Да се обнови ли армията ни с "луксозни играчки" за милиарди?

Веселин Марешки и Искрен Веселинов в яростен дебат в НС
178
Да се обнови ли армията ни с "луксозни играчки" за милиарди?
Снимка: архив, Булфото

Трябва ли да се харчат милиарди за модернизация на армията, за "луксозни играчки"? Този въпрос изправи един срещу друг лидерът на "Воля" Веселин Марешки Искрен Веселинов от Обединени патриоти.

Според Марешки с покупката на военни фрегати и нови самолети само с един подпис ще бъдат откраднати милиарди от данъкоплатците.

"Най-бедната държава в ЕС не може да си позволи да отдели милиарди за военните, след като фалират болници, театри, няма пари за пенсии, за медицинските сестри, за полицаите", скочи той.

Още по темата

Лидерът на "Воля" смята, че е нужен комплексен подход за модернизиране на армията, а не купуване на парче на техника.

"Военният министър е повече загрижен за военните играчки отколкото за обещанието си за полицай във всяко село, обещание, което го изпрати във властта, а парите могат да отидат за здравеопазване, за образование, за сигурност", упрекна Марешки.

"За нас от "Воля" хората са на първо място, не самолетите, обобщи той.

Изказването му предизвика Искрен Веселинов да го упрекне, че сменя позициите си.

"Покрай джендър идеологията политиците започнаха да си сменят не само пола, но и убежденията и предизборните програми", обвини той.

Според него Марешки през последните месеци прави доста пируети в политическото пространство.

"Както е бил за бизнеса, така се оказва защитник на пенсионерите" мотирива се Веселинов.

Според него това е силна страна за един артист, но въпросът е дали един политик трябва да има такива превъплъщения.

"Обединените патриоти" от първия ден в това Народно събрание винаги сме отстоявали нещата, за които сме влезли в управлението. Въпросът за превъоръжаването е въпрос за национална сигурност и на национална чест", каза Веселинов.

Той настоя, че се пренебрегва и умишлено не се забелязват усилията на настоящото правителство и в частност на вицепремиера Красимир Каракачанов.

"Не е играчка самолетът, не е играчка фрегатата, това е гаранция, че всички здравни и прочее права, които държавата осигурява, може да ги защити на територията на страната. Продължавайки да се питам за тези ловки пируети задавам следните въпроси как можем да гарантираме своята сигурност, своите права като българи без съюзник. Някой иска да излезем от съюзниците си. Как можем да ги гарантираме без армия", каза Веселинов и призова този човек да каже коя външна сила му плаща и кой иска да окупира България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
11
 
! Отговори
:):) преди 5 години
другаря Марешки е обречен и се заиграва с пенсионерите. А Каракачанов полицаи във вс село не е обещавал, виж ББ може и да е.Ако си мислите че в НАТО някой ще ни търпи да седим на готово няма как да стане. Пък ако искате аскер да ви пази е друга тема. Много е удобна дъвка армията, като е вс спокойно ,режеш и казвсш няма врагове, стане ли патакламата ,опааа дее армията...
36
6
 
8
 
! Отговори
Киро преди 5 години
България трябва да се концентрира само и единствено върху икономическото и демографското си развитие. В днешно време икономиката е сила, а не армия, въоръжена по последен писък на техниката. Ние като малка държава би трябвало да провеждаме миролюбива политика и да сме неутрални или в колективна система за сигурност. От Освобождението насам не сме били нападани, по-скоро ние сме били агресивната страна и затова сме си и патили.
35
1
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До Hafen die WahrheitНаправо да закриват цялата държава и да викат турски лекари и учители и тн.То е ясно че нищо не става от турка българина само зане да мрънка и да разпродава.Майка си ше убие за да и разпродаде имуществото скотски чергарски народ.Единственият в света който иска да си разпродаде държавата и да вика други да го пазят!
34
4
 
5
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
До 30...младок такова е било времето нямало е нужда да се напъва повече защото началникът му е казал толкова да прави.И живота ако беше като тогава пенсията щеше да му стига.Ако някой след време ппави по 50 вани...и той ли да казва че ти си си клатил краката.Не си прав...
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През комунизма лежане цял ден, надницата си върви, три фалита на държавата, унищожен златен резерв, унищожени пенсионни фондове от Царство България, натрупан колосален външен дълг, прогонени стотици хиляди хора.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С конски каруци ли да летят пилотите да се лишим от луксозни домове и дa живееем в коптори, да се лишим от хрaна и да не ядем. Купуването на изтребители и модерна техника за армията е част от задълженията на управляващите, отказът от изтребители е отказ на управляващите да си свършат задълженията. Откъде пари и не е наш проблем да се управялва държава не е лесно намерете пари ваш си е проблема.
31
6
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Заключваме едни пари, това е! И после викаме, няма за учители, лекари и т.н.За пръв път да се съглася с Марешки - нека се помогне на хората в битовата престъпност (в всяко село полицай), отколкото да се прави колекция от скъпи джунджурии!
30
4
 
10
 
! Отговори
Работещ преди 5 години
Какво ми цъкате минуси?Все едно не знаете, че старците са лежеци.Всеки е слушал как през хубавото време спали на нощна смяна, как си пиели след обяд на работното място и даже имало 40-50 дни отпуск за годината.Като започна работа в цех за катодна мед обработвахме 24 вани за един ден.Старите ми разказваха как навремето за един ден разтоварвали 5 вани и ги миели без да ги зареждат наново.Строили България дръжки!Клатили си краката по цял ден и чакали заплати.Сега чакат пенсии.
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се въоражаваш не е самоцел! Трябва ни само толкова въоражение колкото да изпълняваме ангажиментите си към НАТО, останалота е не просто неразумно, това ни води право в пропастта на мизерията. Реално на България авиация не й трябва, няма реална заплаха, това са пари и човешки ресурс на вятъра.
28
1
 
6
 
! Отговори
TCS преди 5 години
В Македония има една приказка:Ке умрем от смех!
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това българинът е страшно племе. Реве се постоянно как запада разсипал великата армия от тошово време. Сега Запафа каьа че България не спаьва договорите и реално е консуматор и натисна да се праеи армия и прочие а тук масово рев. Е нали вашия идол само бомби прави? В Русия глад ама той бомби все твори. На Марешки след посещението в Москва проблем му е че няма се харчат пари за братска техника май
26
1
 
7
 
! Отговори
Бачкам яко, пара не преди 5 години
Ами , ако на старата жигула е нормално да и сложите гуми за 2 бона, тогава направо и космически кораб да купим за армията.
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5"Примерно ако Турция реши да ни нападне е въпрос на 2-3 дни да ни окупира независимо за колко милиарда самолети имаме"Турция не ни е нападала през последните 140 години, така че и сега няма да ни нападне. Проблемът е че за тия 140 год Русия ни е нападала няколко пъти и сега пак се готви да ни нападне. Затова ни трябва армия и самолети. Естествено е че русофилите които чакат руския агресор с отворени обятия да ритат срещу силна армия и добри самолети.
24
2
 
7
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
"Ако не храниш своя армия, готви се да храниш чужда!"Естествено, че ни трябват нови "играчки" за армията.При нас проблема е в лакомията на комисионерите, дето са в министерски съвет и липсата на държавническо мислене и поведение! За чий ни беше да нарежем ракетите СС200? Защо нарязахме и онези мигове, дето не бяха и летели? Нямаше да ни приемат в НАТО? ДА,ДА! Защото изпълнявахме волята на чужди политици! Сега се молим Ердо да не реши, че половин България му е на сърце!
23
1
 
7
 
! Отговори
Дъртий преди 5 години
И кво за гей парад кинти има, за военен парад кинти йок?!
22
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България няма нужда от армия.
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От моите данАци и УсигОровки, за ***-тумбаци и зеленодрехи паразитляци - НИ СТОТИНКА!!!Като искат изтрибители, да си ги изработят. Картофи да копат, въпреки, че за техният мозъчен потенциял, и това им е много.
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко е, че сме толкова бедни, че даже и едни изтребители втора ръка не можем да си позволим...но това е положението. В момента армията е на дъното на опашката от чакащи пари от държавата и това за мен е ОК.Трябва да се концертираме в икономиката и в това да провеждаме мирна и неагресивна политика. Когато успеем да заделим пари ще купим и самолети. А ако някой ни нападне внезапно...ще разчитаме на патриотичен ентусиазъм и на нашите верни другари от НАТО :)))
19
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
Да, да се снабдим с оръжие което може да защити суверенитета на родината ни !
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 самолета и 50-60 танка ни стигат , няма на чорба да ги правим