БСП не стояла зад протестите, но пък стои зад недоволните

Нинова вижда: Управляващите имат проблем с хората!
70
БСП не стояла зад протестите, но пък стои зад недоволните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова категорично отрече обвиненията на шефа на депутате от ГЕРБ Цветан Цветанов, че БСП стои зад протестите срещу високите цени на горивата и промените със задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Още по темата

"Не инициираме протестите, но ги подкрепяме", отсече тя.

Според нея проблемите на недоволните хора по улиците имат решение със закони, които трябва да одобри парламентът. Тя призова управляващите да се разберат помежду си, защото имат проблеми с протестиращите.

Нинова нападна Цветанов като го обвини, че е казвал пред кметове, че БСП са подтикнали своите управници на местно ниво и те стоят зад протестите в страната.

"Много интересно как кметовете ни от Асеновград, от Брегово, от Тунджа, Гоце Делчев, Арчар и Хърлец организираха протестите във Варна, София и Пловдив. Защо са им тогава Фандъкова, Николов, Портних – да си ги оттеглят, след като ние можем с кметовете от Хърлец и от Изворище да направим протестите, каквито ги видяхте в големите градове на страната – благодаря, сериозно признание за нашата сила и на нашите кметове. Да се вземат в ръце в тази ситуация, разбираме, че имат тежки проблеми. С патриотите проблеми и разправии, вътре помежду им проблеми и разправии. Менда Стоянова вкарва един закон, Бойко Борисов го изкарва", каза още червената шефка.

Освен това според нея Цветанов си е позволил да оспори конституционния ред в държавата и устоите й.

"Каза, че при служебен кабинет се управлява еднолично и непрозрачно. Служебният кабинет е разписан в Конституцията на страната. Неговите думи са де факто оспорване на установения конституционен ред", допълни още Нинова.

Лидерката на БСП обяви, че левицата ще предложи отмяна на решението за облагане с по-висок данък на старите коли между първо и второ четене на бюджета.

От Столетницата искат да падне текстът в Закона за корпоративното подоходното облагане и да се върне старото положение.

Нинова посочи, че ще внесат отново своите предложения за намаляване на ДДС на хляб и лекарства, за 6400 лева еднократна помощ за второ дете и за преизчисляване на пенсиите.

"Настояваме Министерският съвет да си оттегли законопроекта за екотакса на дрехи и обувки втора употреба", посочи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само два са изходите от ситуацията - терминал 1 и терминал 2.
35
3
 
15
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
А бе , Корни, ти казваш, че стоиш зад недоволните, ама те дали те искат да стоиш зад тях? Не си ги питала, нали? Щото май по-скоро искат те да стоят изодзад теб.
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България сме в неприятната ситуация да няма здрава политическа сила, която да работи за обществото и за страната. ГЕРБ са политически негодници, които трябва да бъдат свалени, но и тези, които претендират че са тяхна алтернатива също не са решение, а БСП най-малко. Просто не виждам лъч надежда между тези, които се наричат политическа класа. Най-добре някъде през терминалите и да се живее в нормална държава.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народе,народе! Като гласувате гледайте и щателно проучвайте произхода на 'кандидатите', и ако видите и една капчица ЧЕРВЕНО - не ги допускайте до ВЛАСТТА!!!Учете се от грешките инак - умирачка!
32
2
 
13
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Абе Корни,като си толкова смела я отиди при талпата......,ще е много интересно......ще хвърчи перушина и други телесни течности...
31
1
 
16
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Айде бе, не успяхте с вотовете на недоверие, с оставките и с бойкота на парламента и преминахте към познатите шумкарски похвати с подли конспирации и организирани от вас протести. Кой подкоросваше кметове на пленума, чии протежета са "Възраждане" и "Сила"? Не нами тез.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова гледа ама не вижда и се мъчи да политизира всичко в нейна полза хахаха протестите се главно против нея и червените бензинаджии дето вдигат цените на горивата.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова стой там където трябва. Между популизма и партийната каса.
28
1
 
16
 
! Отговори
Оставка преди 5 години
Оставка за г-жа Лъжа, г-жа малката Лъжа- Уенчето. Двете Каки никога не лъжат - само по малко.
27
0
 
14
 
! Отговори
Ниновец преди 5 години
БСП не стояла зад протестите,------------------------------А един мармот омотаваше шоколада в станиол :D
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелио.кажи на мъжа си като директор в Лукойл да намали цените на горивата.нали си загрижена за простолюдието..
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожа Лъжа - не по врат а по шия! Абре всичко де що е с червен корен БСП,ГЕРБ и сите) - все гавно!
24
0
 
10
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
СЪВСЕМ ПРАВИЛЕН ИЗРАЗА Е : " Бее СиПи НЕ СТОИ ЗАД ОРГАНИЗИРАНЕ НА ПРОТЕСТИТЕ " !?! ПРАВИЛНО Е ДА СЕ КАЖЕ : " Бее СиПи КЛЕЧИ ЗАД ПРОТЕСТИТЕ " ! А ОЩЕ ПО-ПО Е -" Бее СиПи ЛЕЖИ ЗАД ОРГАНИЗИРАНЕ НА ПРОТЕСТИТЕ " !!!!!!!!!
23
1
 
10
 
! Отговори
ист преди 5 години
Йоло Денев и Нинова са вечно протестиращите. Единият ат глупост, другата от злоба.
22
0
 
15
 
! Отговори
niki преди 5 години
Червената крадлива лелка, която скоро ще стане бабичка...
21
0
 
11
 
! Отговори
ХХ век преди 5 години
Ах г-жа Лъжа.... Тя от една година само това прави: лъже, обвинява и организира протести. То не бяха пенсионери и манг***и докарани в София, козичките на баба Дора, майктеи на деца с увреждания. А, след арестите на основните спонсори на БСП:Миню, Ветко, Бенчо, Очите, Банове, г-жа Лъжа се уплаши, че идва нейния ред и извади тежката артилерия: осъдени престъпници, лица с висящи дела и други, които да политизират протеста на хората срещу скъпите горива и да създават провокации и безредици. ***.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите трябва да имат едно ясно искане - политиците да върнат всички партийни субсидии, които са вземали досега. Така с едно искане ще се разграничат от всички политически негодници, и никой няма да се опитва да извлича политическата изгода от протеста, щото няма политици, които ще застанат зад такова искане.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21 Мерси СТРАДЖА, чест за мен да получа признание от тебе.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази се сеща за хората само по избори или ако и се искат предсрочни избори през другото време си брои милионите в кутиите за обувки и бaгажника на Бентлито.
17
0
 
4
 
! Отговори
Nahalo преди 5 години
Hahahahahah....dovolnite s po 57 000 lv zaplati vse taka stoiat otzad....hahahahaha....zad nedovolnite.....hahahahahahah.....