За шести ден: Антиправителствен протест в София

МВР имат данни за евентуално участие на провокатори
Обновена: 14 юли 2020 18:52 | 14 юли 2020 18:45, Анисия Иванова
331
За шести ден: Антиправителствен протест в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За шести пореден ден антиправителствени протести започнаха в центъра на София и други градове. Началният час  е обявен за 18:00. В столицата хората започнаха да се събират малко след 17.00 ч. Част от присъстващите носят български знамена.

Засилено е полицейското присъствие в района. В първите редици са полицаите с жилетки „Антиконфликт“. МВР имат данни за евентуално участие на провокатори и призовават гражданите да не позволяват да бъдат въвлечени в действия, които биха навредили на мирното изразяване на убежденията им и на демокрацията.

"В следващите дни да не се поддават на онези групички, които и снощи наблюдавахме, публикувахме и кадри видни за самите протестиращи. Снощи няколко пъти бяхме потърсени за съдействие от хора, които са разпознали лица, които се опитват да провокират напрежение. Бяхме помолени да отстраним такива лица", каза през деня зам.-директорът на СДВР комисар Антон Златанов.

По думите му налице са данни за организиране на групите, които провокирали, но не дадоха подробности, защото били оперативна информация.

"Огромната маса от хора излиза на протест по свое убеждение и винаги има някакво малцинство вътре, което се опитва да опорочи протеста", допълни той.

Поводът за протестите бяха арестите и претърсванията в президентската институция. Впоследствие гражданското недоволство прерасна в протести срещу правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
масово разпродаване на костюми на герберасти
25
8
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ПроСоТо-МЕНТЕ:..как са не умори бе ***?!И защо точно "ПроСоТо" избра да блъскаш простотиите си?..Не те ли клати вече .."симпатягата",та така си превъртяла?
24
8
 
18
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Как е днес протестчето? Има ли 500 души? И да марширувате насам-натам бързо, да не закъснявате с по15-20 минути.
23
3
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе Велинградския Али Баба за кой казва,че бил "фигурант":):):):):)И "тълпата" насочва от Дубай,абе бегаааааай бе:):):):)
22
16
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
провокатори е имало винаги и ще има.Най-лесния начин да "омаловажиш" един протест е да пратиш ЛУМ/..ПЕНИ да създадат безредици...И Тиквата го знае много добре това.Интересното е,че г-н Златанов ЯВНО отчита тая възможност!..Но както и да е..СЪС,или БЕЗ "провокации",Бокохарем Е ОБРЕЧЕН!!!!Колкото по-рано си иде,толкова по-безболезнено ще е това и за нацията,а и за Толупа и неговите придворни държанки.А ако Тиквун е мазохист и обича да го *** по дебелия гз,да продължава да упорства.
21
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гавазинът на Мето не дава оставка.
20
6
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Забравих.Да не забравите да скандирате партийния лозунг :-Много сме! Млади сме! Силни сме!Фигуранта Румен Шведски по този лозунг ще ви разпознае!:)
19
3
 
21
 
! Отговори
Хомо сапиенс преди 3 години
Когато трябва да протестират, не протестират. Като тръгне някой да ги води за носа и хайде.
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паунов няма пари и веднага Гешев и ГЕРБ го обвиняват за метеж а БСП го изиртват че им пречи. Парите правят власт и за БСП и ГЕРБ остават а БКП ги застрашава и ще я ликвидират.
17
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков и днес е превел пари
16
6
 
27
 
! Отговори
бЕжков преди 3 години
Алоооо в Дубай съм!Тълпата много интересно се направлява от дистанция малко бавно, но това е защото се губи енергия по трасето!И да знаете, че не се крия!
15
8
 
16
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Никола Йонков Вапцаров бие тъпана:):):)Майкоооооооо:):):):)На дедо унучето:):):):)До 5 Че що да не дойда бе?:):):):)Плашиш ли ме нещо бе?:):):)Аз кога съм свалял Бесепето няколко пъти ти къде си бил?:):):):)
14
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков ги управлява в фейсбук
13
2
 
9
 
! Отговори
ДеФакто преди 3 години
А дано ви прочисти мозъците, ако все още нещо ви е останало между ушите :)
12
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не не ме впечатляват вече. Особено след публикуваните разговори на Божков. Години се надявах да се намери оправия на Арабаджиеви, Баневи, Стайкови и пр. Сега няма да връщам Черепи и подобни, колкото и да не ме радва ГЕРБ.Няма да скачам срещу Българската прокуратура, сега когато изедници получават заслуженото. Аз чаках 20 г. горните да получат частично възмездие.Няма да играя по свирката на олигарси, чийто час за разплата дойде. Дори Капоне е спрян от такива като Гешев, по добре късно отколкото
11
10
 
18
 
! Отговори
Кандидат-протестър преди 3 години
А парите преди или след протеста ги раздават. Рубли не приемам!
10
16
 
15
 
! Отговори
Алоо,Каскет преди 3 години
Нещо за чекмеджето ще кажеш ли?За тюлена Пеевски,който те е инсталирал на мястото ти?Или само вятър на устата ще си правиш!
9
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали щяхте уж да махате Боко Мутрата? Какво стана, нали уж мутри вън, мутри вън, а пък мутрите са си вътре а вие сте вън? Това някакъв безкраен мирен протест без резултат ли е? Ако протестирате мирно достатъчно дълго време, може Боко Тиквата *** от старост. Това ли ви е стратегията? Много сигурна и благородна стратегия е, ама не искате ли по-скоро да си оправите държавата?
8
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започва да ни писва на оная работа. Вече шести ден се правим на мамуни. А оня с кюлчетата сее покрил надълбоко. Нема ли да докара още десетина рейсчета с платени бок,,, луци. Да не ти свършиха пачките бе слабичкият. Ако продължава да се крие като плъх у брашно ние ще отидем да го намерим. Хич да нв си мисли че протеста щее само с разходки идват изненадите.
7
7
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Алоу, цоциалистите.Днес Черепа плаща двойно!Къде сте, бре. За първи път цоциалистите да нямат интерес към парите на другите!Или партийната повеля е друга?