Ден за празник, но и за протест, кризата удряла работещите

Нинова честити 1 май и скочи срещу властта
Обновена: 1 май 2020 16:41 | 1 май 2020 16:40, Камелия Цветанова
78
Ден за празник, но и за протест, кризата удряла работещите
Снимка: БСП

Червената шефка Корнелия Нинова честите празника на трудещите се и разкритикува правителството, че не им помага достатъчно в кризата.

"Днес е 1 май, Ден на труда, празник на хората, които с ръце, ум и сърце произвеждат, създават, творят и движат напред нашето общество. Днес обаче хората на труда са онеправдани, потиснати от бедности, несправедливост. Кризата ще засегне най-тежко активно работещите, малкия и среден бизнес, дребните земеделци, младите семейства, хората на културата и духовността", заяви тя, цитирана от пресцентъра на БСП.

Още по темата

Нинова добави, че сега хората на труда имат повече от всякога нужда от подкрепа и действия.

"Сега трябва да защитим работните им места и доходи. Ние, българските социалисти, заставаме до тях и ще отстояваме докрай правата им. Благодарим на лекари и медицински сестри, на полицаи и учители, на всички, които в този момент са на първа линия, за да гарантират нашето здраве, сигурност и образование за децата ни", каза още Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че заради карантината днес не може да се проведе традиционният първомайски митинг-шествие:

"Но хората на труда днес сме заедно, солидарни, защото имаме обща кауза –  грижата за народа, борбата с бедността и неравенствата, борбата за работа и достойни доходи, за справедливост и равни права.
Бъдете здрави и с вяра в собствените си възможности и в силата ни като народ. Честит 1-ви май!", пожела лидерът на БСП.

Партията отбелязва тази година нетрадиционно 1 май – Денят на труда и работническата солидарност, празник на вестник "Дума" и левия печат, с интернет кампанията "РАБОТА И ДОХОДИ". Тя ще се проведе в цялата страна, съвместно с Младежкото обединение на БСП. Кампанията ще протече в интернет и в социалните мрежи. Ще се включат Националният съвет на БСП, народните представители, всички структури на БСП от цялата страна и всеки, който счита, че 1 май е ден за празник, но и ден за протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
До 60 преди 4 години
Това само болен мозък може да го мисли .Вижда се къде е по добре .
57
0
 
12
 
! Отговори
Има някои неточности преди 4 години
Социализмът и комунизмът като теория са утопия.Това,което бе у нас,бедиктатура на партийна номенклатура,подправена с щипка социалнирешения.Философът Михелс е бил прав,като е писал,че социализмът щеумре с остаряването на водачите си,с желанието им да овеществят властовитеси позиции и да ги предоставят на наследниците си.Нима не стана така?Другата неточност е смехотворното желание на КН и БСП да се отъждествятс пролетариата,да са негови водачи и говорители.Милионерите-фирмаджиипролетариат?
56
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-58,вярвам ти,но аз със ирония пиша за финансовия министер,защото,той направи едно изказване,цитирам,"вие какво искате,от хеликоптер ли да хвърля парите правителството",и за това написах,какво си видял,а моето писане,беше ,че и той е бил там ,и събрал 200бона ,за да си купи кола,преди две седмици.Нищо чудно и от наеми,да ги е спестил.
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1не знам дали е бил финансовия министър,но това нещо се случва на около 20 метра от плицейския участък,който е в двора на ромското училище в самоков...
54
2
 
3
 
! Отговори
Цеко преди 4 години
Ние нито ще забравим, нито ще забравим.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работещите винаги са си били зле.За Нинова незнам дали е закъсала.Не ми се вярва.
52
0
 
4
 
! Отговори
Няма лошо преди 4 години
Дано удари днес БГ и разните ***.
51
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-49,сигурно "големия"финансов министер,е бил там,и е събрал пари,за да си купи автомобил,за 200000лева,или той ,спестил парите от наеми,като онзи техен бивш презедент плевнелиев,който ги беше спестил ,от спането си по германските паркинзи,та си е купил къща в Халкидики.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз празнувам днес. *** бачкат, а аз се кефа и си компанията ми само поскъпва.Бачкайтиииоо .. балъцииииии!
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИ до неразбралитеслед като ционистите ще се справят с проблема...до кога да ги чакаме,защото вече имаме цели региони с преобладаващо ромско население,но никакви ционисти не се виждат на хоризонта,а вместо това страдат българите. и тук възниква въпроса защо са ни политици като ***,бойко,красикир каракачанов и т.н.след като ционистите ще оправят проблема!
48
2
 
4
 
! Отговори
картоф компиров преди 4 години
До Анонименточно така това беше предизборен концерт на ДПС! абе защо не се разходите до сараите на доган в бояна и не разровите под дюшеците там-може да намерите доста скрити пачки!
47
3
 
9
 
! Отговори
АНТИ до неразбралите преди 4 години
Ционистите са новите господари в България.Ще им намерят цаката на ромите, но първо българите силно ще ги намалят.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вие виждали ли сте хвърляне на пари от хеликоптер?аз съм виждал в двора на ромското училище в самоков...тогава имаше концерт на софи маринова преди години.след като свърши концерта хеликоптерът качи софка и след като се отлепи няколко метра от земята започнаха да хвърчат банкноти с различен номинал,а ромите започнаха да се трепят за тях.спомням си даже един възрастен беден българин си намери една банкнота от 10 лв.а разярените роми щяха да го линчуват!
45
6
 
17
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Бай Тошо :Социализъма е едно недоносче....
44
14
 
14
 
! Отговори
НЕЗАБАВНА ОТМЯНА преди 4 години
на спуснатата ни от САЩ и Брюксел карантина !про-западната хънта на ТТиквоча - оставка и СЪД !!!!!!всички глоби да бъдат върнати а парите да се вземат от заплатите на милиционерите и докторите в двоен размер !!!!
43
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така, другаре, дайте да дадем. Ама че нищо не зависи от вас.
42
6
 
7
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До Папи Ханс. Когаааааа? Чакате го от 10 години, а все не идва. Защо ли? Май метежите бяха по друго време, а?
41
11
 
22
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
Това е най-ретроградната партийка в историята на България. Нищо добро не са ни донесли никога.
40
5
 
1
 
! Отговори
есмералда факултето преди 4 години
а не ако обичате гуспужа работата за българите,а за нас ромите само доходите!не може и двете много ще ни стане и затова нали знаете-първото за българите,а второто за нас ромите.квит сме и така най-после ще се интегрираме!фифти-фифти както се казва!хи-хи!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименхайде стига на ромите никой не може да им намери цаката,след като се оказа,че един ром от самоков с незавършен трети клас успя да преметне такъв крупен бизнесмен като христо ковачки,ми става ясно,че ромите са недосегаеми във всяко едно отношение...