Боил Банов: Българите са една от най-интелигентните нации в света

А това ни правило по-взискателни към слабостите
24 май 2020 20:20, Нели Христова
83
Боил Банов: Българите са една от най-интелигентните нации в света
Снимка: БГНЕС

„Ние сме една от най-интелигентните нации и то не просто в исторически план. Колкото си по-интелигентен, толкова си по-взискателен и посочваш повече пороците и слабостите. Така се създава усещане, че цари бездуховност, но не е така“. Това заяви министърът на културата Боил Банов пред NOVA.

„Сред такава нация е интересно да се работи и да се твори, защото винаги има провокация“, каза още той.

„Радва ме това, че като че ли коронавирусът си отива, защото това означава възстановяване освен на всичко друго, но и на културния живот както у нас, така и по света“, каза Банов.

Относно факта, че Вежди Рашидов поиска оставката му заради „Червената къща“, той коментира: „Това не ме е възмутило. Всеки има право на мнение. Трябва да се научим да живеем в демокрация. Искаме да сме свободни, но някак си не искаме някой да излезе и да каже нещо. Всеки, който има позиция и я мотивира е ценен, защото може да се намери баланса и доброто да върви напред“.

„Проблемът с къщата тръгва от реституцията от 2000г. Трябва да има музей на Андерей Николов. Трябва да се мисли и за представяне на поезия, литература и др. Единственият вариант е да се мине през съдебни дела и да откупим дела. В частта, която имаме, съвсем скоро ще има изложба. Ще работим в посока галерията да работи“, катетовичен бе Банов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Излезе доказателство как Банов си иска пари за да не плаща строителна фирма неустойка за неспазен срок.И какво?Комунистът Боко се направи,че нищо не е станало.И прокуратурата-нищо.Жалка държава.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
музей на Андерей Николов .... и по нататък...катетовичен бе Банов.Интересно име, а и правопис! Култура?!
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е колко да са интелигентни бе, Бойле. Българите живеят като скотове, управляват ги бивши комунисти боядисани в синьо заедно с мафия от ***. Нямат чуство за държавност и колкото и да са умни акъла им стига дa измислят следващата плоска далавера. Извинявай, но всички обективно показатели сочат че сме на дъното в всяког отношение... Ум та дрънка...
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бяха!Почти всички умни млади хора заминаха за чужбина. Тук останаха посредствените. Чалгар едва ли ще насочи детето си към сериозна наука, ще го издържа да изучи някоя измислена специалност и после с връзки ще го уреди в държавната администрация. Добре, че все още се срещат занаятчии, че да поддържат малко генофонда. 40% от младото население са вече от един друг етност. Те не се отличават с висок интелект.
65
1
 
2
 
! Отговори
Joko преди 3 години
Този извод се отнася най-вече за управляващи, самозвани политици, "народни" представители и вся остальная ***.
64
0
 
4
 
! Отговори
През последните 30 преди 3 години
години от демокртични упражнения в образованието хептен интелигентни станахме ... вижте колко доктори, професори и академици се наваъдиха ....на фона на масова чалга и национален нихилизъм
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че си вярва.
62
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
да банов,особено началника ти,интелегентен,като каруцаря от махалата, Яшар
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя майтап ли си прави с българите ! Били най интилигинтни ! А стига бе ! Като гледам как избират трийсетина години едни и същи *** да ги управляват та не ми се вярва да са такива
60
2
 
10
 
! Отговори
АмчъмдейвиС преди 3 години
Даже не те знам че съществуваш, па и министър бил...
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е. Все пак аз съм един от тях.
58
3
 
12
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Бяхме интелигентни,но с това поколение така наречено демократично мислещо,което се радва на 20год. голфче(с пари от мама и тате),денонощно цъкане на игрички,НЕУЧЕЩО нищо съществено,чалга амфетки и т.н.,когато гласувът си играят на левски цска,с една дума вечно с биберона в устата(кифтета и кибапчета от соя),затова и *** е отново актуален,по простата причина че са чували вицове за него,но не са чели Алеко,виж иначе знаят всяко ниво на тъпите игрички,с една дума потоп,и едно минало свършено.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
58 купуват нали, и аз им купувам, не са като *** от чалгаланд с джиповете, и това че учат в итън не ги прави толкова велики колкото великия чалгафон български, на евросубсидии дето щял да си изсветлява бизнеса щото правителството мутри щели да му дадат пари и да му намалят данъците в републиката на чалгата и абсурдите
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 56Никога, никой свестен ректор няма да те посрещне и да ти стисне ръката, защити твой сънародник е постигнал нещо. Това върви доста срещи лидерните разбирания на подобни общества. Те са горди от постиженията и нацията си, но знаят, че е важен човека, а не произхода.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58В коя година живееш и каква аристокрация те гони?
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интелигентни ами уее... ама пу нашенски бря!
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нещо за пиячката ?
52
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Като им гледам управниците,явно не са?
51
0
 
0
 
! Отговори
До55 преди 3 години
Грешка в адреса отдолу . Не е до 52 ,а до теб
50
6
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
Явно , бате ти не си излизал от бостана и си общуваш с богатите , които са от там. Аз ти говоря за хора от различни класи!!! Парите нямат почти никакви роля. Знаеш ли колко мултимилионери мечтаят да запишат детето си в Итън или да платят милиони за да бъдат в някой клуб и да се отъркат в аристокрацията. Ама с пари просто не става. Така , че си остават милионери - прошляци .Е поне ти купуват кафета