я пеете тази песен?
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
TEZI JIVILI SA OCHE.
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СДС,вие се самогилотинирахте със собствените си действия,никой не ви е виновен,вие пласирахте на политсцената и човека който ви гилотинира!
28
0
 
30
 
! Отговори
Burzum преди 2 години
Това е като метафора за несъстоялата се демокрация.....толкова ни бяха силите като народ....
27
0
 
30
 
! Отговори
Ала-Бала преди 2 години
Така минава световната слава! От 1 000 000 до 20-30 души. Ачност и простотия!
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само бой ли е имало???? А мъжки ласки? Всъщност тия прогорели аграри, и за гейове не ги бива...
25
0
 
20
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Пожара на бунта гори хахахаа.
Няма ли на живо да гледаме и да се смеем? Хубаво шоу. Последните *** се избиват за въображаемия кокал.
24
0
 
21
 
! Отговори
Ахахах преди 2 години
Бой се вихри на политическото бунище. Народът още преди 20 год ги изхвърли там . Все още ли има останки? Днелното ни дередже дължим на тях.
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С-ДС отиде в небитието. Имаше няколко относително качествени ченгета в него преди години, които поне на фасон го докарваха, сега са останали само лу.до селски тар.икати, които със зъби и нокти се борят за някое кокалче. Гро.зни и жа.лки.
След тези сцени не мога и да си представя, че нормален човек би гласувал за тези отр.епки...На бунището!
22
2
 
29
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
До Andreshko

Тези циркове са за отклоняването на вниманието от важните неща. Днес изслушват Гинка за ЧЕЗ в народното събрание. Някъде да има и една дума за това? Не. Навсякъде Лукарски и кметицата на младост - ченгеджийски номера ала Цецо и Тиквата.
21
1
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 2 години
Проблемът на СДС беше, че го бяха инфилтрирали с агенти на ДС в зародиш.
А сега е, че е изчерпано и от хора, и от идеи, и от принципи, а когато ги няма тези неща целта остава само лично облагодетелстване. Не, благодаря! БСП,ГЕРБ и ДПС стигат за краденето и паразитирането от народа и държавата! НУЖНИ СА НИ ДРУГИ!
Интелигентни, образовани, квалифицирани, честни и принципни, с идеи как да функционират добре държавата, институциите и да просперираме като народ!
20
0
 
32
 
! Отговори
Andreshko преди 2 години
Аз не зная защо са тези циркове. Костов отдавна ги прати в небитието и повече никога няма да дойдат на власт. Народът им повярва,а те го излъгаха...
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СДС беше дело на ДС и си им личи.
18
1
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 2 години
КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН...
17
5
 
25
 
! Отговори
Сините преди 2 години
То, че Сините не стават за нищо беше ясно за много хора още в първите години след 1989-та. Лошото е, че който е минал през Сините, е увреден за цял живот, а много Сини се пребоядисаха и са в други партии, които управляваха или управляват и сега, като НДСВ или ГЕРБ, както и в люспите на СДС - ДСБ, ССД и други. Колко от хората на Симеонов са минали през Сините? Колко от АТАКА са минали през Сините, вкл. и Сидеров.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шайка ли е цирк ли е
15
11
 
30
 
! Отговори
АНТИ преди 2 години
Няколко милиона мишлета,
повярваха на СДС-то,
а те докараха мизерия проклета
и тук стана Ад под небето.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мазньо запазил поста
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
главен сценарист Цвъки,режисьор на продукция Бай Х....ййй!