Нинова към Борисов: Не идвате в НС, няма такова чудо по света!

От 7 юли миналата година премиерът не е идвал в парламента
8 юни 2018 13:15,
69
Нинова към Борисов: Не идвате в НС, няма такова чудо по света!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова нападна премиера Бойко Борисов, че не защитава националния интерес в Европа и го обвини, че не е идвал в парламента от почти една година. Днес министър-председателят участва в петъчния парламентарен контрол, за да отговори на въпрос за визитата си в Москва.

"Не сте идвали от 7 юли в Народното събрание. Смея да твърдя, че такова чудо няма по света. Почти година премиерът не е стъпвал в парламента, за да отчете работата на правителството", обърна се червената шефка към премиера.

Тя осече, че нито веднъж Борисов не е представил пред депутати важните теми по време на европредседателството, както правят други европейски лидери.

Още по темата

Нинова настоя премиерът да внесе в парламента проекта за бюджет на Европа за следващия програмен период.

"Нали нямаме съмнение, че сме най-бързо изчезващата нация и най-бедната. Други държави обаче са оценени по-различно. В проекта Италия ще получи 11 млрд. повече, Испания - 10 , Гърция - 6. Това е, защото имат държавници, които бранят интересите на народите си и знаят как да се прави международна политика", заяви соцлидерката.

"Правителството е голямо и е на върха на Европа и не може да се занимава с някакво дребнотемие като демографска катастрофа. От какво пазите неутралитет? Пазите неутралитет от българския национален интерес!", настоя тя.

Корнелия Нинова каза и че земеделеските ни стопани получават най-малките субсидии и даде за пример, че в държави като Естония, Литва и Латвия те ще бъдат увеличени.

"Настояваме да внесете в парламента проекта за бюджет на Европа за следващия програмен бюджет, да дебатираме, да намерим националния си интерес, да ви дадем мандат и да ви да даем сила да го защитите в общия европейски интерес, да бъдете равен с другите, а не послушен", продължи тя.

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отвърна на нападките и настоя, че ГЕРБ води дебатите не тук, а в Европа, и отстоява българските национални интереси на европейските форуми.

"Няма такъв политик, който да е бил приет от всички европейски лидери и лидерите на Западните Балкани", контрира Цветанов.

"Нека да бъдем обективни, когато говорим, да имаме необходимото уважение към изпълнителната власт. Чест прави на премиера, че е тук, да отговори на въпроси, въпреки натоварената си програма", каза вторият в ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ИМА, ИМААА- НАД 100% ИНФЛАЦИЯ, СЛЕД 10 ГОДИНИ 13.8% ИНФЛАЦИЯ/2007/8Г/, СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА 5 ДОЛАРА- НЪЛ ОТ ТАМ ТРЪГНАХМЕ- БЕЗ ДРУГАРКАТЪ- ТЯ ТОГАВА НАПАЗАРУВА ЕДНА ФИРМА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. ОФ, ИЗБЯГАХМЕ ОТ КЛУБА НА БЕДНИТЕ, АМА ИСКАМЕ ОЩЕ.
60
14
 
14
 
! Отговори
K.Коцев преди 5 години
Тая и аз не мога да я гледам,а Бойко за какво да я гледа ?! Нинова,докато бяхте на власт защо не ги оправихте тези въпроси,а сега се ежиш? То така като теб всеки може,а в плюе нето и храченето по други цена нямаш ! Ашколсун!
59
4
 
18
 
! Отговори
просто се шегувам преди 5 години
ББ независомо от самотрекламата си е изключително дистанциран от актуални преоблеми. Него го интересува само суперпроекти от рода Турски поток, Белене, присъединяване на западните Балкани и т.н. Това, че на ежедневно ниво престъпността расте, неуредиците с администрация растат, започват процеси на разпад подобни на онези през 90те години - той е над тези неща. За него е важно да е в Брюксел, да е при Мути, Доналд, Еманюел и той да си прави самореклама с тях.
58
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.ne sluchaino go tseluvat I galiat v Evropa ! Tselta na ES e da obezlichi natsionalnite darjavi ! da gi razpadne I da se poluchi sbirotakat " Evropeets " ..kakvoto I da oznachava tova ! Po tezi pokazateli sme vodeshti v Evropa ! Borisov I Orban sa palni protivopolojnosti ot vsiaka vazmojna gledna tochka ! Takiva sa I darjavite im I rezultatite ot upravlenieto im v tiah ! Fakt !!!
57
5
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
м/у другото,дори и за мен е необясним факта,че никой не отваря дума за Брутния външен дълг.През 1997 г. той е почти 100 процента от БВП...И при управлението на "злодеите" спада до 13 ../ТРИНАДЕСЕТ !!!/ процента през 2008 г.Забележете:-Откакто Тиквения "Боко Харем",наричан за кратко "герб", яхна властта,Външния дълг скочи до почти 30 процента през 2016-та...И никой не смее да го попита:-"Чакай бе!..Как стана тая работа с дълга?"...Просто чакат НИЕ да го изплащаме..И толкова..
56
7
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
наистина тоя няма и не може да има теми,които да споделя с Парламента.Но защо се правят на учудени,не знам..Дадоха "карт бланш" на СЛУГАТА да обслужва чужди интереси,а сега...-"Еми той не идва в Парламента да са отчита"..За какво да се отчита?Него го държат на власт тук за да СЛУГУВА!..И нема мърдане за него,защото зад него практически няма никой!..Е,десетина процента интересчии все ще се намерят....Та позволи ли си "фриволности"-ИЗХВЪРЧА за 24 часа от ЯСЛАТА..За това не "ефава" НС-ДРУГИ са
55
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клювния се е превъзбудила да го види на живо. Любов ли бе да го опишеш.
54
8
 
17
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Какви важни теми да споделя в НС тоя слаб премиер , че той просто не знае нищо!Командва като в пожарната , кога някъде пламне , чака да се разгори , да изгори и ...взима решение да се очисти пепелта!Примери безброй!
53
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
49 Е за това не харесвам демокрацията, *** на власт, а другите ги избират без да знаят за какво става въпрос. Премиерът е длъжен да присъства в парламента на всеки кворум. Това е неговото правителство, това е неговият мандат той отговаря за правителството и в същото време стой под правителството. Ако самият премиер не ходи на работа където се извършва най-важната и най-отговорната работа в държавата, като например писането на законите и обсъждането на проблемите ... какъв премиер е?
52
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво още чакате?Провеждайте вот на недоверие,избори,референдиум,цял народ и други партии вас чакат!
51
4
 
17
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Браво 38 Тя и Манолова беше "смела" жена , ама Бойко я падхлъзна елегантно.
50
11
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 години
До Анонимен 46 А при Жан какъв възход бешеее, малиии?Разрухата е само в главата ти.Омраз.
49
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиерът не е длъжен да ходи на заседания на парламента. Вместо това г-жа Лъжа да попита депутата Ахмед Доган, когато управляваха заедно колко аджеба пъти е присъствал в парламента.
48
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дърта кокошка
47
30
 
10
 
! Отговори
дядо ставри преди 5 години
големо браво на Бойко, евала на момчето
46
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е държава на Тиквунцииии,кви обяснения да дава,не длъжен.Той е дерибей.10 години на власт и само разруха.Па дано изкара още един мандат белким закрием държавата.
45
40
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожа лъжа как не я е срам да говори за евросредства, при положение че те като вземат властта и веднага си издействат спиране на почти всички еврофондове. Ама то на наглъл комунист трябва първо да го заплюеш и после да говориш с него.
44
35
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Я па тая. Отчет да и дава Бойко ?!? Нещо много на сериозно се е взела :)
43
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова стига си правила театър,ами проведете един вот на недоверие!И ако се подмокряш от ББ,както пишат,по-добре друг да управлява БСП,щото не се знае какви може да ги свършиш покрай подмокрянето.
42
42
 
19
 
! Отговори
марин преди 5 години
Премиера има работа за вършене , за разлика от тая кака в парламента , където само се дрънкат по трибуната , а после си пият кафето заедно !