Глоба за народен избраник, че не бил на работа! Безумие или?

И все пак не е дошло времето за орязване на заплатите им
Обновена: 5 дек 2018 19:14 | 5 дек 2018 18:00, Камелия Цветанова
56
Глоба за народен избраник, че не бил на работа! Безумие или?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Опозиция и управляващи се скараха и по въпроса дали трябва да бъде глобяван законотворец, ако не си е на мястото в НС без да има уважителни причини.

Още по темата

Идеята за това дойде от шефа на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ, който се ядоса на БСП, че напоследък бойкотира заседанията на парламента.

Така че той предложи глоба от 750 лева за народен избраник, който не е в пленарната зала, докато се извършва поименна проверка.

Според Крум Зарков от БСП тази поправка в правилника за дейността на НС е безумна.

"Съжалявам за подхода, който е избрал Данаил Кирилов - да внесе безумно предложение, за да "затапи" дебата за депутатските заплати", коментира той.

"Извинявам се за квалификацията безумно, но твърдя, че предлаганата промяна е противоконституционна", заяви още социалистът.

Данаил Кирилов пък се позова на решение на Конституционния съд, в което се казва, че основно конституционно задължение на народния представител е да присъства в пленарната зала, да участва в дебата по обсъжданите въпроси и да гласува.

"Не смятам, че конституционната практика на нашия КС е безумна", каза той в отговор на казаното от Зарков от БСП, че промяната, която предлага е безумна.

Депутатите от правната комисия трябваше днес да излязат с решение дали ще приемат предложението на Данаил Кирилов, като и това на БСП за орязване на заплатите на народните представители с 543 лева, но го отложиха за друг път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не си мислите, че някой се интересува дали народните представители си вършат работа. Единственото, което интересува управляващите е да запазят властта си, а за целта кворумът в парламента трябва да се поддържа. За да се поддържа кворумът, на опозицията по някакъв начин трябва да й се извият ръцете и да ги принудят да се регистрират. Съвсем не са благородни намеренията - чисти политически сметки.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво
7
3
 
17
 
! Отговори
Щом, преди 5 години
народния представител не да присъства в пленарната зала, да участва в дебата по обсъжданите въпроси и да гласува,значи не си върши работата за която данъкоплатеца му плаща, и мястото му не е в парламента.Уволнява се.Както прави всеки работодател с работника си.И точка.Какво има да се пени Крум Зарков?
6
0
 
11
 
! Отговори
Scaner преди 5 години
Samootlachka ot rabota li?! .....Nezabavno uvolnenie! ... vhod v bg parlament samo s prastov otpechatak!
5
0
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
При истински военен режим, няма да има нужда да идват на работа.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безумие!
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не е в НС не е на работа.Законите се създават в НС. БЕЗ ДА .РАБОТИ ПАРИ СИ ВЗИМА, СВИКНАЛ КАТО В СОЦА . На тарикатлъци.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо да приемат решение да ги вържат с белезници за столовете. Така ще си гарантират кворума, което е целта на занятието. Опитът да държиш насилствено опозицията в парламента е нещо доста разминаващо се с принципите на демокрацията.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе хубаво предложение само че е популистко защото знаем ,че всички ще гласуват "против"!