Румен Радев за заплатата си: Не аз я определям, а парламентът

Президентът за срещата с Борисов: Първо визия за справяне с корупцията
Обновена: 21 ное 2018 06:38 | 20 ное 2018 20:45, Красимир Ангелов
277

Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание, така че депутатите са в пълното право да я намалят, както намерят за добре. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти призива на лидера на БСП Корнелия Нинова депутатите да намалят своите месечни възнаграждения.

Още по темата
"Що се отнася до увеличаването на заплатите на политическия елит, то е оправдано само ако бъде обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното благосъстоянието на българските граждани. Такива тендениции засега няма", отчете президентът, цитиран от "Фокус".

Според него една от причините българските граждани да бъдат по улиците е, че не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си. "Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата", добави още Румен Радев.

Президентът коментира и евентуалната срещу между него и премиера Бойко Борисов, за която се говори от няколко дни. "Среща ще има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяване на катастрофалния срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате, че ще разговаряме и ще обсъждаме четиригодишната програма на кабинета "Борисов" 3, която изведе хората на улиците?, попита Радев.

Президентът бе помолен да коментира и случващото се в малката коалиция и смяната на вицепремиера Валери Симеонов. "Не се меся в кухнята на коалициите и на партиите", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
5
 
6
 
! Отговори
V преди 5 години
Инвестиции в *** по добре да няма,защото много хора дойдоха и загубиха много пари защото мафията герб може да налага апсолютно безнаказано двойни стандарти при всички важни документи и дори най големия инвеститор в света Китай ни отсвири въпреки стратегическия си интерес.Срещу съдиите които освободиха ЦВ ЦВ дори разследване за корупция нямаше.А как така два състава преди това са издали присъда ?Холандия категорично отказва да влезем в шенген .Никаде не ни щат заради светово известната мафия
115
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 138Защо да не си я прибира. Стани и ти президент да те видим дали можеш. Ха.
114
4
 
18
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Не си я определя президента заплатата,но пък няма нищо против да си я прибира:)
113
7
 
22
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 5 години
*** Радев не бил виновен, че взимал 11 000 лева без да върши никаква работа, защото друг му ги давалСигурно и Деса пр0стакеса и тъща му друг е назначил в президенството да лапат и те народна пара
112
12
 
9
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
Добре че е Радев Президент - ако беше Плевнелиев , щяха да ни изпият кръвта от ГЕРБ и Патриотите .Затова се казва че Президента е Балансьор .Този човек успокоява България да не се надигне срещу Мафията .И разчита на него да промени статуквото .Знаете какво се случи в Англия когато се появи Борисов пред Емигрантите .
111
10
 
15
 
! Отговори
20 век преди 5 години
Жельо Желев даряваше по-голяма част от заплатата си...... Ако *** имаше чест и достойнство нямаше да се оправдава с НС, и да получава 11 000 заплата + пенсия.... А, че е много алчен пролича още с аферата за грипените....
110
4
 
15
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Много платени драскачи, но скоро ще дойдат избори и видов ден и дупе да ви е яко !
109
11
 
17
 
! Отговори
1984 преди 5 години
До промоС какво *** е заслужил заплата от 11000 лв. и още хиляди за охрана, поддръжка на жилища, превоз, облекла и други екстри за него и деситуу??? Какво е направил за България??? А, позволи на агент Гундяев да го хока както робовладелец хока роба си??? Или за това, че промени условията за търг в полза на Грипен??? За това, че вместо обединител е разединител на нацията???? Заслужава импйичмант, не заплата.
108
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много калпав излезе тоя президент. Много се надявах да е коректив на ГЕРБ, а той освен да повтаря глупостите на БСП друго не прави. Знаех си че не трябва да гласувам за комунист!!! Сега ме е яд.
107
9
 
8
 
! Отговори
Тцтц преди 5 години
И тук са 6, 7 оведа ...същите списват и в друг сайт .Атаката срещу президента е да стане съпричастен с така наречената им програма, за да могат да си изтрият ръцете с Президента!
106
15
 
17
 
! Отговори
Чичко преди 5 години
Ние старите знаем каква им е ,,визията"и на Радев и на Нинова ама защо още един път бе деца .И вие ще сеопарите и уверите и ще обяснявате на следващото поколиние какво е соц.управление.Ама защо и ние още един път да се пичем на този огън.Знаете ли колко ,,лесно" беше да ви отгледаме докато пораснете и почнете да ни обяснявате ,колко ясен ви е живота.Вашите набори от 90те,, излетяха"над милион,през96-97 нов ,,транш",ако тия си приложат визията пак ли?Аман!Сега е много по добре но вие не разбират
105
12
 
9
 
! Отговори
акуд преди 5 години
а всичко друго тво го определят генералката с пердените роклрта и ***
104
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Радев. Няма реална власт но се бори за правда. А ако я имаше тия в парламента нямаше да са там.
103
17
 
18
 
! Отговори
промо преди 5 години
поне я заслужава за разлика от онея 240 *** ***
102
0
 
20
 
! Отговори
Ееех времена преди 5 години
- Е*ахти скапаната държава... - си мислеше стрина Пена, докато си хвърляше *** през терасата на 5-тия етаж.В същото време, паркирайки колата си, чичо Ставри отвори прозореца и хвърли догарящата цигара на тротоара, като ядосано си мърмореше:- Да *** и ***! Цел ден им работим за 600 лева...На първия етаж Анжела обясняваше разпалено на майка си как учителят ѝ се скарал днес, щото си гледала в телефона по време на час. Взел ѝ го и тя не могла да препише, и сега щяла да има ниска оценка, и можело да не влезе в гимназията, в която искала. Майка ѝ ядосана мислеше как
101
12
 
15
 
! Отговори
абсурдистан преди 5 години
Абе,те Миларди краднат Милиарди !!! а се дърлят за 11 хил на Президента ,па то толкова е заплатата на един програмист.
100
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е човек с достойнство . В парламента няма такива.
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се вържат депутатите за минималната работна заплата, и като се увеличава тя да дигат и тяхните. Не че и без пари не биха работели.
98
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм,заплатата си не определя президентът,но може да предложи на НС,да я намали.Не го прави,така че думите на Борисов остава да важат:"с 11000 лв,"бедността не е порок..."".
97
10
 
21
 
! Отговори
До резидентът преди 5 години
Ами откажия в писмо до Парламентът,нали имаш пенсия!