Един след друг: Депутатите под строй за изследване за COVID-19

Народните избраници се наредиха на опашка пред "Софиямед"
226

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Рано сутринта депутатите се наредиха на опашка пред болница „Софиямед“, където ще им бъде направен тест за коронавирус. До тази ситуация се стигна, след като вчера стана ясно, че Хасан Адемов от ДПС е дал положителна проба за COVID-19.

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ увери, че депутатът се чувства нормално.

Още по темата

Въпреки това всички парламентаристи ще бъдат тествани, защото седят твърде близо един до друг в пленарната зала.

Наред с народните избраници, изследване ще бъде направено на служителите от администрацията на Народното събрание, квесторите, чистачките, шофьорите.

В петък парламентът реши, че докато продължава извънредното положение, което самите те гласуваха да е до 12 април, пленарни заседания няма да има.

Въпреки това днес трябваше да се събере бюджетната комисия, за да обсъди на първо четене предложената от правителството актуализация на макрорамката.

Вместо това обаче шефката на НС отложи заседанието и свика председателски съвет тази сутрин, за да решат лидерите на парламентарните групи какво ще правят в тази ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АКО ТИЯ ГИ ТЕСТВАТ БЕЗПЛАТНО ЩЕ ТРЯБВА ДА ТЕСТВАТ ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК БЕЗ ПАРИ ТЕ СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ДА СИ ПЛАТЯТ ТЕСТОВЕТЕ ИЛИ ЩЕ ИМА СЪДЕБНИ ДЕЛА ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ НИКОЙ НЕ Е ПРИВИЛЕГИРОВАН ПРЕД ЗАКОНА ВСИЧКИ СА РАВНИ ТЪРТЕИ
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай ,за тия има тестове ,а за народа не????
42
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам повечето са с маски с n95 филтър, като народни избраници няма ли да ни съобщят как и от къде си набавят маски?Все пак ние сме ги избрали. Ако не си бяхме дали гласовете сега нямаше да са на 10 000 - 15 000 лева заплата, поне официално и да имат възможност да го тестват масово.За колегите на починалата жена работила на гара Илиянци няма да има тест.
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй е вирус от рода на Бактерията Синтия отървали са го някъде като събираха последния петролен разлив из Ормузкия проток. Бактерията е мутирала във нещо друго затуй скриха хората може да плъзне от абсолютно всичко. Китай купува петрол от Иран там са най-много заразени и последния петролен разлив беше в Ормузкия проток.
40
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хората по парковете на по 20 метра разстояние не може , майки с деца на разходка по единично не може , а тея хрантутници на тумба може , скоро напрежението дето се е натрупало ще се отприщи
39
1
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Заразени са всички, в това благоприятно за вируси време.Вируса е във всеки, и чака лека настинка на хазяйна си за да го атакува. Па наем не плаща да го...у вирусу96664
38
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП-то нали протестираха срещу "опакования"Марешки? Нали протестираха и срещу "ваканцията"? Подменена била парламентарната република с диктатура! Мааалиии! Българския народ колкото и преобладаващо да е ***, има чуство за самосъхранение и тези скоро няма да видят власт. То бива безочливи индивиди, но тези бият всички класации. През трупове ще минат. Президента напук на всички добри практики по света иска "свободно движение".
37
1
 
42
 
! Отговори
koko преди 4 години
Добре де,не Ви ли дразни че 240.......,ще ги тестват за наша сметка ,240 възрастни хора няма да имат този шанс....и не Ви ли дразни ,че тези 240...... народни любимци,никой от тях не каза в условията на криза и пандемия ние ще работим без възнаграждение,нашите 100%заплати ще са за Вас НАРОДА!!!!И не Ви ли дразни ,че тези 240 няма да са под ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАРАНТИНА както всеки български гражданин/справка Генерала на сутрешния брифинг/,и не Ви ли омръзна мантрата #останивкъщи или УМИРАШ?!?!?
36
1
 
12
 
! Отговори
Гениално!? преди 4 години
И всичките един до друг в болницата. Никой не спазва 2 метра отстояние, та ако слуайно се е заразил един да зарази и останалите.
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората пътуващи ежедневно на работа в метрото не седят ли близо един до друг?Но за тях няма ни маски, нито дезинфекция, нито тест, доста случай вече има да търсят помощ и им казват да си седят у дома.Тестват едва когато са в критично положение.П.С Честит празник на всички политици 1 април
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теста за тях е безплатен...но не си мислете че няма даде повторят след време,.а за нас глоби
33
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бързо органите на реда да ги глобят по 5000 лв., че има струпване на много хора на едно място и не спазват дистанция....
32
9
 
3
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Няма нищо лошо да бъдат изследвани нашите избранници и обслужващия ги персонал в НС, за да сме сигурни, че ще има кой да ни ръководи и управлява. Макар че може да е безсмислено такова изследване, защото трябва да мине поне седмица за да е сигурно и да се хване, както се обяснява по конференциите. Но при избраниците се хваща веднага.
31
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че са мишоци, мишоци. И преди време Доган ви каза, че той раздава порциите. Тези тук са кукли на конци.
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добрите тестове са изключително скъпи, но и те ловят вируса на 80-90%.Затуй хора дето са имали контакти със заразени ги слагат под карaнтина поне за 14 дена под наблюдение Затвориха дори английската кралица, а тия още са на свобода и разнасят вирусите. Сега глоби по 5 000 лв за струпване пред сградата що в парка не може, а пред болницата може ?
29
0
 
22
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
А ние кога и къде да се наредим???
28
0
 
18
 
! Отговори
VD преди 4 години
До АнонименКой плаща за тестовете? Пак за кокошките няма нищо, ония дет имат - да си имат!!! Ако няма народа - тия *** няма да съществуват - КОГА ще пуснат тестове за народа - трябва да се разболяваме 1 по 1, за да ни тестват безплатно ли?
27
1
 
28
 
! Отговори
Монтажист преди 4 години
Щом влезнат всички монтажна пяна по вратите и прозорците
26
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 26 В магазин 10 на 10 метра площ пускат по двама най- много да има в него, а тук гледай на колко квадрата колко са се скупчили тия мършляци! За тях правилата не важат!
25
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Батальона се строява за последен път, старото се уволнява, зайците реват,